[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Inspiratie  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
sebidamian
Junior member

IP:

Da, cam asa vreau. Si eu vreau sa acopar partea de jos dar cu o rama din acelasi material de grosime mai mica. Panourile de pal ce imbraca standul si usile vor fi de 18 mm grosime. Rama va fi din pal de 8 mm. Usile standului si lateralele intra sub placa respectiva iar rama o imbraca, in final sperand sa fie la acelasi nivel. Ideea e sa nu am o rama care sa iasa 18mm inafara. mi se pare prea mult.

Pun o poza din jurnalul lui koala poate e mai sugestiva decat explicatiile mele.
[Thumb - Amenajare_acvariu_19.jpg]

Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu am petrecute daca pot spune asa laterale peste partea de jos a acvariului, nu e o rama separata decat in partea din fata, si e de 18 mm, dar nu mi se pare lata, e in regula. In schimb capacul e foarte greu, ca sa il scot de tot trebuie neaparat ridicat in doi oameni.
E realizat tot pe principiul mobilierului lui Koala.

"Valoarea omului se masoara dupa greutatile pe care el le invinge." Voltaire
[Email] [Yahoo!]
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

daca vrei sa vezi cum arata varianta de care zic eu, poti sa arunci un ochi in linkul de mai jos.
si capacul este tot din pal de 18mm, pe mine nu ma deranjeaza vizual deloc

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/25315.page

This message was edited 4 times. Last update was at 20/08/2015 14:57:59

sebidamian
Junior member

IP:

Humbert wrote: daca vrei sa vezi cum arata varianta de care zic eu, poti sa arunci un ochi in linkul de mai jos.
si capacul este tot din pal de 18mm, pe mine nu ma deranjeaza vizual deloc

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/25315.page

Superb bazinul. Felicitari!

Uite o sectiune facuta la repezeala ca sa explic cum am gandit eu faza cu grosimile.
[Thumb - sectiune.jpg]

sebidamian
Junior member

IP:

Printre altele am fost sa dau standul in lucru. Inafara de ce am pus mai devreme, va avea doua contravantuiri (diagonale) pe spate si urechi pe laterale si pe fata de sus pentru fixarea pal-ului.
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

da, am inteles intre timp ca acvariul va avea fundul cu 1cm mai mare decat standul.
spor la treaba si succes!

This message was edited 1 time. Last update was at 20/08/2015 15:53:42

sebidamian
Junior member

IP:

Sugestiile de echipamente, fitting-uri, accesorii sunt binevenite. Link-uri directe daca nu se supara cineva pe aici.

This message was edited 1 time. Last update was at 20/08/2015 18:05:21

sebidamian
Junior member

IP:

Saptamana viitoare o sa am cadrul gata. Nu am gasit inca sticla de 15... Mai cautam.

Nu va sfiiti cu sugestiile ca nu ma supar. Doar sa nu va certati intre voi
sebidamian
Junior member

IP:

Credeti ca inaltimea de 730 este exagerata? Vad ca majoriteatea pe aici se incadreaza in 600 max. Am primit un raspuns in legatura cu sticla si trebuie sa dau cotele.

Apropos, pot folosi cotele date de acest calculator sau trebuie ajustate? E ok metoda aceasta de lipire?

Am vazut la @koala ca fundul s-ar incadra intre pereti?

Dublura fundului de aplica dupa ce termin acvariul? Ridic hardughia de 200 de kile sa-i pun dublura la fund?
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

- la inaltime de 70 vad ca iti trebuie sticla de 16mm, nu de 15

- problemele cu inaltimea mare sunt in principal doua, presupunand ca acvariul e facut calumea si nu sunt riscuri cu siguranta:

1. iluminarea in caz ca vrei acvariu plantat va fi dificila (doar hgi penetreaza calumea pana pe substrat)
2. posibil sa ai dificultati cu accesul in acvariu pentru diferite operatiuni; daca ai stand de 70-75, acvariu de 75, capac de 15 iata ca se fac peste 160 cm si daca nu ai semnificativ mai mult de 180 cm inaltime va trebui sa te urci pe ceva ca sa poti face operatiuni in interiorul acvariului;

deci depinde de ce acvariu vrei sa faci si cat de inalt esti

dar in primul rand ar trebui sa spui de ce vrei acvariu asa de inalt.
cred ca doar daca vrei sa tii altumi se justifica, altfel 60 cm este perfect pentru orice

This message was edited 2 times. Last update was at 22/08/2015 09:26:48

sebidamian
Junior member

IP:

Cu inaltimea nu stau rau: 190+.

Acvariul inalt il vreau pentru ca mi se pare mult mai frumos. La 600 mai scad 50-70 rama de jos, 70-100 rama de sus...mi se pare ca ramane foarte ingust.
Am inteles dezavantajele cu lumina...poate mai tai un pic din el

Standul il am de 900 tocmai pentru ca suntem inalti si nu vreau sa stam in genunchi sa vedem pestii. Tot ce am vazut in comert mi se pare extrem de jos.
ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Legat de inaltime depinde ce vrei sa pui in el, daca il vrei plantat masiv gen gradina atunci da inaltimea mare poate fi un inconvenient, in sch.imb daca faci un bazin sudamerican :discusi ,altumi,scalari atunci inaltimea e un atu(si mie imi plac mai mai inalte si implicit mai mari) iluminatul il poti rezolva cu leduri care pot acoperi necesarul eventualelor plante amazoniene(si dau si efectul foarte placut de shimmering) care nu trebuie sa fie prea multe sau chiar pot lipsi iar decorul poate fi facut in principal cu crengi
[Email]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

sebidamian wrote:Credeti ca inaltimea de 730 este exagerata? Vad ca majoriteatea pe aici se incadreaza in 600 max. Am primit un raspuns in legatura cu sticla si trebuie sa dau cotele.

Apropos, pot folosi cotele date de acest calculator sau trebuie ajustate? E ok metoda aceasta de lipire?

Am vazut la @koala ca fundul s-ar incadra intre pereti?

Dublura fundului de aplica dupa ce termin acvariul? Ridic hardughia de 200 de kile sa-i pun dublura la fund?

- Inaltimea aia e exagerat de mare... indiferent de inaltimea ta.
- Geam de minim 15 mm, cu fund dublu si ranforsari.

Construiesti singur acel acvariu? Hmm, eu as apela la profesionisti... altfel, citeste aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/28399.page

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
sebidamian
Junior member

IP:

Nu intentionez sa-l construiesc singur, cu toate ca nu am gasit ajutor inca. Ramane geam de 15, inaltime de 650.
Am citit instructiunile. and dau comanda de sticla sa iau in calcul si grosimea stratului de silicon sau merg prea departe?

Gaura pentru overlfow cam la ce inaltime sa fie si ce diametru? Ma gandeam ca in dreptul gaurii sa-i construiesc o cutie si cu o conducta care sa aduca apa pentru overflow de pe fundul bazinului. Are vreo logica?
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

- Sigur ca trebuie sa iei in calcul si 1-2 mm pentru silicon (pentru fiecare latura).
- Cu overflowul, nu inteleg intrebarea... ce overflow, pentru ce? Ziceai ca faci bazin plantat.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
sebidamian
Junior member

IP:

koala wrote:- Sigur ca trebuie sa iei in calcul si 1-2 mm pentru silicon (pentru fiecare latura).
- Cu overflowul, nu inteleg intrebarea... ce overflow, pentru ce? Ziceai ca faci bazin plantat.

Schimb de ap? la pic?tur?.
sebidamian
Junior member

IP:

Hai ca au inventat altii roata inaintea mea. Tunze wall overflow se cheama si face exact ce gandeam eu. Doar ca mi se pare cam scumputa...

E bine cu gaura asa? Nivelul il mai pot regla in functie de necesitati din fitting-uri.
[Thumb - overflow.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 22/08/2015 22:07:36

sebidamian
Junior member

IP:

Vad ca nu prea se inghesuie lumea cu raspunsuri...

Am zis sa fac peretii si fundul de 15 si dublura fundului plus intariturile de 10.

Gaura de supraplin ca in detaliul de mai sus.

Daca pare ceva in neregula, va rog sa sariti ca mai e timp
[Thumb - sticla10.jpg]

[Thumb - sticla15.jpg]

Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

N-am reusit sa citesc tot topicu'. Din vad in ultimu' post inteleg asa ceva:

- fundu' e din doua geamuri, una de 10 mm, cealalta de 15 mm, geamu' de 15 mm e prins intre geamurile verticale. Nu-i rau . Eu folosesc la astfel de acvarii doua placi de 10 mm, e suficient daca masa e bine facuta, plana. Daca nu-i plana ...... nu-i bine nicicum.

- ai lasat fundu' de deasupra (cel care e prins intre verticale) cu 3,2 cm (147 cm - 143,8 cm) mai scurt decit fundu' de jos. E bine.
Da' l-ai lasat exact la fel de lat cit sint lateralele mici - 58,8 cm ceea ce nu-i bine deloc. Teoretic ar fi bine, daca geamu' e taiat perfect ....... da' iti spun din experienta ca asa ceva nu exista (chiar daca geamu' e taiat de catre masina) . Daca greseste geamgiu' si lasa in plus vreun mm unde n-ar trebui ....... n-o sa poti inchide acvariu'. La fel, daca nu-i iese vreun unghi de 90 grade.

Poze: smilie ... Poze cu plante
sebidamian
Junior member

IP:

Deci fac fundul de 586 sau modific lateralele?

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: