ok, revin cu amanunte.
am un bazin de 80L plin de alge in care m-am hotarat sa incep tratamentul cu apa oxigenata. pentru a nu periclita viata pestilor care se afla in el, pe durata tratamentului plantelor cu apa oxigenata, ei vor fi scosi din respectivul acvariu si pusi intr-un altul de 10L cu apa curata, ciclat. avand in vedere ca tratamentul plantelor cu apa oxigenata este de lunga durata si ca pestii vor trebui sa stea pe toata durata in acvariul mic de 10 L ma gandisem sa le fac acolo un loc placut si sa le pun substrat si plante curate printre care sa se ascunda. asta era toata povestea.
am decis sa mut pestii din acvariu cand voi baga apa oxigenata deoarece nestiind parametrii apei de acolo si existand riscul unor reactii daunatoare intre apa oxigenata si posibilii nitriti/nitrati in cantitati mari din apa, nu vreau sa ii pun in pericol
vreau ca acvariul "hotel" in care vor sta pestii sa aiba, in afara de spatiu , tot confortul, sa nu stea pe intuneric etc. de aceea vreau sa pun substrat si plante, chiar daca le mai iau putin din volumul de apa.
va tin la curent cu ce se intampla
deschid un topic acum si la sectiunea "alge" si pun si poze sa ma sfatuiti si in legatura cu celalalt acvariu, care in curand va incepe tratamentul