[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu nou - Cloudy Rocks  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Inca o intrebare Stefan , ti se pare superior genu asta de sol Aquabasisului de la JBL ? Ma refer la modul cum se dezvolta plantele in el.
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

stefanp wrote:Aspiratul mi s-a parut aproape imposibil atat timp cat solul era gol (neacoperit de plante); asta fara sa aspir si bobite de substrat.
E drept ca nici nu am incercat sa pun un robinet ceva pe furtun, sa-i scad debitul. Cred ca asa as fi reusit o aspirare cat de cat ok...cred.

Dupa ce mi s-a intins gazonul, puteam aspira fara probleme.

Se utilizeaza un aspirator cu teava cu diametrul mai mare si foarte inalt. Si referitor la debit: cu mana dreapta ti aspiratorul iar cu stanga poti sa strangulezi furtunul si se micsoreaza debitul

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
stefanp
Moderator

IP:

Lucian wrote:
Se utilizeaza un aspirator cu teava cu diametrul mai mare si foarte inalt. Si referitor la debit: cu mana dreapta ti aspiratorul iar cu stanga poti sa strangulezi furtunul si se micsoreaza debitul

Just!

Gabi C wrote:Inca o intrebare Stefan , ti se pare superior genu asta de sol Aquabasisului de la JBL ? Ma refer la modul cum se dezvolta plantele in el.

E destul de greu de facut o comparatie, sunt lucruri diferite.
Au avantaje si dezavantaje.

Substratul fertil de tipul aquabasis rezista mai mult timp.
Solul te scapa de substratul sandwich si ceata din apa daca nu esti atent la scoaterea radacinilor. De asemenea iti scade duritatea si ph-ul (dar pentru o perioada).
Plantele au crescut foarte bine in sol. (nu pot sa spun insa ca in aquabasis nu mi-au crescut bine)

As recomanda solul pentru acvarii cu viata mai scurta.
Si evident pentru acvarii nu foarte mari, datorita aspectului financiar.

This message was edited 1 time. Last update was at 08/12/2015 21:33:16

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
costin_
Member

IP:

Confirm ce a scris Stefan. Am experimentat si eu cu ambele:
- Dpdv al radacinilor plantelor substratul fertil (aquabasis/deponit/etc) castiga in experienta mea: radacinile sunt mult mai sanatoase si mari folosind substrat fertil. Eu am luat-o ca semn bun.
- Solul fertil este mai usor de modelat/modificat chiar si cu apa in acvariu
- Mi s-a parut ca plantele au crescut totusi mai rapid cu solul fertil, in special plantele tip gazon (HC/parvula)
- Solul fertil se va epuiza in vreo 2 ani, cam orice ai face. Poate o fi doar cazul meu, dar de la 2 ani acvariile in care am avut sol fertil o cam luau la vale sau stagnau. Am reusit sa "trag" 3 ani de unul, dar bagand tot felul de bile fertilizante in sol...
- Solul fertil este scump, tin inca minte cand am cumparat prima data am crezut ca este o greseala cu un ordin de marime la pret (am inteles 75 ron, dar era de fapt 750)
[Yahoo!]
Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Ramine de vazut atunci care sol am sa l iau . Daca iau solul fertil ar cam trebui 18 l la bazinul meu .
Vreau sa multumesc colegilor forumisti si in special lui Lucian care m au lamurit despre fertilizarea macro . De cind dozez macro in limite normale nu mult sub limite cum faceam inainte pot sa zic ca nu mai am alge aproape deloc in bazin chiar si geamul ramine curat .
Cred ca am sa trec pe gama de la easy life cu fertilizarea pt ca am prins N , P , K la oferta .
O problema care ma roade si care nu stiu daca are rezolvare , zgirieturile fine de pe geamu acvariului . Ma batea gindu la un moment sa incerc sa desfac capacul si sa cumpar un alt acvariu si apoi sa pun capacul juwel pe el .
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

O fi timpul pentru un acvariu mai mare?

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
skija
Senior member
[Avatar]

IP:

Incearca un acvariu fara capac , open-top , este vis cand schimbi apa si faci mentenanta .

Eu unul nu mai vreau sa aud de acvariu cu capac
Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Asta cu un acvariu mai mare .....e un subiect putin sensibil cind esti casatorit .... trebuie pregatit terenul minutios . Am un prieten bun care are un bazin eheim de 250 l cu ciclide si care ma bate la cap sa iau acvariu de la el ca sa si poate face unul mai mare . Dar na ma gindesc si la mentenanta e ceva mai mult de lucru cu el la dimensiunile alea .... desi nu zic ca nu mi ar placea ... .
Legat de usurinta intretinerii unui acvariu fara capac cred ca e mai usor dar ma gindesc si la evaporare care cred ca e destul de puternica, plus ca la juwel e usor de dat jos capacul cind fac curat in acvariu .
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Bag de seama ca pluteste in aer ceva mai mare .

Gabi C wrote:Ramine de vazut atunci care sol am sa l iau .

Daca-ti place culoarea deschisa am vazut solu' de la JBL, au si o varianta deschisa la culoare, mie imi place.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Nu ma ispiti ca oricum imi Sta gindul la unul Mai mare .... ??
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Contrar aparentelor cu cat este bazinul mai mare cu atat este mai stabil si cu atat intretinerea lui este mai facila
Eu sa fiu in locul tau as face inaintea prietenului bazinul mai mare
Gabi C wrote:.....e un subiect putin sensibil cind esti casatorit .... trebuie pregatit terenul minutios

Dar bineinteles Trebuie sa o consulti... Sunt mai multe teorii de vanzari pe care trebuie sa le aplici. Una din ele este cea a accepturilor in pasi mici. Odata ce un om si-a dat acceptul pentru ceva este greu sa se reintoarca in situatia anterioara si sa nege ceea ce tocmai a spus ca este adevarat. O alta teorie este teoria tertului fals - se aplica cu succes la copii mici - in loc sa-l intrebi daca mananca sau nu (el va raspunde NU si de aici este greu sa-l intorci cu argumente logice) introduci o problema falsa (tertul), spre exemplu il intrebi mananci acum sau peste 5 minute dupa ce termina de aranjat jucariile deci ai mutat problema la "cand" nu "daca". Sa revenim la cazul tau, poti sa fi nemultumit de cum arata acum acvariul si o intrebi pe ea daca nu e de acord cu tine... Dupa acest accept ii spui ca nu iti dai seama de ce si imediat o intrebi daca nu cumva mobila nu se asorteaza cu restul. Mai obtii un accept. O intrebi imediat ce culoare i-ar place sa fie mobilierul noului bazin la care te gandesti de mult timp... Orice culoare spune e mancata pentru ca a si acceptat ideea unui nou acvariu. De aici trebuie iar tact si rabdare. Tu intre timp uita-te dupa furnizori de sticla si mobilier

Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Forumul asta e o mare ispita...... Da imi place la maxim.... .)
Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Zilele astea fiind acasa am stat mai mult pe linga acvariu. Ce mi se pare , desi poate e doar iluzie rotalele care sint mai aproape de neonul jbl ( cel din fata ) tendinta sa se dezvolte mai bine , sint mai mari in coronament . Nu stiu poate si faptul ca neonul jbl este mai nou e un motiv ....
Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Ma gindesc sa inversez neoanele intre ele o perioada sa vad cum se comporta rotala.
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Gabi C wrote:Ma gindesc sa inversez neoanele intre ele o perioada sa vad cum se comporta rotala.

Vad ca mi-ai luat-o inainte...

Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Lucian mersi fain de ajutor .
Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Un mic update la bazin , dupa ce am tuns moss ul si tripartita .

image

This message was edited 1 time. Last update was at 27/12/2015 18:03:37

Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Un update cu acvariul din care am scos putin din tenta de verde a imaginii .

image
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Asa da! BRAVOS

Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Ma bucur ca ti place , multam tare de apreciere !

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: