Salutare Vlad si bine ai venit!
Ideea este sa creezi un mediu cat mai natural, important este sa-ti placa tie, chiar si culoarea substratului

nu am folosit marmura si nu stiu cat este de potrivita.
Raspunsurile (parerile) mele sunt:
1. Incearca sa nu te grabesti si sa bagi in acvariu tot ce-ti pica in mana, spre ex pietrele gen paiele nu-mi plac, totodata sa te gandesti in perspectiva, te asigur ca vei schimba multe in acvariu, asta daca esti foarte pasionat de acvaristica.
Nu ai spus nimic de lumina, cred ca va trebui sa mai adaugi neoane, deoarece acvariile echipate au prea putina lumina.
2. Este doar o chestie de estetica, se vede mai frumos daca este la nivel / drept cu laturile acvariului.
3. Ar trebui sa te asiguri ca nu se va inclina prea mult si sa puna in pericol fundul acvariului. Problema cu nivelul apei l-am avut si eu, daca nu ma insel din ce-am citit atunci este ca n-ar fi nici un pericol, dar nu bag mana in foc, l-am echilibrat doar pt aspect.
4. Cred ca v-a trebui sa bagi fertilizanti lichizi in masa apei, momentan plantele isi iau nutrienti din aquabasis, dar dupa o perioada va trebui sa fertlizezi. Urmareste evolutia plantelor si daca totul e ok tine-o tot asa.
Depinde ce plante vei baga in acvariu si cat de multe, deci iti va trebui co2, fertilizare, lumina, etc.
Mult succes,
Dan