[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Salutari tuturor (Gourami, pete albe)  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
iulius2005
Junior member

IP:

sal.. am si eu " o mica mare problema" am un acvariu de 100 litrii in care am 10 gourami mari , 4 tetrazona si 4 ancistrusi mici. am observat ca pe gourami sunt niste pete albe maricele .. la inceput am vazut pe unu si am crezut ca o fi luat bataie de la ceilalti dar dupaia am observat ca au luat toti aceasta boala cred. astazi fusei in piata si cumparai verde de malachit ca asa mi-a zis cineva ca, cica ar fi bun pt boala asta. cine imi spune si mie ce sa fac? cat verde desta sa pun in acvariu? pot sa pun peste toti pestii ? acvariul e bine plantat , filtru resun sp 900 ... deci intrebarea mea este cum folosesc verdele asta si decate ori pe luna sau cum ?
[Yahoo!]
evelin
Junior member
[Avatar]

IP:

poate au facut gris.se fac bai cu verde de malachit la pesti, dar nu direct in acvariu ca,daca retin bine face rau la plante.daca nu este bine dozat poate omora pestii.
Daca nu este gris incearca sa descrii comportamentul pestilor si cam tot ce sa intamplat in ultima luna.
P.S. intra la sectiunea boli si tratamente si citeste acolo mai multe detalii[/b]
[Yahoo!]
danyel
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut ce sa zic despre verdele de malachit stiu ca nu le prieste plantelor si de aceea nu se administreaza direct in acvariu pentru ca risti sa termini plantele .Pentru treaba asta ai nevoie de un acvariu in care sa separii pestii bolnavii si acolo sa aplici tratamentul .
La fel de adevarat este ca in loc de verde de malachit ai putea sa urmezi un tratament cu sera costapur (parca asa ii zice iar daca nu acesta este numele lui rog pe cine-va care este mai in masura sa ma corecteze ) si sa ridici in acelasi timp temperatura treptat pana la 28 de grade C .Avantajul aici ar fii ca poti sa aplici tratamentul direct in acvariul fara ca sa afectezi plantele .
A si ceva ce ar fii trebui ca sa mentionez de la inceput ,din ce ai zis u este posibil ca pesti tai sa aiba boala punctelor albe sau altfel cunoscuta mai popular ca gris .

Ps:daca am gresit cu ce-va in cele afirmate de mine rog un grand al acestui forum sau alta persoana ca sa ma corecteze

"Perfer sa fiu apreciat de un singur om inteligent, decat de o mie prosti ..."
[Email] [Yahoo!] [MSN]
danyel
Junior member
[Avatar]

IP:

Oricum vezi ca nu prea ai asociat speciile de pesti cam bine din cate imi dau eu seama gurami + sumatrani cam greau iar sumatrani sunt pesti de card ei simtinduse in largul lor cam de pe la 6 exeplare in sus .De gurami tu zici ca sunt marisori pai daca sunt cat cred eu de mari pentru ca am vazut la un amic gurami care erau aproape cat palma de marii este posibil sa ai probleme si din cauza aceeasta .

[Email] [Yahoo!] [MSN]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Ce l-ati mai zapacit , mai baieti - definitiv si irevocabil Cel mai probalil este sa fie fie gris - Ichthyophthirius multifiliis, iar descrierea bolii si a tratamentului o gasesti in articolul de la Boli/tratamente - A. Patologie - Paraziti comuni. Iar schimbarea mediului dintr-un acvariu in altul, orice varaitie brusa de temparatura, poate aduce la raspindirea aceste boil. Sper ca te-am lamurit cum e cu "grisul' asta. Eu am vazut si vinzatori care ii vindeau nepriceputilor, asa ca... smilie daca i-ai achizitionat de curind, dont't worry.

Si inca ceva - ar fii bine sa mai ai un acvariu - nu foarte mare - pentru carantina / tratamente in casa.
danyel
Junior member
[Avatar]

IP:

Pai asta incercam si eu ca sa ii explic -greseala mea daca nu mam facut inteles -si am incercat sa ii explic ca un tratament cu verdele de malachit nu este chiar atat de recomandat mai ales daca nici nu stii cum sa faci dozaju in functie de situatie ,plus ca este daunator plantelor.
Inca o data imi cer scuze daca nu am fost inteles cum trebuie

[Email] [Yahoo!] [MSN]
expertiza
Unripe member
[Avatar]

IP:

Fiind al II-lea post al meu, mi-este permis sa spun ca exista posibilitatea sa va inselati?
Iulius spune ca sunt niste pete albe maricele, iar din ce am citit aici pe forum si in articole, grisul se manifesta sub forma de mici puncte albe, iar pestii se freaca de plante sau substrat, fapt nementionat.
Exista de asemenea posibilitatea sa ma insel si eu, insa descrierea bolii fiiind destul de sumara, se pot trage variate concluzii.
iulius2005
Junior member

IP:

punctele alea sunt maricele rau detot pt ca se vad de la distanta mare chear si de la 3 metrii sa aibe cam 3-4 mm deci arata ca si punctul ala negru de il au toti gourami pe mijloc si pe o parte si pe alta numai ca astea sunt mari si zdrentuite va mul;tumesc pt ajutor :* si eu tot asa stiam ca grisul este mic mic mic dar am zis astea sunt f mari .
[Yahoo!]
evelin
Junior member
[Avatar]

IP:

am cautat pe net un site cu bolile pestilor in care sa arate si boala respectiva dar nu am gasit sau nu am stiut eu unde sa acut . incearca sa pui o poza cu gourami-ul bolnav in prim plan ca sa se vada clar.
[Yahoo!]
The animal
Junior member

IP:

Salut,
EU am o pereche de gourami,iar unul dintre ei are 2,3 pete albe maricele si sta mai retras intr-un colt al acvariului.Dar nu cred ca ar fi o boala,caci am descoperit ca am 2 masculi iar celalalt il bate,musca din el, fugareste peste tot,cred ca petele sunt solzii lipsa sau rani din conflict!
iulius2005
Junior member

IP:

nici ai mei nu au gris dela pt ca sunt solzi lipsa. am stat mai mult de 1 ora sa ma uit intrun la ei si nu se bateau. toti au solzi lipsa ... si nu aveau. cred ca e o boala. cu verdele ala de malachit .. nu a dat nici un rezultat. pestii nu se bat intre ei la mine. creq o sa se duca toti guramii mei
[Yahoo!]
grig
Membru de baza
[Avatar]

IP:

daca cumva sunt urme ale batailor ar trebui sa aiba si ceva inotatoare franjurate.pentru siguranta izoleaza unul dintre ei ...daca sunt simple raniri ar trebui sa-i treaca in 7-10 zile .Sper sa nu fie vorba despre rani infectate caz in care putin antibiotic l-ar ajuta.
Pune niste poze ca sa ne dumirim si noi despre ce e vorba...
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

grig wrote:daca cumva sunt urme ale batailor ar trebui sa aiba si ceva inotatoare franjurate.pentru siguranta izoleaza unul dintre ei ...daca sunt simple raniri ar trebui sa-i treaca in 7-10 zile ....

Si ii poti pune albastru de metil pina cind se coloreaza apa. Este un dezinfectant foarte bun.
Kosmo
Member

IP:

Orice ar fi cred ca ai multi prea multi pesti acolo. 10 gourami mari + alti pesti in 100 de litri!
2 gourami ar fi de ajuns, altfel stau inghesuiti si ai conditii optime si pentru boli si pentru conflicte. Mai ales ca gourami, desi calmi, nu sunt pesti de card si se pot ucide in batai.

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: