[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Am mici probleme cu pestii, ajutor!  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
hypnus
Unripe member

IP:

Salut.
Am 2 probleme cu pestii din acvarile mele legate cel mai probabil de boli sau paraziti si as avea nevoie de putin ajutor din partea voastra.

1. Intr-un acvariu de 25L am 6 guppy (3 perechi) si de 4 zile se comporta cam anormal. Simptomele sunt : isi tin aripioarele lipite de corp si coada stransa si inoata un balanganit (dar nu tot timpul, mai au perioade scurte in care inoata normal cu inotatoarele deschise). Mentionez ca sunt activi, nu se ascund printre plante, mananca ok si NU prezinta alte semne de boala precum bubite, mucus excesiv sau decolorare a picmentilor.

2. Intr-un acvariu de 150L efectivi am 4 Puntius Tetrazona
(Tiger Barb), 2 Trigonostigma Heteromorpha (Harlequin Rasbora), 2 Hasemania Nana (Silvertip Tetra) si inca cativa sanitari (catfish). Sanitarii nu au nimic, cei cu simptome sunt ceilalti. Simptomele sunt : se freaca in special de plante dar si de pietris (nu pot spune ca foarte des) si rar fac una doua miscari repezite, bruste, haotice (se smucesc). Iar la Puntius Tetrazona am observat ca au inotatoarea dorsala crestata (nu toti doar 3). Mentionez ca sunt vioi, mananca bine si NU prezinta alte semne de boala precum bubite, mucus excesiv sau decolorare a picmentilor.

OK, in legatura cu acvariile sunt bine aerisite, si curate, pH-ul e corespunzator, la nitrati testul a iesit ok, iar cu algele nu am probleme datorita crevetilor si ventuzarilor care isi fac treaba de minune. Salinitatea apei este facuta cu 1 lingurita(3 mg) de sare neiodata la 10L.

P.S.: Am cumparat recent ceva plante dar nu le-am introdus inca in acvariile cu pesti deoarece cred ca poate sunt contaminate, in acvariul din magazinul de unde le-am cumparat era un peste muribund, intrebarea este care e sansa ca ele sa fie contaminate de ceva virus/boala/parazit ? si daca da se poate face ceva pentru dezinfectare sau trebuie sa le arunc ?

Va multumesc anticipat si astept raspunsurile/linkurile voastre.
Sper sa nu deranjez moderatorii cu post duplicat (sau cel putin asemanator) dar sunt nou pe aici si acum nu am timp sa citesc tot.
Cristi
guleag
Junior member
[Avatar]

IP:

nu stiu de ce am impresia ca deja ai bagat plantele in acvariu
sper ca nu din 2 motive
1.tocmai ai spus ceva de o salinitate facuta cu 1 lingurita(3 mg) de sare neiodata la 10L...ceea ce te face sa iti iei gandul imediat de la plante..mortal pentru ele
2.in mod sigur ca poti lua boli de pe plante..carantina in bazin separat o perioada nedeterminata

in acvariul de 150l pare a fi niscai gris..citeste aici la boli/tratamente sunt multe posturi

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: