[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Intrebare privind reductor CO 2 cu butelie unica folosinta  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
varol
Member

IP:

Salut.
Daca s-a mai discutat pe acesta tema va rog sa ma scuzati dar am nevoie de ajutor.
Vreau sa comand un reductor CO 2 cu un manometru si sa-l folosesc la buteliile Aquili. Din putinele informatii pe care le stiu acele reductoare (care cred ca-s standard) au filetul de 21.8 x 1/14.
Intrebarea este: a folosit cineva adaptoare reductor ca le faci de 11x1,5 sau 10x1? Poti sa ai probleme cu ele sau sunt ok?

Multumesc anticipat pentu raspunsuri.

Am si un G3 si trebuie sa ajung pe Preciziei sa-l modific si intetionez sa folosesc acelasi reductor cu un manometru la el dar lipsa de spatiu este o problema (si cand o sa incepe femeia sa urle si sa arunge G-ul pe geam vreau sa am rezerva butelii reincarcabile )
georgeokazie
Junior member

IP:

Salut...daca te hotarasti vreodata sa vinzi butelia tip g adica stingatorul o cumpar eu sau daca stii pe cineva care are sa ma anunti..merci...0721 543 401
[Email] [Yahoo!]
varol
Member

IP:

Din pacate mi-a explicat Silvi,u de la preciziei, ca G-ul meu este un model care nu poate fi modificat (cam 10% din stingatoare au gatul prea mic si nu poate fi pus robinet). Chiar am nevoie sa-mi spuna cineva daca o sa cumpar un reductor normal si ii atasez ceva de genul: http://www.nevertebrate.ro/Adaptor-10x1?utm_expid=19260418-14.1Q5nIc6nSWa4aw0480MGjw.0&utm_referrer=http%3A%2F%2Fwww.nevertebrate.ro%2FReductoare-si-adaptoare sau http://www.nevertebrate.ro/Adaptor-reductor-11x1.5?utm_expid=19260418-14.1Q5nIc6nSWa4aw0480MGjw.0&utm_referrer=http%3A%2F%2Fwww.nevertebrate.ro%2FReductoare-si-adaptoare pot sa il pun la o butelie de 500 g de unica folosinta JBL sau Aquilli?

Sau adaptoarele alea fac altceva?
Multumesc
stefanp
Moderator

IP:

Cred ca cel mai bine ii intrebi pe cei de la nevertebrate daca se potrivesc la butelia respectiva...

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
varol
Member

IP:

stefanp wrote:Cred ca cel mai bine ii intrebi pe cei de la nevertebrate daca se potrivesc la butelia respectiva...

Crede-ma ca nu faceam posturi aiurea aici unde nici nu stiu exact ce vreau si ce sa intreb daca imi raspundeau aia. Cred ca-s in vacanta angajatii, sau ceva de genul. Am vreo 4 mail-uri trimise (primul de martea trecuta) si azi spre exemplu am sunat de vreo 20 de ori si numai robotul.
M-au tarasit atat incat daca aveam informatia faceam comanda, alaturi de alte lucruri. Acum jumatate din ce vroiam este indisponibil pentru ca le-au luat altii cat am asteptat eu sa dau de ei. De draci am scos tot din cos si am anulat comanda.
Oricum, multumesc de sfat .
stefanp
Moderator

IP:

Ciudat...eu le-am dat un mail sambata si astazi am primit raspuns ...

Atunci asteptam pana raspunde cineva care a folosit asa ceva.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
varol
Member

IP:

Am dat de ei azi. Cica adaptoarele alea sunt pentru altceva... Tre sa gasesc i alternativa acum . Pana la urma cred ca iau butelie reincarcabila de 500 g si regulator cu un manometru si aia e.
varol
Member

IP:

S-a rezolvat cu ajutorul rubricii de cumparaturi. Danutzu m-a ajutat (cand o sa ma fac mare o sa-l las sa se dea cu bicla mea). Am revenit la vechea problema cu difuzoarele, ca ajungea CO2-ul la suprafata. Acum l-am bagat intr-un stut care care iesea din filtru burete pe care-l folosesc la prefiltrare, deci se duce direct in filtrul extern (pun si o poza). Nu stiu cat efect are pentru ca mi-e lene sa scot testul permanent de CO 2 si sa numar picaturi, il montez duminica la schimbul de apa.
[Thumb - IMG_0564.JPG]

[Thumb - IMG_0565.JPG]

This message was edited 1 time. Last update was at 19/08/2014 19:58:31

danutzu
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut.
Ma bucur ca ti.am putut fi de ajutor.

Vezi ca CO2 sa nu ajunga in filtrul extern. Daca e pus pe out e OK.
Din ce am citi pe forum, daca e pus pe in o sa iti decicleze filtrul.

0744 442 366 Dan
[Yahoo!]
varol
Member

IP:

Bleahhh...
E pus pe in .
O sa incerc sa gasesc o pozitie la pico difuzorul ala sa-mi plimbe cumva bulele in acvariu.
Daca nu, caut un reactor sa-l pun. Deci trebuie pus neaparat pe out?

Eu din ce am citit nu era problema sa decicleze, doar spune kirucd ca a auzit de cazuri in care sustineau unii ca CO2-ul se acumula in capacul filtrului iar stefanp ceva de genul: "Pe de alta parte co2-ul s-ar putea sa "roada" plasticele/cauciucul din canistra. N-am incercat, dar teoretic cred ca e posibil, in timp."

Si un alt acvarist, daniel 12 afirma:
"Bacteriile nu mor in prezenta CO2-ului, il folosesc sa prepare mancare. Oxigenul il folosesc la oxidarea amoniacului/nitritilor pentru a obtine energie deoarece nu fac fotosinteza iar CO2-ul pentru mancare. Energie+CO2 = Carbohidrati. La fel ca in plante. Aceste bacterii se numesc autotrofe, isi prepara mancarea singure."

Acum daca-l las asa o saptamana nu cred ca se intampla nimic. Eu la filtru extern am in-ul pe un canal lateral si apa circula de jos in sus. Deci normal cand intra bula de CO2 se loveste prima data in bureti si dupa trece prin matrix. Cand ajunge la al treilea sertar deja este dizolvat (sau cel putin asa imi place sa cred). Nu stiu cum ar putea sa afecteze ceva. Pun si un desen (nu-mi faceti test psihologic pe baza lui )

LE: nu stiu daca e important dar mentionez ca pompa este undeva pe furtunul de out aproape unde intra apa in acvariu. Deci bula de CO2 nu ia contact cu absolut nimic pana in momentul in care atinge buretele din filtru. Iar CO2-ul este setat cam la 3 bule/s (e un nano de 30 l).

[Thumb - poza filtru.bmp]

This message was edited 3 times. Last update was at 20/08/2014 07:39:14

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: