Author |
Message |
Antoniot
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 24/04/2006 20:31:13
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
Antoniot
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/619850128444fbbc2737f9.jpg)
IP:
|
acum 24 ore mi am luat 4 discusi
au circuferinta cat buza unei cani.
acvariul e foarte bine plantat si ma tem pt sanatatea lor, mancare nu am luat, docamdata ii hranesc cu tubii pana maine cand deschid magazinele.
acvariul e foarte bine filtrat si o sa fac schimburi de apa si aspiratii de substrat in 3 in 3 zile, temperatura e de 27-28 de grade, in acvariu inainte am tinut neoni.
recipientul are 200 de litrii, cand i am introdus in acvariu erau detul de calmi si pana acum nu mi au aratat neplaceri
astept cat mai multe sfaturi desigur o sa incerc sa caut cat mai multe informatii pe net.
am doi : Symphysodon aequifasciata aequifasciata & doi : Symphysodon aequifasciata axelrodi
Multumesc anticipat!
|
|
 |
Endo_ro
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 24/04/2006 21:26:14
|
Endo_ro
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/67529068642a482b5170c7.jpg)
IP:
|
Am si eu discusi. Nu sunt mare doctor in discusi, dar parerea mea este sa nu le mai dai tubi. Daca se poate niciodata. Eu am avut numai de tras de pe urma lor. Am pierdut doi pesti la inceput.
|
Am o ciorbita de peste in acvariu ... o minune ! |
|
 |
Antoniot
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 24/04/2006 22:04:12
|
Antoniot
Senior member
IP:
|
le am dat doar o singura data
nu mai repet ca ai dreptate din cate am mai citit
mixtura de inima de vita e recomandata
tu ai?
de unde as putea procura cat mai repede.
|
|
 |
Endo_ro
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 24/04/2006 22:19:30
|
Endo_ro
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/67529068642a482b5170c7.jpg)
IP:
|
Am incercat sa fac odata ceva cu inima de vita, dar murdareste apa. Sunt niste articole bune pe forum. O sa mai incerc si eu.
Daca esti din Bucuresti iti dau o adresa de unde poti lua granulata pentru discusi ieftin.
Eu le dau doar din aia dar e buna si inima de vita. Unii zic ca inima e cea mai buna.
|
Am o ciorbita de peste in acvariu ... o minune ! |
|
 |
Antoniot
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 24/04/2006 22:38:41
|
Antoniot
Senior member
IP:
|
Endo_ro wrote:Am incercat sa fac odata ceva cu inima de vita, dar murdareste apa. Sunt niste articole bune pe forum. O sa mai incerc si eu.
Daca esti din Bucuresti iti dau o adresa de unde poti lua granulata pentru discusi ieftin.
Eu le dau doar din aia dar e buna si inima de vita. Unii zic ca inima e cea mai buna.
de cand le dai granule?le merge bine, se dezvolta armonios?
eu nu am experienta cu discusii, cine mi a dat ii hranea cu mixtura de inima de vita, au crescut foarte bine au 4 luni si sunt foarte mari
atat stiu despre ei.
|
|
 |
Dolly
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 24/04/2006 22:50:48
|
Dolly
Dust in the wind
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a34bacf839b923770b2c360eefa26748.jpg)
IP:
|
|
|
 |
Antoniot
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 24/04/2006 23:00:31
|
Antoniot
Senior member
IP:
|
multumesc.
citisem dar nu prea as vrea sa ma complic cu prepararea hranei, nu am experienta, mi ar trebui o sursa s o cumpar gata facuta, cam asa ceva.
daca nu o sa gasesc o sa ma risc.
discusii sunt chiar asa de pretentiosi, pe undeva scria ca mi trebuie filtrare prin turba.
|
|
 |
Dolly
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 24/04/2006 23:19:14
|
Dolly
Dust in the wind
IP:
|
Antoniot wrote:
citisem dar nu prea as vrea sa ma complic cu prepararea hranei, nu am experienta, mi ar trebui o sursa s o cumpar gata facuta, cam asa ceva.
Si daca nu ai experienta, de ce ai ales tocmai discusii? Nu e pacat sa-ti bati joc de un peste asa de frumos?
|
|
 |
Antoniot
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 24/04/2006 23:52:03
|
Antoniot
Senior member
IP:
|
Dolly wrote:
Antoniot wrote:
Si daca nu ai experienta, de ce ai ales tocmai discusii? Nu e pacat sa-ti bati joc de un peste asa de frumos? 
pot sa ma descurc ca sunt baiat mare
i am primit cadou intr un fel......
i am vrut fiinca imi plac, totul are un inceput, de ce nu?
|
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 25/04/2006 08:44:46
|
Porcu
Faraonu'
![[Avatar]](/forum/images/avatar/506111854018ad6fd51f0.jpg)
IP:
|
Antoniot wrote:nu prea as vrea sa ma complic cu prepararea hranei, nu am experienta, mi ar trebui o sursa s o cumpar gata facuta
Nu prea cred c-o sa gasesti mixtura din inima de vita gata preparata. Dac-o gasesti ar fi bine sa nu se dezghete pina ajungi cu ea acasa  .
De Tubifexu' ala uita daca nu-i deparazitat.
Sau daca ai pe cineva in USA si iti poate trimite Parasite Clear te-ai scos  . Curata " protozoans, internal worms, flukes, fish lice, anchor worms, and flagellates such as hexamita or spironucleus associated with hole-in-the-head disease". Il folosesti pentru deparazitarea Tubifexului  .
Pretu' e simbolic avind in vedere beneficiile doftoriei  .
|
Poze: ... Poze cu plante |
|
 |
Antoniot
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 26/04/2006 19:53:44
|
Antoniot
Senior member
IP:
|
Dl.Faraonu', se pare ca o sa intru in posesia a 20 de pastile, omul foloseste doar de circa o luna beneficiile parasite clear- ului si nu mi a garantat siguranta ca nu o sa am accidente, tu ce crezi? folosesti si esti multumit.
multumesc anticipat
|
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/04/2006 08:25:33
|
Porcu
Faraonu'
![[Avatar]](/forum/images/avatar/506111854018ad6fd51f0.jpg)
IP:
|
Antoniot wrote:se pare ca o sa intru in posesia a 20 de pastile, omul foloseste doar de circa o luna beneficiile parasite clear- ului si nu mi a garantat siguranta ca nu o sa am accidente, tu ce crezi? folosesti si esti multumit.
Garantie n-o sa primesti niciodata  . Pot sa-ti spun doar ca pestii mei n-au avut probleme niciodata de la Tubifexu' deparazitat cu Parasite Clear. Sau cel putin n-am constatat eu vreo imbolnavire. Folosesc doftoria asta de mai mult de un an, nu-mi mai amintesc exact  .......
Adevaru' e ca exista posibilitatea ca discusii sa traiasca toata viata cu paraziti interni fara sa stii. Daca pestii sint puternici, bine hraniti, nu sint stresati, au spatiu suficient, calitatea apei este foarte buna ....... in cazu' asta nu vei sti daca au sau nu paraziti. Poate daca ai face analize de laborator.
Eu las Tubifexu' la deparazitat in jur de o saptamina (bineinteles ca nu in aceeasi apa  ). Apoi ii mai las o saptamina sa iasa medicamentu' din ei ca nu vreau sa ajunga in pesti.
Pentru siguranta mai deparazitez si cu FlukeTabs - e foarte puternic impotriva parazitilor de pe branhii ....... se foloseste ca ultima solutie (tot de la tipii cu Parasite Clear), Sera Baktopur, Sera Mycopur, Tetraciclina.
Sa nu se inteleaga ca incit lumea la folosirea Tubifexului, nu garantez nimic, n-am cunostinte de medic veterinar, astea-s doar experientele mele facute pe riscu' meu (mai bine zis al pestilor mei).
P.S. Acum vreo 2 saptamini si-a salvat un amic (cu FlukeTabs) un discus de 8-9 cm cu branhiile umflate bine si rosii. Era negru si abia mai repira, dadea senzatia ca va muri dintr-un moment in altu' sufocat. Nu i-a venit omului sa creada cind l-a vazut vindecat  .
|
Poze: ... Poze cu plante |
|
 |
Antoniot
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/04/2006 19:44:31
|
Antoniot
Senior member
IP:
|
multumesc, m-am lamurit.
|
|
 |
g.g
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/04/2006 08:00:18
|
g.g
Ultrahigh member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/50610a563fd5d50c745f2.jpg)
IP:
|
Porcu'"]Era negru si abia mai repira, ...[/quote:6ba6cc03ad wrote:
Ala negru de respira greu era tasu'  . Scuza-ma dar nu am putut sa ma abtin.
PS: sunt  "doftriile".
|
Just for fun!
www.REEF.ro |
|
 |
Antoniot
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/04/2006 23:02:48
|
Antoniot
Senior member
IP:
|
unul din discusi observ ca respira accelerat, branhiile par un pic umflate, nu sunt sigur ca nu stiu cum trebuie sa arate, este o diferenta destul de mica decat ceilalti, ce ar trebui sa fac?
mananca granule sera si artemia congelata.
|
|
 |
Dolly
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 29/04/2006 10:49:53
|
Dolly
Dust in the wind
IP:
|
Antoniot wrote:unul din discusi observ ca respira accelerat, branhiile par un pic umflate, nu sunt sigur ca nu stiu cum trebuie sa arate, este o diferenta destul de mica decat ceilalti, ce ar trebui sa fac?
Haleste prea mult.
Sorry, da' nu m-am putut abtine. :sic:
|
|
 |
Araldq
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 29/04/2006 11:53:16
|
Araldq
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/15869826124453e1b3cc719.jpg)
IP:
|
Verifica concentratia nitratilor, nitritilor de prin acvariu..si un schimb de apa..ar trebui sa se rezolve problema.
@Dolly..cred ca esti pusa aici ca sa veghezi la bunul mers al forumului, nu sa razi de useri.
|
Be what you will, You are destiny! |
|
 |
Dolly
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 29/04/2006 19:23:52
|
Dolly
Dust in the wind
IP:
|
Araldq wrote:
@Dolly..cred ca esti pusa aici ca sa veghezi la bunul mers al forumului, nu sa razi de useri. 
Si ti se pare ca fac cu totul altceva? Ai numarat oare citi moderatori au fost pe forum zilele astea? Pune in balanta glumele mele si ceea ce am zis bine. Daca prezenta mea te deranjeaza chiar atit de mult, mail/ PM => mosu si iti rezolvi tu problema. Ti-as fi chiar recunoscatoare, pentru ca functia de admin nu imi aduce nicio o bucurie si nici nu imi face cinste.  Si inca ceva, nu esti obligat sa citesti toate prostiile mele. Tu oi fi acvarist cu experienta, eu nu. Sunt ca majoritatea de pe aici, cu 3 acvarii pe care le intretin in functie de timpul si banii disponibili.  Dar de care sunt mindra!!!!
|
|
 |
Roscata
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/04/2006 15:24:52
|
Roscata
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/1698919707443907e1da7d9.jpg)
IP:
|
Antoniot wrote:unul din discusi observ ca respira accelerat, branhiile par un pic umflate, nu sunt sigur ca nu stiu cum trebuie sa arate, este o diferenta destul de mica decat ceilalti, ce ar trebui sa fac?
mananca granule sera si artemia congelata.
- Respiratie anormala
Uneori problemele de respiratie sunt evidente: pestele sta sufocat deasupra apei sau doar una dintre branhii este functionala, cealalta stând închisa un timp îndelungat. Tesutul branhial este inflamat, si iesit partial prin acestea. Alte ori simptomele pot fi mult mai subtile, evidentiate doar prin miscari mai dese ale branhiilor sau, in mod invers, prin absenta miscarilor acestora. In alte cazuri, anormalitatile sunt limitate doar la o singura parte. Este important sa se verifice daca aceste anormalitati persista o perioada mai lunga de timp. Un peste normal poate ventila intr-un mod mai accelerat in timpul meselor sau luptelor de exemplu. Discusii tineri respira mult mai des decât adultii, lucru care îngreuneaza un diagnostic pana apare mortalitatea. Problemele respiratorii apar de obicei fie din motive de apa nepotrivita, fie din motive infectioase.
Cauze neinfectioase:
- oxigen scazut – miscarea prea slaba a suprafetei apei, exces a materiei organice, izbucniri bacteriene, bazin suprapopulat, filtru defect;
- amoniac – filtrare biologica neadecvata, clor in apa, filtru defect;
- diverse – pH, clor, anumite medicamente, alte substante toxice.
Cauzele neinfective trebuiesc suspectate la început si o evaluare atenta a parametrilor apei trebuie facuta. Chiar înainte de a se fi identificat o cauza, trebuie facut un schimb masiv de apa (cel putin 50%) chiar si de mai multe ori pe zi. Schimburile de apa trebuie facute pana toate simptomele dispar. Pot fi folosite si substante din comert care ajuta la scoaterea anumitor substante nocive din apa. Acestea trebuie folosite la schimburile de apa nu ca un substitut.
Daca este suspectat amoniacul, cea mai simpla metoda de a-l inactiva este de a tine pH-ul cat mai mult sub 7 (6.0 sau 6.5 de ex.) pentru ca sa se formeze amoniul, un compus mult mai putin toxic. Un pH mai mic de atât va afecta SEVER filtrarea biologica, in acest mod formându-se si mai mult amoniac.
Cauze infectioase:
- paraziti – viermi transparenti si foarte subtiri (mai mici de 1 mm). Unii sunt vivipari altii sunt ovipari;
- protozoare (ciliati, dinoflagelati cum sunt „grisul” sau oodinium-ul etc.) – parazitii unicelulari sunt de obicei periculosi. Deseori sunt asociati cu infectii ale pielii (închiderea culorii, pete albe etc.) si pierderi in greutate;
- alte infectii ale branhiilor – bacterii, virusi, ciuperci sau alti paraziti.
In general, un tratament mai simplu este cel cu Rombendazol (Flubendazol). Daca aveti ca substrat pietris, este uneori mai greu de distrus ouale parazitilor care sunt oarecum protejate in substrat.
Daca tratamentul nu da nici un raspuns, sau daca sunt prezente infectii cu ciliali sau flagelati (de exemplu puncte albe pe corp si pe aripioare) se poate încerca tratamentul cu temperatura ridicata. Atentie ca anumiti pesti nu tolereaza temperaturi mai ridicate (32-34 gr. Celsius). In acest caz ce pot folosi alte medicamente precum albastrul de metil, cuprul, acriflavin etc. sau, in cazuri grave, se pot administra 2-3 doze de verde malachit + formol, administrari care ar trebui sa mai atenueze simptomele.
Un exemplu de amestec de formol + verde malachit este: 4.26 % formol si 0.038 % verde malachit. Deoarece concentratia optima in acvarii este de 25 mg/l formol si 0.1 mg/l verde malachit, 9 ml/50 litri apa ar trebui sa fie folosita. Atentie ca verdele malachit poate fi degradat de lumina asa ca pe perioada tratamentului lumina ar trebui sa fie diminuata sau stinsa. Doza recomandata trebuie sa fie administrata in fiecare din zilele 1,4,7,10 cu schimburi de apa in si dupa ziua a 13-a. Se pot face schimburi de apa si intre administrari daca este necesar. Este esentiala folosirea unei pietre de aer deoarece nivelul oxigenului va scade. Din acest motiv niciodata sa nu folositi tratamentul pe baza de formol împreuna cu cresteri de temperatura.
Tratamentul cu cupru: acest agent poate fi extrem de eficient sau si extrem de toxic. Unii pesti pot sa nu-l tolereze la fel de bine. Este extrem de toxic pentru plante si nevertebrate precum melcii. Nu ar trebui sa fie folosit la ape cu duritate sub 10 GH sau 50 mg/l de alcalinitate totala. Nivelul de cupru ne-chelatizat trebuie sa fie exact intre limitele 0.15 si 0.20 mg/l: daca este prea scazut tratamentul nu va avea efect terapeutic, iar daca este prea ridicat poate aparea toxicitate. Este bine ca tratamentul sa se mentina pentru 2-3 saptamani. Recomand atentie extrema la administrarea acestui tratament si folosirea unui kit pentru testarea nivelului de cupru din apa acvariului.
o bucata de material prezent aici pe site, nu trebuie decat sa cauti.
|
Substrat încalzit. Lumina. Stabilitatea parametrilor. Fertilizant. Filtrare biologica. Schimburi de apa. Plante dese. Putini pesti. Hrana, atat cat consuma. Controlul variabilelor. |
|
 |
Antoniot
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 01/05/2006 18:01:21
|
Antoniot
Senior member
IP:
|
multumesc mult Roscato
am rezolvat in mare parte.
|
|
 |
|