[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
4 bucati Tetrazona  XML
Forum Index » Cyprinidae
Author Message
dece
Junior member

IP:

Salut ! Sunt nou pe acest forum si bineinteles incepator...in acvaristica....
Tot ce stiu despre acest domeniu..stiu de pe acest forum..evident si din alte surse...dar aici am invatat elementele de baza..ca sa nu va plictisesc vreau sa va spun ca azi am cumparat 4 pestisori tetrazona si un sanitar.
Am un acvariu de 36 l cu un filtru aquael mini,incalzitor scuba,substrat format din pietris,si cateva plante.
A trecut prin faza de ciclare,cca 2 saptamani iar azi m-am decis sa il populez..dar aici am intampinat o problema cu acesti pesti,
cei 4 tigrati stau numai intr-un colt al acvariului,asta presupun ca nu s-au acomodat iar sanitarul sta sub filtru, nu stiu daca asta chiar reprezinta o problema...dar am vrut totusi sa ma interesez.

Inca o intrebare si am terminat

Pe langa acesti 5 pestisori cam ce imi recomandati sa mai adaug..eu ma gandeam sa mai cumpar 1 sau 2 tetra,voi ce spuneti ?

va multumesc..
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

Salut. Bine ai venit pe acest forum. Ma bucur ca informatiile de aici ti-au fost de folos.

In ce priveste sumatranii tai: un acvariu trebuie amenajat si cu cateva adaposturi pentru pesti, chiar daca asta inseamna doar cateva plante mai mari si sadite mai des, intre care sa se ascunda animalutele. Pestii se mai sperie cateodata din te-miri-ce si atunci se duc acolo, in locul ala ferit, ca sa-si vina in fire. Dupa ce s-au linistit, ies din nou la interval. Daca n-au un astfel de adapost, nu sunt fericiti si se dezvolta retrasi, cautand sa se expuna cat mai putin la evenimente care i-ar putea stresa si mai mult decat sunt deja.

Pe de alta parte, sumatranii sunt pesti de card si le e bine numai in grupuri de cel putin 6 (sase) exemplare. Cand sunt mai putin de sase, sumatranii se simt "singuri" si devin sfiosi.
Daca ai tai sunt si putini si expusi... e clar de de stau acolo.

Cat despre sanitar, nu-ti face griji. In general, neamul sanitarilor e mai ursuz de felul lui. In timp ce toti pestii zburda voiosi prin acvariu in lung si-n lat, sanitarii stau bagati in vagaunile lor si le urmaresc joaca cu priviri posace.

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]
dece
Junior member

IP:

multumesc pentru sfaturi...sunt chiar hotarat sa mai iau cativa tetra..sa maresc brigada ..si de cumparat am sa mai iau niste plante..sa construiesc intr-un fel ...un adapost...pentru tigruti...sanitarul ..da sta exact sub filtru si se uita la cei 4 dungati cum se alearga...si inca ceva ..
am observat ca 2 dintre cei 4 se "ciupesc" si se invart repejor.."gura-n-gura".. scuzati expresia..nu i tocmai buna..pt ce vroiam sa zic...
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

Ar fi bine sa-i faci si sanitarului un adapost mai adecvat. Un ciob semicircular dintr-un ghivechi mic, asezat culcat ca sa formeze un "tunel", ar fi minunat pentru el.

Invarteala sumatranilor face pare din comportamentul lor de card. Cand sunt pusi intr-un grup nou, sumatranii isi incearca muschii ca sa-si stabileasca locul ierarhic in card. Dupa care se potolesc. Daca aduci printre ei exemplare noi, luptele pentru ierarhie o iau de la capat.

dece wrote:.. scuzati expresia..nu i tocmai buna..pentru ce vroiam sa zic...

Nu-i nici o problema cu expresia. Te-ai facut inteles si s-a incadrat in limitele bunei-cuviinte.

>((º>
)/[/url]
dece
Junior member

IP:

sunt minunati...m-am interesat de ei..si acum vreau sa am un acvariu numai pentru ei..iar pentru domnul sanitar..o sa construiesc o mica caverna..cu un fund de ghiveci... ..pana cand o sa iau si alte exemplare...trebuie sa i las in lumina..chestie ce ma enerveaza..ca i vad mereu stresati... si decolorati,dar eu sper sa reziste.. ...
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

dece wrote:..o sa construiesc o mica caverna..cu un fund de ghiveci...

Parerea mea e ca o laterala de ghiveci e mai aspectuoasa decat un fund de ghiveci.

Fa o comparatie intre cele doua ghivece pe care le are Bobu in acvariu:

image

>((º>
)/[/url]
dece
Junior member

IP:

da..am gresit eu cand am spus fund de ghiveci...oricum e f buna ideea..si ce mai vroiam sa ti spun..
Azi am cumparat inca 3 tetras...i-am cerut domnisoarei sa imi aleaga 2 femele si un mascul .. acum am 7 tigrati...si nu cred ca se mai simt stresati...
urmeaza sa le mai pun cateva plante si in rest totul este ok..

Forum Index » Cyprinidae
Go to: