[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
explozie plante  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
carlos
Junior member

IP:

Am cumparat un tub philips "Aqua Reele", am inlocuit TLD-ul 380 si am plecat in weekend de acasa. La intoarcere plantele nu mai incapeau in acvariu. S-au lungit foarte mult. I s-a mai intamplat cuiva asa ceva ?
- Am un acvariu de 70 L cu Elodea, Cabomba, Vallisneria. Acum am pus din nou tubul TLD 380 si parca s-au oprit din crestere. Oare lumina sa le fi influentat atat de mult cresterea ?[/
betta
Senior member
[Avatar]

IP:

Ehei... cum sa nu, tuturor ni s-a intamplat sa ni se lungeasca "plantele" cand am schimbat tubul
Numai ca noi am inlocuit cu Philips Aquarelle vechiul tub 830
La spiritul tau de observatie nu-i bine sa schimbi tubul prea des ca vei zapacii cu totul plantele. Si poate in urmatorul weekend vor iesi din acvariu...

Pentru un asemenea post mi-as lua ban urgent dar deh, hai sa mai si glumim (la limita decentei). Iar daca lasam gluma la o parte... ai grija ce scrii si cum scrii. Si unde scrii pentru ca acelasi post apare la Catfish (postat la o ora distanta de acesta). Nu incerca sa pui vigilenta nimanui la incercare. Si poate iti treci si locatia la profil.

Traieste ca si când ai muri mâine! Învata ca si când ai trai vesnic!
[Yahoo!]
Gepeto
Member
[Avatar]

IP:

carlos wrote:Am cumparat un tub philips "Aqua Reele", am inlocuit TLD-ul 380 si am plecat in weekend de acasa. La intoarcere plantele nu mai incapeau in acvariu. S-au lungit foarte mult. I s-a mai intamplat cuiva asa ceva ?
- Am un acvariu de 70 L cu Elodea, Cabomba, Vallisneria. Acum am pus din nou tubul TLD 380 si parca s-au oprit din crestere. Oare lumina sa le fi influentat atat de mult cresterea ?[/

E normal ca plantele sa fie influentate de spectrul de lumina emanat de la neon. Daca ai pune un neon cu "lumina normala", ai vedea ca plantele nu numai ca nu cresc, dar se "imbolnavesc si mor". Datorita unui pret mai decent, eu am recomandat prietenilor neoanele Phillips TLD 830... ) asta pana cand le intra microbul in sange si sunt pregatiti sa dea bani pe ceva mai de calitate si la un pret mult mai mare ;)
Ca si tine, si eu am plante care "nu mai incap in acvarii", dar le donez la prieteni. Nu ar fi rau sa faci si tu acelasi lucru; e pacat sa le arunci.

Salut Prieteni

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: