[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
What Dreams May Come  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Frumos! Ma "ataca" si pe mine crevetii citeodata, mai ales cind le bag bagheta cu rondele de castraveti in acvariu.
In special Amano sunt foarte indrazneti dar si RCS, mai ales cei mai tineri si probabil masculi.

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

In lucru : Wabi Kusa - Dutch Style by Rodo si Silviu
Si una off-forum : Viata grea, de acvarist familist
[Email]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

nu stiu de ce aveam impresia ca pleco ,ancistrusii sunt timizi... ai mei ai vad doar la mancare....si atunci daca ma ridic in picioare fug.dar de creveti...nici nu ma gandeam

Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Problema mare nu e ca acvariul nu e OK. Problema este ca vineri imi vin si plantele! ... si ca mi-am luat citeva zile libere special ca sa pot sa
ma ocup pe indelete de acvariu, plantare, am toate radacinile si pietrele la apa, ... in fine, nu vreau sa-mi pling de mila dar ma irita foarte tare atitudinea lor.
Nu este prima data cind am astfel de experiente. Pentru o camera video auto functionala a trebuit sa returnez trei. La un Tiguan, dupa 1800 de km i s-a blocat IGR-ul.
Un Passat din 2008 m-a lasat fara alimentare la 100 pe ora, in depasire. Am inteles ca era de la injectoare, cind se "ducea" unul, se taia alimentarea. Asadar ...
Ori ce erau cindva nemtii, nu mai sunt... ori cei care sustin ca sunt doua standarde de calitate si implicit doua Europe, au dreptate!

This message was edited 1 time. Last update was at 05/09/2017 18:21:20

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

[Email]
Artur
Senior member
[Avatar]

IP:

Din pacate e varianta 2, sunt standarde diferite... Daca vrei ceva bun trebuie sa mergi sa cumperi direct de acolo, pentru ca orice se exporta in europa de est nu e de aceeasi calitate... si nu ma refer doar la produsele nemtesti, ci orice produs de oriunde din lume ...

@Adrian: cine a pus filmul ala pe youtube a scris gresit in titlu, ala e ancistrus toata ziua, nu pleco
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Ca sa fiu corect ...
Nu calitatea produselor este problema. Si acvariul si standul sunt OK. Problema este atitudinea!
Cum sa ambalezi un acvariu intr-o cutie de carton?! Si cum sa pui in pachet o usa stricata, care era evident stricata.
Asadar, aici nu e vorba de doua calitati diferite ci de un tratament diferit. La f... masa! Na, ca m-am enervat!

[Email]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Silviu... hoo revino-ti tata.... descarca o sticla de vin si trece....eu nu am patit doar odata...cind imi doresc foarte mult ceva...trebuie sa apara complicatiile.. mai ales aproape de final...nu se poate sa nu ma blocheze ceva,sau sa nu mearga ceva asa cum e in plan...nu ti se pare ca era prea frumos ca totul sa mearga uns?
Si daca vorbim de calitatea produselor... sa fim seriosi...la produsele de consum de duzina... nu prea mai vezi diferenta de calitate,francez,neamt,englez ....roman...sunt cam la fel la calitate...diferenta e foarte mica..la produse speciale... aici se schimba situatia....
un exemplu... am 2 sun sun 402... chinezarii ... dar isi fac treaba de 6 luni.. nu am probleme cu ele,isi fac treaba .Am si un enheim 2224 ,nu il folosesc.dar dupa ce l-am deschis de 3 ori,un din cleme am vazut ca e fisurata...asa ceva nu se poate intimpla la sun sun pentru ca cleme de fixare sunt mult mai rusesti sa spun asa...
Eu asa ved lucrurile cu produsele de duzina

Dar cu bazinul.. asta chiar e nasoala....asa ceva.... unde plm e CONCEPTIA neamtului.. astia ori erau arabi la ambalare ori africani.. treaba cu emigrarile

This message was edited 2 times. Last update was at 05/09/2017 19:48:43

[Email]
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Silviu Man wrote:Un Passat din 2008 m-a lasat fara alimentare la 100 pe ora, in depasire.

Vorba francezului, shit happens!

Asta e passat-ul tau?

image

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Dan .. ai gresit.. cred ca e passat-a...

[Email]
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

dan.pavelescu wrote:
Silviu Man wrote:Un Passat din 2008 m-a lasat fara alimentare la 100 pe ora, in depasire.

Vorba francezului, shit happens!

Asta e passat-ul tau?

image

Nu frate, mie mi s-au defectat injectoarele, nu ... air-bag-urile!
Bine ca n-am avut nevoie de air-bag-uri, ca eram in depasire si ... cine stie ce venea din fata!
Muream ... sufocat!

[Email]
Radu_B
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Asta de mai sus e autoutilitara

LE. Acum am vazut problema cu acvariul. Foarte nasol!
Nevertebrate.ro, intradevar, sunt din alt film.
Am facut multe comemzi la ei si de fiecare data au fost super OK.

La acvariul avariat ii poti lipi un geam pe interior(un fel de "fund dublu")
Nu imi dau seama unde sunt loviturile: pe fata sau pe spate?

This message was edited 1 time. Last update was at 06/09/2017 06:42:56

Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Loviturile sunt pe peretele din spate la exterior. Nu cred ca merge. Deja din una a inceput sa se intinda o crapatura.
Oricum primesc altul peste vreo doua saptamini. Ma gindesc ce-as putea sa fac cu acesta, pentru ca Eheim spune
ca nu vrea sa il ia inapoi. Poate inlocuirea totala a peretelui ... nu m-am gindit la o solutie.

Sau da, sa pun la interior un perete de dublura. Habar nu am, nu am mai facut chestii din astea.

This message was edited 1 time. Last update was at 06/09/2017 15:36:02

[Email]
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Da-l jos, pune unul mai putin inalt si asteptam topic nou cu paludarium

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

+1 pentru ideea cu paludariumu' ...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Pai cred ca din "Nano Paludarium" o sa iasa un "Macro Paludarium"!
Multumesc pentru sugestie. Si eu ma gindeam sa inlocuiesc acel perete, sa scot caseta interioara
si sa-l transform in Paludarium.

Tehnic vorbind, ma gindeam ca, in loc sa-l scot si sa-l tai, apoi sa-l lipesc la loc, mai bine il tai la nivelul la care sunt loviturile si apoi
decupez din silicon portiunea superioara. Astfel, cea care ramine ramina cu lipitura originala si nici nu trebuie sa manipulez intreg
peretele. Ce parere aveti? La sticla nu ma pricep deloc da' am un mester in oras care cred ca ar putea realiza manopera.

[Email]
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Dar cu bazinul.. asta chiar e nasoala....asa ceva.... unde plm e CONCEPTIA neamtului.. astia ori erau arabi la ambalare ori africani.. treaba cu emigrarile

Adrian, din cite mi-au spus cei de la nevertebrate.ro (si cred ca asa e) se pare ca Eheim a trimis doua colete : unul cu acvariul, unul cu standul, intr-un transport colectiv.
La livrarea interna, firma de transport trebuia sa impacheteze coletele. In loc sa le puna pe paleti diferiti si sa le aplice un strat de polistiren, au pus bazinul peste stand (?!)
si totul pe un singur palet. Nu este exclus ca bazinul sa fi alunecat si sa se fi lovit de ceva. Asadar, o mare greseala pentru care va plati firma de transport.

Ramine acea usa cu balamalele strimbate care in mod clar a fost pusa acolo in Germania, nu de catre transportator, pentru ca ambalajul original era intact. Probabil ai
dreptate, cine stie ce nenorocit a facut boacana si apoi a sperat ca va cadea tot in sarcina transportatorului. Insa repet, este evident ca usa nu a "zburat" singura din
balamale si s-a "lipit" de cealalta. Asta a fost pusa cu mina, ca sa zic asa.

[Email]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

no.. si tot raul spre bine.. te-ai ales si cu un paludarum de toata frumusetea.. bazin mocca..
se pare ca pana la urma merita asteptarea asta
si daca vin plantele inainte....mai cumperi o cuva sau 2 de plastic sa ai unde sa le pui in apa pana le plantezi

[Email]
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

O sa incerc sa umplu vreo 20 de cm in acvariul pocnit, fara sa ajung la fisuri, si le tin acolo, cu lumina si eventual cu fertilizare, poate si putin CO2 lichid.
O saptamina nu ar trebui sa fie probleme. Sau incerc un "dry start" in el si apoi transfer plantele impreuna cu celelalte ... vad eu cum ma hotarasc.
Insa ... numai un paludarium de 130/55/65 nu aveam in plan ...

This message was edited 1 time. Last update was at 06/09/2017 18:45:54

[Email]
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Citeva poze, asa, cit sa-mi ling putin ranile

image

image image

image image

Le-am pus pe toate pe pozitie, am echipat filtrul, de jos in sus, cu Siporax, Eheim Pro si Matrix.
M-am lamurit cum e cu numaratorul de bule si cu valva retur, cu electrovalva, etc. Toate decorurile
au facut "baita" in apa cu apa oxigenata, frecate bine, clatite, ... etc.

Toate sunt pregatite. Sa vedem ce "borcan" primesc de la a doua incercare.

[Email]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Silviu Man wrote:O sa incerc sa umplu vreo 20 de cm in acvariul pocnit, fara sa ajung la fisuri, si le tin acolo, cu lumina si eventual cu fertilizare, poate si putin CO2 lichid.
O saptamina nu ar trebui sa fie probleme. Sau incerc un "dry start" in el si apoi transfer plantele impreuna cu celelalte ... vad eu cum ma hotarasc.
Insa ... numai un paludarium de 130/55/65 nu aveam in plan ...

te descurci tu.. esti baiat mare..

la canistra ai anulat filtrarea mecanica?.daca da , cit bio a intrat?

[Email]
Liv
Ultrahigh member

IP:

Succes. Vezi ca prizele alea Strohm electronice sint destul de renumite pt. diverse figuri care le fac dupa citeva luni de functionare (daca nu le-au imbunatatit in ultimii 2 ani). Sa ai macar una de rezerva.

Nu ca iti urez asa ceva, da' stiu ca stii chestia aia cu ciorba si iaurtul.

Si io care ma laudam cu 5 litri de Siporax la 180 de litri brut. Esti mai rau decit mine.

Sa aveti animale sanatoase, plante frumoase si apa limpede.

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: