[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Prea mult CO2?  XML
Forum Index » Apa
Author Message
catalin_
Senior member
[Avatar]

IP:

In acvariul de 54l brut (cam 40l apa) imi merge CO2 la 1-2 bule/sec. Iarba creste iar crevetii (RCS) par fericiti. Problemele ivite:
- femelele au oua, dar dupa ceva vreme de gestatie (presupunand ca puii au eclozat) nu ii vad pe nicaieri... Presupun ca fiecare femela a avut 2-3 ponte de cand i-am pus in acvariu, dar nu am vazut nici un pui; poate ii absoarbe filtrul extern si nu supravietuiesc? (in filtru nu am gasit nimic)
- am adaugat 3 creveti amano, dupa aclimatizare. A doua zi unul era mort, unul de negasit. O femela care a supravietuit a murit dupa o saptamana (am gasit-o cand isi dadea ultima suflare); RCS - putini la numar - nici o victima, nu pareau a fi stresati.
- am adaugat ieri un SAE (Crossocheilus siamensis) dupa aclimatizare, iar dupa 30 de secunde in acvariu a adoptat o pozitie verticala cu botul spre suprafata apei sau chiar in afara apei (ca si cum incerca sa respire aer); l-am scos, dupa care a adoptat un comportament normal; apoi cand l-am pus inapoi s-a comportat la fel; l-am scos iar.

Intrebarea e: prea mult CO2? Si daca da... Poate afecta puii de creveti chiar daca adultii par ok?

um02122 wrote:
Legat de overflow-ul acela, ia-ti un senzor de apa pentru podea cu un sunet placut, ca sa nu adauge la stresul provocat de apa pe care o sa o ai pe jos la prima inundatie.

elven wrote:Piatra uscata pt un incepator in tainele marinelor este precum un ou Kinder fara surpriza.
stefanp
Moderator

IP:

Eu am tinut crevetii la niste niveluri de co2 in apa la care unii m-ar "certa" sa zicem
E drept ca rata de inmultire a scazut drastic. Se poate sa fie si cazul tau.
Totusi, preventiv poti acoperi intake-ul filtrului extern cu un burete ceva. Poate ii trage cand sunt mici si n-apuci sa-i mai gasesti in filtru.

Totusi un test de co2 nu ai in acvariu? Un kh si un pH? Macar asa orientativ sa ne gandim daca ai cam mult co2 sau nu.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
catalin_
Senior member
[Avatar]

IP:

Ce e drept... Testul permanent arata cam galben

um02122 wrote:
Legat de overflow-ul acela, ia-ti un senzor de apa pentru podea cu un sunet placut, ca sa nu adauge la stresul provocat de apa pe care o sa o ai pe jos la prima inundatie.

elven wrote:Piatra uscata pt un incepator in tainele marinelor este precum un ou Kinder fara surpriza.
stefanp
Moderator

IP:

Atunci e posibil ca asta sa fie cauza un rate mai scazute de inmultire.
Oricum, intake-ul filtrului e recomandat a fi imbracat intr-un burete, avand creveti in acvariu.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]

Forum Index » Apa
Go to: