[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Încep?tor ??  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Andrei91
Junior member

IP:

Salutare.. tin sa va anun? ca sunt praf in domeniu si probabil pe parcurs voi pune tot felul de întreb?ri penibile..
Am primit de curând un acvariu cu care nu stiu exact ce s a întâmplat, b?iatul de la care l-am luat a spus ca prinsese o bacterie sau ceva de genul..
Ideea e ca toat? apa era verde..
Eu am incercat sa curat cât de bine am putut, dar nu sunt convins ca e totul ok.. cel pu?in la coturile de la filtru extern inca se mai vede mizerie.. Cum pot curata?
Nu vreau sa mi se înverzeasc? si mie apa asa..
[Thumb - image.jpg]

Koh-i-Noor
Membru de baza
[Avatar]

IP:

pui clor intr-un lighean si tot atata apa si lasi toata tubaraia in baia aia cateva minute dupa care o clatesti la robinet. Sa fie clor simplu (nu din ala cu miros de lamaie sau colorat sau mai stiu eu ce)

dar pleci de la premise gresite: chestiile alea de pe tub nu sunt o boala, e normal sa se dezvolte. Si apa verde a prietenului tau e si aia ceva.. normal

uite de ce apar algele alea:
http://www.theplantedtank.co.uk/algae.htm

si daca vrei acvariu, inainte de a face alti pasi citeste aici pentru ca e foarte important:
http://www.acvariu.ro/ciclul-azotului

Si cand vei da drumul acvariului sa nu pui multi pesti in el, altfel va fi un acvariu cu apa murdara, pesti bolnavi, o chestie urata si ai sa fii exact in pozitia prietenului tau: vei da altcuiva acvariul

Daca te tii serios de treaba poti ajunge aici: http://showcase.aquatic-gardeners.org/2014/index0d.html

Spor

p.s. pune-ti orasul la setarile contului si nu mai scrie cu diacritice ca nu se vad cum trebuie pe forum
Andrei91
Junior member

IP:

Ok. Multumesc mult..
Am spalat acvariul cu apa calda + otet.. Dar la fel.. Nu sunt foarte multumit de cum a iesit.. Il pot spala tot cu clor?
Andrei91
Junior member

IP:

Am scos tot din filtru extern.. (Tetratec ex 600) si am spalat bine cu apa si otet, dupa care le-am clatit in 2 3 ape si le-am pus la loc..
Am facut bine..?
[Thumb - image.jpg]

opincarul
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

daca ai lidl in oras, vezi ca au set de curatat sticle la 8-9 RON cu perie si burete. peria o poti folosi sa cureti furtunurile de mazga, alge si orice alti spirocheti.

Mama prostilor e mereu gravida!
Andrei91
Junior member

IP:

Am curatat furtunele cu o bucata de burete.. Am bagat pe furtun si l am legat la tasnitoare din curte.. De la presiune buretele s a dus si a curatat.. Am facut de vreo 3 4 ori pe furtun..
Multumesc pt sfat, o sa ma duc la Lidl sa iau ca nu strica.. Dar nu sunt sigur daca am facut bine cu otetul..
dares
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca ai clatit foarte bine dupa ce ai spalat cu otet ar trebui sa fie ok.
Stai linistit, ca nu o sa ti se inverzeasca apa daca citesti cum trebuie ingrijit un acvariu.
Andrei91
Junior member

IP:

Multumesc mult.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: