[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
carantina aglomerata  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
angelinna
Junior member
[Avatar]

IP:

salut!

pentru a rezolva problema algelor - o sa va povestec mai multe depre ea maine si o sa pun si poze dar in topicul de alge - dupa ce am citit constiincois de pe site cam tot ce era despre alge am hotarat sa aplic tratamentul cu apa oxigenata. pentru ca tin insa prea mult la pesti ca sa ii tin pe intuneric si nu stiu sigur daca in acvariu am sau nu nitrati (deci pericol de moarte) m-am hotarat sa bag pestii provizoriu in acvariul de carantina. problema e ca acesta e foarte mic.

Credeti ca pot sa bag pe durata tratamentului cu apa oxigenata

-5 scalari pui (de aprox 4-5cm fiecare)
-4 kryptopterus
-2 corry

in acvariul de 10 L in care o sa pun substrat, plante noi, si piatra de aer ?
pot sa fac chestia asta sau e prea rau pentru pesti ? nu-mi pasa de plante prea mult dar pe ei nu vreau sa ii pierd

pls, raspunsuri, sugestii, orice e binevenit
[Yahoo!]
LooSeR
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu zic sa nu pui nimic ca substrat sau plante ca dupa ce e mic acvariu sa nu il aglomerezi si cu plantele.
Plantele pune-le intr-un lighean cu apa ... eu le-am tinut 3 saptamani pe balcon schimband apa o data la 3 zile si nu mi-a murit ( Doar sa stea sub apa )

Vand Pui vijla maghiar ! Pt detalii PM !
[WWW] [Yahoo!] [MSN]
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu cred ca poti sa incerci insa fara substrat, la fel cum spunea si LooSeR, eventual niste plante de suprafata cum sunt ceratopteris ca sa absoarba amoniacul care o sa se produca la greu si schimburi zilnice de apa.

P.S: Nitratii nu sunt periculosi pentru pesti chiar in cantitati mari. Nitritii si amoniacul sunt periculoase.
Dealtfel m-am straduit sa-ti fiu de ajutor pe tema asta intr-un topic de la Catfish...
[Email]
angelinna
Junior member
[Avatar]

IP:

ok, revin cu amanunte.
am un bazin de 80L plin de alge in care m-am hotarat sa incep tratamentul cu apa oxigenata. pentru a nu periclita viata pestilor care se afla in el, pe durata tratamentului plantelor cu apa oxigenata, ei vor fi scosi din respectivul acvariu si pusi intr-un altul de 10L cu apa curata, ciclat. avand in vedere ca tratamentul plantelor cu apa oxigenata este de lunga durata si ca pestii vor trebui sa stea pe toata durata in acvariul mic de 10 L ma gandisem sa le fac acolo un loc placut si sa le pun substrat si plante curate printre care sa se ascunda. asta era toata povestea.

am decis sa mut pestii din acvariu cand voi baga apa oxigenata deoarece nestiind parametrii apei de acolo si existand riscul unor reactii daunatoare intre apa oxigenata si posibilii nitriti/nitrati in cantitati mari din apa, nu vreau sa ii pun in pericol

vreau ca acvariul "hotel" in care vor sta pestii sa aiba, in afara de spatiu , tot confortul, sa nu stea pe intuneric etc. de aceea vreau sa pun substrat si plante, chiar daca le mai iau putin din volumul de apa.

va tin la curent cu ce se intampla

deschid un topic acum si la sectiunea "alge" si pun si poze sa ma sfatuiti si in legatura cu celalalt acvariu, care in curand va incepe tratamentul
[Yahoo!]
LooSeR
Senior member
[Avatar]

IP:

de curiozitate ! daca e plin de alge ..de ce nu pui pestii separat .. si cureti acvariu de alge schimbi apa si introduci Substanta care topeste algele ramase si impiedica formarea lor.. era de la Tetra parca ce vazusem eu.
Eu asa facusem .. dar am rezolvat si problema care imi crea algele .. ( lumina naturala ) ca sa nu fiu nevoit sa am explozie de alge !

[WWW] [Yahoo!] [MSN]
angelinna
Junior member
[Avatar]

IP:

am incercat deja doua de la Tetra si una de la Sera, dar "substantele" nu dau rezultate. daca as putea sa il curat ar fi super dar nu e deloc atat de simplu pe cat pare, e "impanzit" de alge asa ca nu imi mai pun sperante decat in apa oxigenata. hai ca suntem offtopic
[Yahoo!]
LooSeR
Senior member
[Avatar]

IP:

gandeste-te ca eu am avut 130l de scos apa .. de curtatat substratul .. ( in mare parte il iei si il speli usor ) daca ai pompa de curatat .. .scoti usor algele de pe substrat.
Plantele le-am sters usor cu un burete .. ( cele cu frunze mari )

Eh .. acu totul e ok .. o sa pun poze cand le primesc de la un prieten ..

[WWW] [Yahoo!] [MSN]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: