CristiC wrote:Nu vreau sa te enervez mai tare, dar puteai lasa pietrele acolo unde erau si sa urmaresti sa vezi ce specie de vierme e.
Daca era eunicid, da,merita bataia de cap, daca era un amarat de bristle ( si aia cred ca era) il lasai acolo.
Eu am avut cateva zeci de asemenea bristle in bazin, fara probleme.
Oamenii subestimeaza rolul benefic pe cate il au viermii astia intr-un acvariu si se grabesc sa le dea la cap.
O sa ai acum o alta ciclare si asta este.
Pietrele belite reprezinta cam 25 la suta din totalul bolovanilor (ca marime, nu ca numar).
O sa urmaresc cateva zile fostatii si nitratii, sa vad ce se intampla. M-am tot jucat cu camera si am programat-o sa faca un timelapse, cate o poza la 30 minute, am pregatit trepied, tot ce trebuie, apoi mi-am dat seama ca nu imi ajunge cablul usb, nici macar cu prelungitor. O sa mai caut maine un prelungitor usb si poate reusesc sa surprind viermele in poza, maine noapte.
Scoate calculatoru' din prizda, pune-l mai aproape, pune la 20secunde ca in juma de ora iese ala din acvariu, isi marcheaza locu' prin sufragerie, intra inapoi si tot nu-l prinzi.
AGITA-TE!!!
Nu-mi dau seama daca arlechinu' mananca DIN shuri sau DE PE shuri ...
WOW, pt kung fu shit as tine acvariu separat Hai cand ti-l faci pe ala mare sa baga un mantis in cub te-n plm ?
This message was edited 3 times. Last update was at 07/01/2015 00:21:07
- Ma doare inima cand vad Harlequinu' ala din primu' film ...
- Mantisii sunt spectaculosi, da' le trebuie bazin special pentru ei... si, oricum, ala de la tine e un jeg maroniu. Sa nu crezi ca ai parte de Peacock!
dan.pavelescu wrote:Ce dragut, am primit si un bonus.. de ce sa am apa limpede cand pot sa am o apa prin care plutesc tot soiul de mizerii?
Ti-ai facut singur de lucru Eu am un bristle in bazinul mic (sump) si chiar imi place sa-l urmaresc cum iese din piatra cand simte artemia prin apa. Culmea este ca-i "prietenos" Am avut in gand sa-l scot si am bagat o penseta dupa el fiind pregatit sa ma lupt a-l prinde. Cand am realizat ca nu prea s-a sinchisit de prezenta pensetei m-am razgandit imediat. Pana la urma aduna ce nu vede chiorul ala de clown care salasuieste de unul singur in tot sumpul.
This message was edited 1 time. Last update was at 07/01/2015 15:38:55
Sunt constient de asta, dar si suficient de matur incat sa-mi asum riscuri. Ce se poate intampla? Se decicleaza, mor balaurii, o iau de la inceput, lectie invatata.
Nu vrei sa stii prin ce am trecut acum cativa ani cu acvariul plantat si cat m-au costat distractiile
Pai cam asa ceva..o sa ai o deciclare partiala, toate mortaciunile de au iesit din piatra se vor descompune si cum bazinul tau este crud va dura mai mult pana va ajunge la stadiul in care era cand te-ai apucat de vanatoare. Acum, rabdare si tutun!
dan.pavelescu wrote:Am terminat rabdarea, saptamana viitoare ma duc la Coralis sa-mi iau doi nemo. Are cineva idee daca exista pe stoc si cat costa un A. Ocellaris?
Eu zic sa-ti bagi mintile-n cap! Asa am facut si eu..cum am vazut ca am nitritii (NO2) insesizabili si nitrati destui, am facut repde un schimb de apa si direct la cumparaturi...Am luat 2 ocellaris dintre care unul a fost sacrificat pe altarul nerabdarii mele Supravietuitorul a locuit timp de 2 saptamani intr-o galeata unde-i schimbam apa la 2 zile.
Asa ca ia aminte
Daca nu mai ai rabdare si vrei sa vezi miscare in acvariu, uite AICI un pachet peste + 2 corali la super pret .. si nici nu mai stai cu grija pana se cicleaza