[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Gurami bolnav sau batran?  XML
Forum Index » Anabantidae
Author Message
Mordax
Member
[Avatar]

IP:

Salut,

Am un gurami albastru (Trichogaster trichopterus) care cred ca e pe moarte.
Nu stiu daca mai pot face ceva sa-l salvez, pt. ca pare intr-o faza destul de grava, dar daca aveti sugestii, v-as fi recunoscator.

Ideea e ca acum 2 zile a inceput sa-si piarda echilibrul, adica in timpul inotului, partea posterioara era mai coborata decat cea anterioara. Practic inota cu corpul inclinat inspre coada. In plus de asta, a inceput sa stea si foarte linistit (ma rog, mai linistit decat sunt gurami de obicei), adica sa stea retras intr-un colt.

Azi am observat ca are probleme grave cu echilibrul, adica ramane cu burta in sus si se chinuie sa revina in pozitie "normala", plus ca abia mai respira.

Intrebarea mea e daca acest comportament e provocat de boala sau de batranete?

Ideea e ca am 2 gurami, cam de aceeasi dimensiuni si varsta. Ii tin de aproape 2 ani, iar cand i-am cumparat erau foarte mari, deci deja destul de maturi. Stiu ca traiesc in jur de 8 ani, deci banuiala mea ar fi ca sunt prea batrani, DESI celalalt guram e perfect sanatos.

In acvariul in care il tineam nu a intervenit nici o schimbare semnificativa (variatii de temperatura, semne de boala - ceilalti pesti par perfect sanatosi, etc). Intre timp l-am mutat intr-un acvariu in care mai am doar neoni, in ideea ca e mai liniste si poate isi revine, dar se pare ca nu!

Orice sfat e binevenit.

Multumesc.
alina_g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Conditioneaza apa cu aqutan de la sera in doza indicata pe sticla.
[Yahoo!]
alina_g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Si inca ceva...faptul ca l-ai pus cu neonii nu e prea in regula, pentru ca nu-i poti creste temperatura acolo. Trebuie tinut la 27 de grade, cu aerare si filtrare permanente.
[Yahoo!]
Mordax
Member
[Avatar]

IP:

Mda, oricum pestele a murit la circa 10 minute dupa ce am scris acest mesaj.

Multam oricum! Vroiam sa stiu doar daca imi pot da seama daca a fost boala sau batranete? Exista indicii in acest sens?

Forum Index » Anabantidae
Go to: