[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Twinstar DYI  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

https://www.facebook.com/acvaristicatimisoara/photos/pcb.889659417711828/889656624378774/?type=1&theater

Pt ce se foloseste Twinstar la acvariu? poze in link

cum sa iti construiesti propriul Twinstar ieftin si rapid
1.Se ia una bucata rola banda de teflon (folosita in instalatii sanitare) se gaseste la orice magazin de instalatii-aprox 2 lei rola
2.se goleste rola de teflon si se decupeaza un inel de pe una din partile laterale ale rolei.
3.Ca sita am folosit dintr-un capac protectie cumparat din LIDL set de 2 buc la 15 ron
4.se decupeaza 2 bucati de sita cu diametril inelului decupat din lateralul rolei,iar una din site se pune in interiorul rosu al protectiei rolei.
5.se pune apoi inelul decupat ,acesta avand rolul a tine presata prima sita si pastrand diistanta de 0,50mm intre cele 2 site.
6.se pune si a 2a sita iar laterala cealalta intreaga se pune peste sita a 2a si se lipeste cu silicon.bineniteles ca la una din site trebuie racordat un fir si la cealalta alt fir care apoi vin legate la un incarcator de laptop cu tensiunea intre 14-18 V.

This message was edited 1 time. Last update was at 09/12/2014 20:49:32

Nu judeca din rezultate!
[Yahoo!]
qwerty
Senior member
[Avatar]

IP:

Interesant. Am sa incerc si eu, sper sa nu capoteze pestii de la curent. Daca cineva mai are pareri constructive pentru acest dispozitiv, asteptam sfaturi

Pleaca-ti urechea la vorba folositoare, chiar daca vine de la un copil; nu asculta vorba urata, chiar daca vine de la un batran.

[WWW] [ICQ]
oddyutza
Junior member

IP:

Salut,

Multumim pentru tutorial, insa atage dupa sine urmatoarele

1. durata de functionare ?
2. infervalul de functionare ?
3. dimensiunea dispozitivului este calculata in functie de marimea bazinului?

Multumesc
[WWW] [Yahoo!]
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Mai exista si varianta "dama cu chinezi"

Mai ieftina decat un Twinstar original, mai aspectuos ca un DIY:

http://www.ebay.com/itm/Aquarium-Chihiros-Doctor-Algae-Sterilizer-Controller-For-Live-Plants-Fish-Shrimp-/271667135590

Nu-i fac reclama, nici nu pot prezenta un review ca n-am folosit asa ceva, il prezint doar ca pe o alternativa.

@oddyutza - un review pentru Twinstar-ul original gasesti aici: http://acvablog.ro/ro/twinstar/

This message was edited 1 time. Last update was at 08/12/2014 16:39:11

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
oddyutza
Junior member

IP:

multam, lectura completa, insa
Pentru varianta DIY:
ramane in picioare intrebarea 3 si se adauga
4. procesul de automatizare a fost realizat cum ? - prizele programabile sunt out of the question, variantele ce imi trec prin cap sunt:
- arduino/raspberry pi cu releu
- modul releu USB sau RS232

[WWW] [Yahoo!]
oddyutza
Junior member

IP:

Am coabitat cu ideea si am ajuns la urmatoarele concluzii pentru varianta DIY:
1. costurile de achizitie sunt decente, bricolatul necesita timp, primele modele vor fi barbare
2. daca se foloseste inox acesta isi pierde rapid din proprietati, riscul coroziunii fiind unul mare
3. partea de automatizare (interval/cadenta) este incerta si necesita relee programabile sau relee actionare prin USB/RS223 (arduino/raspberry/ un PC/ etc..)
4. Lipiturile dintre fire si site, din cate cunosc, cositorirea pe inox nu este "usor" de realizat...

Tragand o linie asupra Twinstar, pot spune ca varianta chinezeasca este cea mai apropiata varianta catre un DIY, iar costurile de achizitie sunt decente... cel putin pentru un test.

[WWW] [Yahoo!]
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Un pont: tipul care le comercializeaza (probabil care le si produce) poate fi gasit pe facebook (le are cu engleza)

https://www.facebook.com/frank.zhou.7583?fref=ts

Eu i-am cerut o lista de preturi, m-a intrebat daca sunt comerciant sau utilizator (a trebuit sa-i dau poze cu acvariul si link catre jurnal ca sa ma creada). Mi-a dat lista, nu prea sunt lamurit pentru ca apar preturi pentru angrosisti, dar probabil ca pentru o bucata nu o sa ceara mult prea mult fata de lista.

image

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
stefanp
Moderator

IP:

Eu l-am intrebat o data si mi-a spus 57 USD, plus transport, pentru o bucata.

Ce e garden mat?
Plasa de schimb pentru electrod?

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Pe mine m-a vazut gras si i s-a facut mila

Nu cred, dupa dimensiuni presupun ca e pad pentru pus sub acvarii.

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
stefanp
Moderator

IP:

Ah, nici nu m-am uitat la dimensiuni

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
oddyutza
Junior member

IP:

Asa zic si eu, ala e pad de pus sub acvarii...foarte interesat faptul ca pretul difera atat de mult dar ne interesam
[WWW] [Yahoo!]
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

qwerty wrote:Interesant. Am sa incerc si eu, sper sa nu capoteze pestii de la curent. Daca cineva mai are pareri constructive pentru acest dispozitiv, asteptam sfaturi

pestii nu cred ca au cum sa capoteze chiar si daca ar exista curent electric in acvariu, pentru ca ei sunt izolati, sunt exact ca pasarile care stau pe liniile de inalta tensiune si nu patesc nimic pana nu le pune naiba sa ciuguleasca ceva de pe stalp, moment in care cad ca impuscate )

de capotat insa s-ar putea sa capoteze proprietarul acvariului )

edit: dar oricum, foarte tare carpaceala asta.
nu as incerca nici mort, nu numai pt ca m-am saturat de mesterit la acvariu dar si pentru ca mi-e teama sa mesteresc o chestie cu curent electric si electroliza pe care nu o inteleg eu perfect dpdv teoretic, dar mi se pare foarte tare ca s-a reusit sa se faca acest dispozitiv in regim DIY

This message was edited 1 time. Last update was at 09/12/2014 16:20:31

oddyutza
Junior member

IP:

functioneaza cam asa :
image
Asta inseamna ca diminueaza sau chiar anuleaza efectul de fertilizare, - dupa schema de mai sus asa pare
[WWW] [Yahoo!]
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

da, pai vezi, sunt multe necunoscute, principala fiind care este efectul exact al ionilor rezultati in urma electrolizei asupra pestilor, plantelor si fertilizarii
presupun ca aia care au patentat dispozitivul au facut ceva cercetari
ca daca tu faci ceva DIY fara calcule si bagi tensiunea prea mare, poti obtine prea multi ioni de H si OH si cine stie, poate distrugi tot ce e viu prin acvariu, nu numai sporii de alge

oddyutza
Junior member

IP:

perfect de acord, si sustin, este extraordinar de usor de replicat ceva in varianta DIY, insa putem replica la fel de usor si rezultatele? eu zic ca nu .. prea se agita lumea cu DIY twinstar. Este prin pe FB in ultima perioada, si ma amuza tare de tot faptul ca se foloseste dupa ureche... asa cum a considerat fiecare... nimeni nu a calculat o dimensiune, un curent, o alternanta a catodului cu anodul in vederea uzurii, etc... cu alte cuvinte, o calibrare cat mai apropiata de adevar. Trantim doua site, bagam un incarcator de laptop, si uite ca merge " ceva " ...
[WWW] [Yahoo!]
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

oddyutza wrote:Trantim doua site, bagam un incarcator de laptop, si uite ca merge " ceva " ...

M-ai uns pe suflet nea

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
stefanp
Moderator

IP:

oddyutza wrote:perfect de acord, si sustin, este extraordinar de usor de replicat ceva in varianta DIY, insa putem replica la fel de usor si rezultatele? eu zic ca nu .. prea se agita lumea cu DIY twinstar. Este prin pe FB in ultima perioada, si ma amuza tare de tot faptul ca se foloseste dupa ureche... asa cum a considerat fiecare... nimeni nu a calculat o dimensiune, un curent, o alternanta a catodului cu anodul in vederea uzurii, etc... cu alte cuvinte, o calibrare cat mai apropiata de adevar. Trantim doua site, bagam un incarcator de laptop, si uite ca merge " ceva " ...

E un punct bun de vedere.

P.S.: Am modificat tilul topicului in "Twinstar DYI", pentru ca avem deja un topic dedicat sculei originale: http://acvariu.ro/forum/posts/list/31512.page

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
claudiu.cioteanu
Unripe member

IP:

Din cate am mai citit pe net, controlerul ar activa electroliza doar pentru cateva minute pe ora, dar mai exact cate minute?
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Uite aici, a scris colegul Fane cate ceva:

http://acvablog.ro/ro/twinstar/

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]