Salut , ma numesc George si m-am inregistrat pentru ca micuta mea Andreea nu poate, avind doar 8 ani.Trebuie deci sa o ajut eu.Avem acvariu de 4 luni si au inceput mici probleme. Deci, ca total nestiutori in ale acvaristicii solicitam ajutor. Insa sa dam amanuntele pentru a putea sti voi ce situatie avem. Am construit un acvariu de aprox 100 litri ,cu suport si tot ce trebuie sa fie si frumos, avem un filtru din Obor de 950 l/h,aerator Resun 9602 ,iluminare 1x Sun Glo de 18W,2x Philips de 18W pe care le pot aprinde pe rind sau toate. Pesti: doua perechi xipfo rosii, doua perechi black moly, o pereche zebre,trei platy(un mascul),o pereche beta splendors,doua perechi gupi,patru perechi sanitari de mai multe feluri, doi nisipari, 6 conconius,4 melci galbeni. Plante : elodeea, higrofila , cabomba ludwigia, anubias, toate in cantitati moderate (3-4 fire fiecare ) si ceva plante de suprafata dar nu multe, si .... .Si acum problema .... in urma cu vreo luna am luat din Obor doi scalari pe care din pacate nu i-am tinut separat destul si s-au inbolnavit , cred ca a fost costia . Acum doua sapt. scalarii au murit si se pare ca au fost inbolnaviti toti pestii. La sfatul unui coleg care a avut acvariu i-am scos pe toti din acvariu le-am facut un tratament cu Tripaflavina ,Verde de malachit , apa am schimbat-o in proportie de 50/100 si am spalat substratul (nisip+pietris=10 cm).Am lasat filtrul o zi sa faca treaba si am pus pestii inapoi . Dupa citeva zile conconiusii care aveau citiva pete singerinde sau insanatosit ( le-a trecut petele). Problema este ca acum am un xipho mascul cu buza inferioara albita de ceva (nu stiu ce este ) si vreau sa-l vindec si pe el ( sper sa nu fie toti bolnavi ),iar intrebarea este cum fac ? Se poate face ceva in acvariul comunitar pt ca nu mai pot face iar ce am facut din lipsa de timp si de asemeni nu vreau sa-mi moara plantele.Sperind ca nu am fost prea plicticos , dar am vrut sa aveti cit mai multe amanunte pentru analizare, astept sfaturi si critici chiar .Multumesc.
|