[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Habitat marin-mangrove forest  XML
Forum Index » Bazine mici si medii
Author Message
Danila
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Ba da ,dar totusi au avut loc in sase ani ,in sase ani multi uita ca au avut candva acvariu.Schimbarile au avut loc in baza acelorasi conditii, fara apa de osmoza, fara teste , fara sprijinul nimanui (ba am mai luat si tepe de la oameni de bine), cu un buget redus etc.Nici dupa sase ani nu am reusit sa gasesc o bucata de piatra vie adevarata.In principiu am mers pe stratul de nisip f. gros populat cu spaghetii worms(dupa metoda unor francezi),pe multa observatie si rabdare.Ideal ar fi fost sa beneficiez si de o biodiversitate mai buna pentru a echilibra totul,dar asta pare a fi imposibil -cel putin in Botosani .De aceea am zis ca nu am schimbat prea multe,au fost acumulari de volum si cantitate -lente si cu o evolutie previzibila.Acum am ajuns la limita maxima -nici timpul si nici bugetul nu-mi mai lasa loc de alte planuri,sper ca acvariul sa se mentina cat de cat stabil pentru cat mai multa vreme ,ceeace imi doresc si mie .
ugarit5
Senior member
[Avatar]

IP:

Deci folosesti doar apa de la chiuveta conditionata?
[WWW]
Danila
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Da,in primul rand o tratez cu aquasafe sau aquamaker(ce gasesc) , initial am avut un bazin de vreo 50 litrii cu piatra de aerare si cu un filtru intern cu burete dens si carbolit(amestec de carbune activ si zeolit), in el puneam apa tratata cu aquasafe si o lasam la filtrat minim 24 ore dupa care o foloseam.Acum , cam de aproape un an m-am mai lenevit(ca sa nu zic imbatranit) -am eliminat bazinul si folosesc dupa tratarea cu aquasafe un filtru de apa Brita care in esenta e tot pe baza de carbune si zeolit -dar e mai comod(posibil nu la fel de eficient).Pentru acvariu marin folosesc sare de la Aquarium systems care contine si ea un sistem de chelare a compusilor de clor si metale grele.Pentru mine functioneaza -apa de la retea fiind in parametrii de potabilitate.Evident ca nu am ca argumente decat faptul ca bazinul e OK-nu am avut explozii de ciano,alge,dinoflagelate.Ce am constatat cu certitudine este capacitatea excelenta de filtrare biochimica a zeolitului-singura posibila slabiciune ar fi eliberarea de silicati(mai ales daca este un zeolit mai ieftin , dar sunt si varietati comerciale care nu ar elibera silicati)
Danila
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Am constatat ca lampa mea cea noua se cam incinge(are 57 watt) asa ca am mesterit trei ventilatoare si am rezolvat problema ,insa ramanea ideea ca lumina de lampa tip plafoniera e cam trista .Cum Kessilul a fost doar un vis am cumparat doua lampi micute cu lentila si focalizare reglabila- evident chinezesti dar cu numai 25 lei bucata.Un fel de alevin de Kessil .
[Thumb - lampisoare.jpg]

Danila
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Efectul este destul de placut si mai rupe din uniformitatea terna a luminii verticale.
[Thumb - stralucire nisip.jpg]

Danila
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Am reusit sa surprind in sfarsit si jewell anemone- -a iesit un pic de sub piatra.
[Thumb - anemona.jpg]

Danila
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Daca ar creste si coralina unde trebuie(nu inteleg de ce creste cu spor pe tot ce este din plastic si de sticla iar pe piatra abia - apar mici zone de crestere) ar fi aproape perfect.
[Thumb - spongier.jpg]

Danila
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Si ultima cu kenia tree la soare(se pare ca-i place lampa noua)
[Thumb - kenia .jpg]

Forum Index » Bazine mici si medii
Go to: