[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
New setup.Malawi 350.  XML
Forum Index » Acvarii cu cichlidae - Jurnal
Author Message
wild willy
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutari din Danemark si respect tuturor acvaristilor.Numele meu este Costel Costea,Coco mai pe scurt.Sunt din Iasi dar momentan imi mananc zilele prin Danemark.In tara am avut de cateva ori acvarii cu pesti...gupy,xipho,molly,etc dar pt ca m'am tot mutat si in tara si aici am renuntat le ele si acum ca mi'am gasit locul in sfarsit am materializat o dorintza mai veche,un acvariu cu Malawi.
Sa incep cu inceputul:

-acvariul 350litri. dimensiuni130L/55l/50h,sticla 10 mm.
-mobilier,capac home made.
-decor home made(poliestiren,spuma poliuretanica,adeziv gresie 3 straturi si multa rabdare)o saptamana jumatate timp de executare dupa scarbici,pietre(de pe campurile ''fertile'' ale patronului)
-nisip 1-2 mm special pt ciclide cumparat din petshop.
-filtru extern Eheim Professionel 3 termofilter -350t,pt acvarii de la 180-350 litri.1050 l/h,incalzitor210w
-iluminat:-1 Osram Biolux965,T5 36w 120cm.(9 dimineatza -7 seara)
-1 Osram Biolux965,T5 36w 60cm.(6 dimineata-9 seara)
-iluminat nocturn bara LED multicolor(folosesc doar albastru,9 seara-6 dimineatza)
-pompa valuri Eheim.
-pompa aer Eheim(pt cascada de nisip).
-hranitor automat Eheim(in caz ca mai lipsesc de acasa).
-hrana Tropical Malawi Flakes Nyasa-Mbuna.(hranire 4 ori pe zi,dim la 6 cand fac ochi,la 12 automat,seara de doua ori cate putin.la17 si21).
-cateva plante cryptocoryne bullosa(nuj cat o sa reziste nedigerate dar oricum sunt optionale,daca o sa fac parte din meniu locatarii sunt bineveniti)
Acvariul a fost nepopulat timp de 3 saptamani cu filtrul si iluminarea in functiune si schimb de apa in fiecare zi in prima saptamana 30% apoi de doua ori pe saptamana 30%,iar pestii i'am adaugat doar de o saptamana.
Locatarii acvariului:-4 pseudotropeus zebra(nyasa blue)1M-3F.
-5 labidochromis species yellow 1M-4F.
-7 haplochromis borley red fin.(nu stiu cati masculi si cate femele,deci o sa am probleme)
-7 auloncara sp calico(calico peacock) 2M-5F.

Valorile apei dupa repetate teste sunt in parametri normali,temperatura apei 25'',pestii sunt foarte vioi,exceptie un yellow care l'am luat cred in starea in care este...sta retras de grup,se scarpina de nisip dar este activ si mananca ca toti ceilalti,,nu'mi explic comportamentul,nici vanzatorul din petshop care m'a asigurat ca el nu are pesti bolnavi in acvarii...sincer...nici nu am vazut dar nici nu'l cred(e danez )

Acum,las la aprecierea cunoscatorilor si a celor cu experienta sa ma judece si sa ma sfatuieasca cum pot ei de bine pt ca vreau sa ma bucur de pesti in primul rand si apoi de munca si investitia mea....orice sfat e bine venit,iar daca am omis sa spun ceva va rog sa ma intrebati,o sa fiu cat se poate de prompt in a va raspunde,am tot interesul.Incersc sa pun si ceva poze.Va multumesc si va urez sa va bucurati de pesti,sunt de'a dreptul fascinanti.
[Thumb - 20140119_145058.jpg]

[Thumb - 20140119_145317.jpg]

dragos_georg
Member
[Avatar]

IP:

Salut si bine ai venit printre noi.
Felicitari pentru acvariu. Cred ca mai poti lucra un pic la aranjamentul pietrelor, nu stiu cat de sigure sunt acelea puse una peste alta in momentul cand vor incepe pestii sa sape si sa-ti mute nisipul. Si inca o mica observatie legata de filtrare, in sensul ca ar trebui sa iei in calcul suplimentarea ei.

O seara buna si ape limpezi, iar pozele oricat de multe sunt intotdeauna binevenite.

“Este greu oricarui acvarist interesat de ciclide sa aprecieze o specie mai mult decât Pseudotropheus demasoni. “ Greg Steeves
wild willy
Junior member
[Avatar]

IP:

poze
[Thumb - 20140119_171242_LLS.jpg]

[Thumb - 20140119_171308_LLS.jpg]

vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut Coco,

la rindul meu, iti spun , bine ai venit.
Imi place la prima vedere acvariul dar ar fi si mai ok fara plante

fostul user ozy
[WWW]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Salut si bine ai venit. Daca traiesti in Danemarca ai o foarte buna sursa de inspiratie cum ar trebui sa arate un bazin cu ciclide africane. Ai aici un link ( http://www.cichlidae.com/forum/viewtopic.php?f=23&t=4025 ) al unui bazin care acum vreo 4 ani a luat locul I la un concurs international faimos...nu mai retin, parca AGA. Oricum, bazinelul tau are un background dragutel, dar restul bolovanisului cam lasa de dorit. Aranjamentul sugereaza clar ceva artificial....pietroaiele intr-un bazin de ciclide trebuie "aranjate" ca si cum ar fi cazute din pod...adica nicicum, fara aranjament. In al doilea rand, culorile diferite ale backgroundului si pietroaielor deranjeaza...in orice aglomerare de pietroaie, se presupune ca ele au cam aceeasi origine. Deci, daca e vulcanica, de culoare negricioasa, cum segereaza backgroundul, pietrele acelea deschise nu prea au ce cauta acolo...decorul pietros realizat din module e cel mai usor de asociat, nu foarte scump si poti obtine o imagine cat mai realista a bazinului. Spor !

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]

Forum Index » Acvarii cu cichlidae - Jurnal
Go to: