Bleahhh...
E pus pe in

.
O sa incerc sa gasesc o pozitie la pico difuzorul ala sa-mi plimbe cumva bulele in acvariu.
Daca nu, caut un reactor sa-l pun. Deci trebuie pus neaparat pe out?
Eu din ce am citit nu era problema sa decicleze, doar spune kirucd ca a auzit de cazuri in care sustineau unii ca CO2-ul se acumula in capacul filtrului iar stefanp ceva de genul: "Pe de alta parte co2-ul s-ar putea sa "roada" plasticele/cauciucul din canistra. N-am incercat, dar teoretic cred ca e posibil, in timp."
Si un alt acvarist, daniel 12 afirma:
"Bacteriile nu mor in prezenta CO2-ului, il folosesc sa prepare mancare. Oxigenul il folosesc la oxidarea amoniacului/nitritilor pentru a obtine energie deoarece nu fac fotosinteza iar CO2-ul pentru mancare. Energie+CO2 = Carbohidrati. La fel ca in plante. Aceste bacterii se numesc autotrofe, isi prepara mancarea singure."
Acum daca-l las asa o saptamana nu cred ca se intampla nimic. Eu la filtru extern am in-ul pe un canal lateral si apa circula de jos in sus. Deci normal cand intra bula de CO2 se loveste prima data in bureti si dupa trece prin matrix. Cand ajunge la al treilea sertar deja este dizolvat (sau cel putin asa imi place sa cred). Nu stiu cum ar putea sa afecteze ceva. Pun si un desen (nu-mi faceti test psihologic pe baza lui

)
LE: nu stiu daca e important dar mentionez ca pompa este undeva pe furtunul de out aproape unde intra apa in acvariu. Deci bula de CO2 nu ia contact cu absolut nimic pana in momentul in care atinge buretele din filtru. Iar CO2-ul este setat cam la 3 bule/s (e un nano de 30 l).