[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ce sunt "cardinalii"?  XML
Forum Index » Characidae
Author Message
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

Are careva idee la ce zic vanzatorii din piatza "cardinali"? Care este denumirea stiintifica, adica?

Sunt niste characidae cred. Seamana la alura si la talie cu neonii (Paracheirodon innessi), poate doar un pic mai fusiformi. De-a lungul liniei laterale au o dunga bleu fluorescent subliniata de o foarte subtire dunga neagra (groasa cam de un pixel, asa... :-)). La baza inotatorii caudale (cozii adica) au o pata neagra mica, iar inotatoarea in sine este portocalie intens spre rosu.

Multumesc.
Val.
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

Ala e.
Imi cer scuze . De obicei nu fac chestia asta. . Oricum, acum ma injur mai rau decat ma injurati voi, dar ma feresc sa zic pe forum tot ce cred eu despre mine. O sa am o discutie foarte serioasa cu mine insumi despre superficialitate si neatentie azi.

:-)

Multumesc.
Val.
sydney
Member
[Avatar]

IP:

Leo2003 wrote:Daca citeai AICI, aflai.

Si eu care credeam ca prin cardinal se intelege ceea ce in engleza se cheama cardinal tetra, cunoscut pe la noi ca neon rosu, pesti care sunt intr-adevar Characidae, cum spunea si Val. Acum vad ca e de fapt cu totul alt peste.

Îmi oglindesc sufletul în acvariu.

Forum Index » Characidae
Go to: