[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Posibila infectie cu Ich[Gris]  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
sunkeeper
Junior member

IP:

Buna seara!

Am un acvariu de 68 L [60x30x35h].
In el am urmatoarele "fiinte":
2 Hoplo
3 Corydoras Albino
4 Neoni
4 Zebre
2 Melci Apple Snail
2 Melci Neritina Zebra
2 Filligera
2 Platy
4 Guppy

Initial aveam un acvariu de 30L..L am suprapopulat si am luat unul mai mare.

Acvariul asta nou il am de Duminica[18 Ianuarie]
Am bagat pestii in el impreuna cu filtrul nou de 1000L/h si cel vechi de 200, impreuna cu o mare parte din apa veche.[Filtrul cu 1000L/h l am facut cu un burete sa nu faca haos in acvariu]
Am si 3 Plante : Anubias congensis, Alternathera reineckii, inca o planta a carui nume nu il stiu si un rotocol dinala asemanator cu muschiul.
Incalzitorul este de 75W.Neonul de 15W [merge cam 8h pe zi] Tmeperatura acvariul sta la 26 C.Folosesc Ferropol de la JBL,Easy Life Easy Start, Declorificator JBL si de la tetra cel pentru reglarea ph ului ,duritatii apei,nitrati si inca ceva.
Mancare le dau fulgi tetramin de doua ori pezi

Odata cu achizitionarea acvariului am trecut si pe la Maxi Pet..de unde am luat doi pesti [un platty femela si un guppy green cobra]
Ieri [21 Ianuarie]am fost din nou la maxi pet sa mai cumpar o planta si am vazut ca aveau cateva acvarii in "TRATAMENT"si pestii dinauntru nu aratau bine[aveau puncte albe de ich avansate]
Mai erau si alte acvarii unde erau bolnavi dar nu scria tratament..asa ca nu am mai cumparat nimic.Nesansa este ca, unul din acvariile cu "TRATAMENT"era cel cu platy..

Pestii sunt activi si mananca de fiecare data insa mie mi se pare ca femela de palty are pe inotatoarea de sus niste puncte albe..si acum un neon pare sa aibe o ceata alba peste rosul de pe coada.

Cum sa ii tratez?
Cei de la alt pet shop[ animax] mi au dat Verde de Malachit[30ml si are un beta albastru pe flacon]si mi au spus sa pun in acvariu...din cate am citit pe internet e cam daunator melcilor si nu se pune direct in acvariul mare.

Daca ma puteti ajuta va rog sa scap de bacterie..eventual cu cat mai putine victime..
[sunt incepator,acvariul de 30L il aveam de o luna]

Multumesc anticipat

This message was edited 2 times. Last update was at 22/01/2015 21:58:40

lucian999
Junior member

IP:

Cauta la magazin Sera costapur (ai pe eticheta indicatiile de utilizare).
Dar sa fii sigur ca e gris!!!

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: