...pai eu ce sa zic ca jumate de an am fost un criminal de pesti...
inca de acum cativa ani voiam eu sa am un acvariu, cu toate ca nu stiam nimic despre pesti.
pana cand intr-o zi, dornic de afirmare si fara sa mai am rabdare, am luat un.....sa-i zic acvariu(L31xl20xh21)...
am intrat in pet shop, si am inceput: "vreau de ala, de ala, de ala..."
si am umplut borcanul ala numit acvariu, cu guppy, neoni, scalari, beta, un ghiveci cu cryptocorine si 2 bolovani.
eram atat de fericit eu cu acvariul ala si ma uitam la el tot timpul, dar nu intelegeam de ce nu innoata pestii...de ce stau mai mult pe loc...
culmea e ca au rezistat in formula asta cam jumatate de an...pana au inceput sa moara neonii, apoi guppy, pe urma scalarii...
am uitat sa mentionez ca nu era in el nici urma de filtru sau macar un vibrator....
si a trecut timpul...si am vorbit cu niste colegi de-ai mei si profi de la mine de la faculta (veteriniara) care mi-au luminat mintea si mi-au explicat ce sa fac. si mi-am facut un acvariu de 80 de litri, in care am doar scalari, neoni, corydoras si ancistrus. e plantat bine cu cryptocorine, vallisneria, cabomba, ceratopteris
am gasit vechiul forum si l-am citit aproape in intregime si acuma urmez toate sfaturile de acolo.
in ultimele zile mi-au aparut alge, dar am facut cum mi-a zis si lucian, si observ la cateva zile dupa ce am aplicat schimburile mai dese de apa si am redus iluminatul ca nu au disparut , dar nici nu au mai aparut pe alte frunze.
in curand sper sa dispara...
de-acum orice as face in acvariu, am sa scriu aici si am sa va intreb pe voi, ca asa sunt foarte putine sanse sa mai repet greselile din trecut...
|