[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
De la Borcanu`lui Grigore la Dennerle Betta Cube  XML
Forum Index » Anabantidae
Author Message
Alex
Administrator
[Avatar]

Joined: 28/07/2004 22:32:30
Messages: 4190
Location: Bucur-Obor
IP:
Offline

Cu ceva vreme in urma unul dintre colegii nostri(Stefan) isi arata dragostea fata de Grigore , fericitul Betta, locatar al unui acvariu de dimensiune cat a unui borcan.
Topicul s-a bucurat de success chiar daca nu a avut parte de un happy ending movie, bietul Grigore sfarsind uscat pe un covor …ca multi dintre fratii sai pe care unii dintre noi i-am crescut inca din copilarie…

Citind jurnalul de atunci oscilam intre doua idei care se loveau in capul meu precum trenurile din sketch-ul celor de la Divertis . Adevarul e pe de-o parte Grigore primea mai mult decat oricare alt “Grigore” de pe la noi. In mod paradoxal Grigore devenise posesorul unui habitat de 5 L ceea ce pentru multi parea un paradis, totusi innsuficient. Ce-i drept colegul Stefan incercase sa il si aranjeze facandu-l plantat.
Cu toate astea ceea ce scriu acum nu se datoreaza unei intentii de a-i lauda casa lui Grigore post mortem . As zice ca…din contra.
Imi aduc aminte insa ca am aruncat undeva sec…"se poate si mai bine": …am aruncat atunci Dennerle Betta Cube…un acvariu dedicat pentru tinerea unui Betta in mod correct.
Cineva a raspuns atunci lasa ca eu am tinut o viata-ntreaga betta in borcane de 1L si au trait. Atunci nu am vrut sa dau replica.
Acum impulsionat un pic de prezenta Dennerle Betta Cube in Romania am simtit ca trebuie sa-mi detaliez un pic tacerea de atunci...Mai mult, recent a aparut in revista Aquarius a firmei Dennerle un articol despre acest subiect avand drept poze niste exemplare superbe de Betta fotografiate de Chris Lukhaup.
Iar ca toti sa fie fericiti am trimis cadou o revista si catre Stefan ca memoria lui Grigore sa fie slavita corespunzator

Ce trebuie insa sa invatam la parastasu`de 2 ani a lui Grigore ... ce vreau sa subliniez:

-Sa nu tinem Betta in acvarii prea mici, in special nu in borcane. Ei traiesc este adevarat in habitatul lor natural pe perioade LIMITATE de timp chiar si in gauri facute spre exemplu de copite in noroi, cand apa seaca in sezonul secetos…dar asta nu este un mod normal de viata. Asadar Betta traieste bine in borcane de 1L : Myth Busted!
De aia au fost scoase pe piata Dennerle Betta cube de 10L si de 20 L ce include filtru de colt Nano Clean, sistem de iluminare Nano Light 9W cu o temperatura de culoare de 6000°K, poster de fundal de culoare neagra, suport din burete si capac din sticla. Apropos Betta au prostul obicei sa sara…precum Grigore-al nostru din poveste. De aia un capac este atat de important de mentionat intr-o astfel de descriere.

-Ca sa tinem acesti pesti in conditi bune este nevoie de niste acvarii mici, cu o filtrare adecvata, acvarii plantate! Stiu ca nu e in traditie…dar vedeti un pic poster-ul de mai jos. Asadar Betta nu are nevoie de plante: Myth Busted!

- Au nevoie de o temperatura de peste 25 de grade, un pH de 6.5-7.5 si schimburi regulate de apa. Am auzit ani de-a randul ca betta se tine si la 22-23 de grade, ca se pune apa de la robinet si ca ei traiesc fericiti: Myth Busted!

- Cea mai buna mancare este Tubifex: Myth Busted! as spune chiar de doua ori. E adevarat ca Betta sunt amatori de mancare vie dar Tubifexul produce adesea blocaje intestinale ce determina umflarea abdomenului si tot de la Tubifex apare o infectie cu un parazit care apoi prin complicatie determina de regula pierderea buzei superioare.
De aia cei de la Dennerle au scos acum o hrana Betta Booster, aliment care este 100% natural si contine 51% crustacee si larve.

-Ultimul Myth Busted…este legat de varsta: Betta nu traiesc mai mult de 1 an...
Daca sunt tinuti in conditii precum cele recomandate mai sus traiesc chiar si 2-3 ani, exista „veterani“ ce au trait si mai mult.

Asadar aveti grija de toti Grigore ai vostrii. Acum aveti tot ce va trebuie!
Si pot sa-i laud pe cei de pe shop.acvariu.ro pentru campania promotionala prin care ofera nu intamplator alaturi de Betta cube si mancarea Betta Booster dar si plantele pentru popularea acvariului.


[Thumb - plante_betta.jpg]

[Thumb - 14091_0.jpg]

This message was edited 8 times. Last update was at 25/11/2014 15:20:18


SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
 
Forum Index » Anabantidae
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com