[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ajutor pentru un incepator  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
calinovb
Unripe member

IP:

Salut. Am un acvariu de 20 litri. Asa ca in el nu prea am ce pune. Ma gandeam sa pun un Betta, si am citit ca ar merge unul singur intr-un acvariu atat de mic, nu este un peste de grup.

Dar as avea sa stiu de ce are nevoie:
-Substrat: da sau nu ? Este necesar ?
-Plante: da sau nu ? Daca da, care ar fi de preferat ?
-Alti pesti ? In afara de sanitar, normal Cam ce ar merge cu un betta, si cati ? Se mai poate introduce ceva intr-un acvariu atat de mic ?
-Ce tip de filtru ? Am inteles ca trebuie sa fie cat mai mic, la un volum de numai 20l apa.
-Hrana, ce fel de hrana prefera un Betta, si de care mai si mananca, nu cred ca voi reusi sa-i dau mereu hrana vie.

Stiu ca pe acest forum sunt o multime de discutii despre Betta, dar in nici una nu sunt cuprinse chiar toate lucrurile pe care as vrea eu sa le stiu, pentru a avea un peste fara sa-l omor intr-o luna.

Asa ca, daca ar putea cineva sa ma ajute cu toate aceste detalii, sau macar sa-mi furnizeze niste link-uri utile pentru tot ce vreau eu sa aflu, i-as multumi din inima.
vreau sa fac un acvariu mai mare, cam la 100l utili - 70*40*40, intrebarea este ce grosime ar trebui sa aiba sticla, si daca sunt necesare intarituri
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

E buna ideea cu un Betta.

calinovb wrote:-Substrat: da sau nu ? Este necesar ?
Pune substrat. Arata mai bine acvariu'. In afara de asta e un bun suport pentru bacterii => te ajuta mult la echilibrarea acvariului.

calinovb wrote:-Plante: da sau nu ? Daca da, care ar fi de preferat ?
Plante de talie mica. O tufa de Micranthemum (Hemianthus) micranthemoides (sau alta planta cu frunze mici) ar fi potrivita.

calinovb wrote:-Alti pesti ? In afara de sanitar, normal Cam ce ar merge cu un betta, si cati ? Se mai poate introduce ceva intr-un acvariu atat de mic ?
Ce sanitar vrei sa pui? Sper sa fie un Corydoras. Ai putea pune citiva neoni, da' mai bine nu. Ai spus ca esti incepator si un acvariu de 20 litri e destul de greu de echilibrat.

calinovb wrote:-Ce tip de filtru ? Am inteles ca trebuie sa fie cat mai mic, la un volum de numai 20l apa.
Eu as folosi un burete bolborisitor (filtrul ala antic cu bule de aer).

calinovb wrote:-Hrana, ce fel de hrana prefera un Betta, si de care mai si mananca, nu cred ca voi reusi sa-i dau mereu hrana vie.
Invata-l sa manince granule sau fulgi de calitate pentru perioadele in care n-ai hrana vie.

calinovb wrote:vreau sa fac un acvariu mai mare, cam la 100l utili - 70*40*40, intrebarea este ce grosime ar trebui sa aiba sticla, si daca sunt necesare intarituri
Daca folosesti sticla de 8 mm n-ai nevoie de intarituri - solutia asta ti-o recomand.
Poti folosi sticla de 6 mm da' e bine sa pui intarituri.

Poze: smilie ... Poze cu plante
calinovb
Unripe member

IP:

Multumesc foarte mult pentru sfaturi.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: