[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
juwel rekord 600 curge  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
videanuadrian
Junior member

IP:

Salut am si eu un Juwel Rekord 600 luat de 2-3 luni care dupa ce am venit acasa din weekend am gasit ceva apa langa el.
Din ce am vazut eu a curs pe la un colt, dar vad ca acum ori cuge extrem de incet, ori nu mai curge deloc.
Ce ma sfatuiti sa fac ? cu ce sa-l omenesc ?

Mentionez ca acvariu nu a fost mutat sau "abuzat" mecanic sub nici o forma.

Multumesc

This message was edited 2 times. Last update was at 26/05/2014 09:14:08

Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

pai in primul rand trebuie sa fii sigur ca intr-adevar este acvariul cel care curge pe la o lipitura si nu exista o alta cauza care sa duca la aparitia apei.
a mai fost la un moment dat un tip pe un forum de acvaristica care schimbase 3 acvarii pe garantie pt ca tot gasea apa langa ele si pana la urma s-a dovedit ca i se facea condens pe capac si se prelingea in afara acvariului

avand in vedere ca zici ca ba curge, ba nu curge, e probabil sa nu fie de la lipituri, deci trebuie sa fii sigur. in mod logic, daca e problema de lipitura, trebuie sa curga tot timpul.

daca intr-adevar decizi ca e de la lipitura, cel mai simplu e sa schimbi acvariul pe garantie, eu asa as face.

koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Salut!

- in primul rand, eu as verifica sa nu fie cumva o problema de condens (scurs de sub capac)... a fost un weekend calduros, asa ca exista posibilitatea asta.
- pune o "nivela" (chestie din aia cu bula de aer) si vezi daca acvariul sta perfect orizontal... poti folosi si telefonul (exista programe pe Android).

image

- daca bazinul nu e perfect orizontal, verifica daca apa a curs tocmai in zona aia "mai lasata"... daca DA, atunci condensul e o posibilitate de luat in calcul.
- daca NU, atunci iti ramane cea mai pesimista posibilitate: acvariul curge!
- in mod normal, un bazin nu incepe sa curga din senin.

Stai cu ochii pe el si observa-l cu atentie... trebuie sa vezi pe unde curge. Se goleste si se spala, apoi se etanseaza cu silicon pe interior (in zona afectata).
Nu e mare filozofie, dar e un deranj si-un efort considerabil.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
videanuadrian
Junior member

IP:

Multumesc pentru raspunsurile prompte.
Cred ca este intradevar coltul mai inclinat pe unde a curs, o sa verific diseara.

Cat despre garantie..... acvariu l-am luat de la Emag, si aparent baietii de aici nu dau garantie la nici un acvariu .... n-am inteles de ce ...

Revin cu constatarile maine.
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

videanuadrian wrote:...
Cat despre garantie..... acvariu l-am luat de la Emag, si aparent baietii de aici nu dau garantie la nici un acvariu .... n-am inteles de ce ...

Poate din cauza ca, pana mai ieri-alaltaieri, ei vindeau electronice si electrocasnice? ... oricum, daca ai luat cu bon/factura, este aproape imposibil sa-ti refuze garantia. Fa apel la cuvintele magice care amintesc de Protectia Consumatorului si o sa vezi ca se schimba situatia.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Imi e greu sa cred ca nu dau garantie.
La felu' in care e construit capacu' la Juwel e putin probabil sa fie condensu', picura inapoi in acvariu. Da' e posibil sa fie niste erori. Daca vrei sa fii sigur ca nu-i de la capac lasa-l cu trapa ridicata sa nu faca condens ....... si daca mai e balta linga el ........ apelezi la garantie.

Poze: smilie ... Poze cu plante
videanuadrian
Junior member

IP:

Juwel se lauda ca se duce inapoi condensu`, dar ramane de vazut.

cat despre emag vezi screenshotu atasat.
[Thumb - Capture.PNG]

koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Mda, ce sa mai zic?

- verifica, prima oara, sa nu fie de la condens,
- se poate repara, indiferent ce problema are...

Bafta!

Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Si eu astept cu nerabdare constatarile tale privind scurgerea.

kazaku
Senior member
[Avatar]

IP:

Ar mai fi ceva ce am patit eu. Din cauza ca era putin inclinat acvariul, in momentul in care bagam apa ajungea pana aproape de buza in zona inclinata, si cand facea valuri la suprafata imi curgea prin coltul inclinat. Plus ca daca iti face condens (cum a zis maestru koala), poti sa ridici capacul sa vezi daca e ud peste tot. Asa ai sa fi sigur daca e de la condens. Sau sterge zona in care curge si pune hartie igenica, vezi unde se uda hartia. Daca e sters bine, hartia o sa se comporte ca o sugativa si iti indica locul pe unde curge. E posibil sa o tot muti pana gasesti zona care iti va uda zona din mijloc. Dar e posibil sa nu o ude deloc si sa fie doar condensul. Scuze pt explicatiile mele ciudate, sper sa integi ce vreau sa zic, sau sa iti traduca cineva

0771 496 835 Lucian
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

mai trebuie spus, cred, ca nu intotdeaunea vei vedea condens pe interiorul capacului.
este bine sa verifici dimineata la prima ora, cu lumina stinsa, deoarece condensul de obicei se face noaptea, iar pe parcusul zilei e posibil sa dispara (ex din cauza caldurii degajate de instalatia de iluminare)

This message was edited 1 time. Last update was at 26/05/2014 13:54:44

flavius2308
Membru de baza

IP:

Porcu wrote:Imi e greu sa cred ca nu dau garantie.
La felu' in care e construit capacu' la Juwel e putin probabil sa fie condensu', picura inapoi in acvariu. Da' e posibil sa fie niste erori. Daca vrei sa fii sigur ca nu-i de la capac lasa-l cu trapa ridicata sa nu faca condens ....... si daca mai e balta linga el ........ apelezi la garantie.

Am si eu acvariu de la Juwel si nu are cum sa fie condens pentru ca la Juwel capacul are un sant care intra pe buza acvariului iar condensul care se formeaza se duce inapoi in acvariu. Eu zic ca este exclus sa fie condensul.
[Email]
vladwill
Junior member

IP:

A da sau nu garantie nu este la latitudinea vanzatorului. Exista legi clare care se ocupa de acest subiect.
Ai cumparat un produs de folosinta indelungata prin urmare ai minim 2 ani de grantie. Mai mult, vanzatorul este obligat sa suporte cheltuielile urmatoare : trimisul produsului la el, reparatul/inlocuitul produsului si trimisul produsului inapoi la tine .
Asa ca , da-le telefon, adu-le aminte de Protectia Consumatorului si daca nu se rezolva, depune o plangere la Protectia Consumatorului si in cateva zile vei fi sunat de Emag ( garantat ) .

Vlad
kazaku
Senior member
[Avatar]

IP:

Imi vine greu sa cred ca se preta emag-ul la astfel de tertipuri. Cred ca ai nimerit un vanzator(vanzatoare) batut in cap.

0771 496 835 Lucian
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Si eu am luat un acvariu de la emag si nu mi au trimis garantia in colet cum au procedat la filtrul extern, unde am gasit garantia in colet. Incerca si ei , daca merge bine, oricum legea ii obliga sa ofere garantie 2 ani. Suna la ei.

"Valoarea omului se masoara dupa greutatile pe care el le invinge." Voltaire
[Email] [Yahoo!]
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Garantia in cutie, e doar daca comanzi telefonic, online garantia si factura sunt in format electronic, daca ati comandat online acvariul uitati-va in cont la garanti, daca e scoateti-o la imprimanta si duceti-va cu acvariul si garantia la un sediu, se rezolva cu siguranta.

My nano reef

[Email]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

la cutremur v-ati gandit? Magaoaia mea de 300l s-a clatinat binisor. Daca era umplut putin mai sus gaseam si eu apa langa el...asa ca si asta e o posibilitate

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
flavius2308
Membru de baza

IP:

scorpionul wrote:la cutremur v-ati gandit? Magaoaia mea de 300l s-a clatinat binisor. Daca era umplut putin mai sus gaseam si eu apa langa el...asa ca si asta e o posibilitate

Un pic SF scenariul .
Daca se clatina asa de tare incat sa iasa apa pe sub capac nu cred ca mai citeam postul lui acum .

This message was edited 1 time. Last update was at 26/05/2014 22:56:14

[Email]
kazaku
Senior member
[Avatar]

IP:

flavius2308 wrote:
scorpionul wrote:la cutremur v-ati gandit? Magaoaia mea de 300l s-a clatinat binisor. Daca era umplut putin mai sus gaseam si eu apa langa el...asa ca si asta e o posibilitate

Un pic SF scenariul .
Daca se clatina asa de tare incat sa iasa apa pe sub capac nu cred ca mai citeam postul lui acum .

Prietene, am stat in cotroceni pana de curand. Un cutremur de 4 grade iti zgalaia casa, unu mai mare ti-o reamenaja. Cand au asfaltat strazile prin cotroceni iti mutau lucrurile in casa. Depinde totul de solul pe care e construita. In drumul taberei am prins doua cutremure si nu am simtit nici unu. Nu zic ca de la cutremur a patit asta, dar nici nu zic ca e imposibil.

This message was edited 1 time. Last update was at 26/05/2014 23:46:06

0771 496 835 Lucian
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Complicate chestii se intimpla la cumparaturile online cind e vorba de garantie ....... eu prefer magazinele fizice, e mai usor de beneficiat de garantie la nevoie. Poti sa-l tragi de urechi pe vinzator ....... iar daca e jmeker poti sa-i zugravesti geamurile magazinului cu niste vopsea sau poti sa-i aplici corectii fizice daca vrei .......

Vorbind serios, eu sint foarte mirat de precizarea "produs fara garantie" care apare in dreptu' acvariului, banuiesc ca e o greseala din partea lor. Daca-i suni cred ca vor rezolva problema ta.

Nu pot sa nu remarc si descrierea produsului :

"Manopera realizata cu meticulozitate de muncitorii germani, tehnologia de reglare si materialele de inalta calitate asigura o durata de viata mai lunga pentru Juwel Rekord 600.
Constructia acvariului permite condensului sa fie condus inapoi in acavriu
"

Am mai scris, am avut "onoarea" sa repar vreo doua Juwel-uri la care a cedat lipitura, cind le-am desfacut am fost surprins cit de usor se curata siliconu' ....... cea mai mare surpriza a fost ca geamu' "beneficiaza" de slefuire mata si pe canturile din lipitura ceea ce mi se pare uluitor.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: