[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Tetra vs Eheim  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Poll
Varianta finala?
Tetratec Ex600 0 0% [ 0 ]
Tetratec Ex700 66 33% [ 1 ]
Eheim 2211 Classic 150 66 33% [ 1 ]
Eheim 2213 Classic 250 0 0% [ 0 ]
Eheim 2213 Classic 250+ 66 33% [ 1 ]
Total Votes : 3
Author Message
wassup
Junior member

IP:

Buna,

Doresc sa incep un thread si aici cu pareri argumentate despre urmatoarele modele de filtre externe. Pana in acest moment m-am decis sa aleg intre variantele enumerate mai jos, insa nu stiu exact cu care model sa merg pana la final.

Tetratec Ex600 (nou - 230 ron) vs Eheim 2211 Classic 150 (230 ron) vs Eheim 2213 Classic 250+ (340 ron, cu robineti de reglare a debitului inclusi fata de modelul 2213 clasic 250, care este la pretul de 270) (robinetii se pot cumpara si separat dar costa 75lei + transport, de aceea am sugerat din start modelul 2213 Classic 250+)

Cateva caracteristici pe care pana acuma le-am luat in considerare ar fi:
- firma producatoare: Tetra vs Eheim (win: Eheim)
- debit: 600 (tetra) vs 300 (2211) vs 440 (2213) l/h - castigator ar fi: tetra
- capacitate filtru (spatiu pentru depozitarea materialului filtrat biologic): 5.7 (tetra) vs 1.3 (2211) vs 3 (2213) l - castigator ar fi: tetra
- medii de filtrare biologica incluse: da (tetra) vs nu (eheim) - ambele nu au siporax (care am inteles ca este cel mai recomandabil de folosit) - castigator ar fi: tetra (pentru ca are mai multe medii de filtrare incluse precum bioballs si cele 3 tipuri de filtrare mecanica)

Neluad in calcul si nefacand diferenta asupra defectele survenite modelului tetra si calitatea produselor eheim, astept pareri pro si contra filtrelor de mai sus si care varianta sa o aleg in final.

Stima si respecte, Adrian.

Life is exploration. Make peace within yourself and enjoy the adventure.
takawachinchila
Member
[Avatar]

IP:

Salut, nu votez, pentru ca am folosit doar Tetra EX700. Il am de ani buni, il folosesc la un acvariu cu testoase. E oarecum rezistent, dar dupa vreo 3 ani si ceva de utilizare non stop, au inceput probleme diverse. vezi ca e un post mai vechi la capitolul DIY legat de filtrele Tetratec, si o groaza de pareri legate de modelul EX700, daca te ajuta cu ceva. Oricum o dai, e o chinezarie si din cand in cand va trebui sa mesteresti la el... E un daca as putea as lua alta firma. Tetra e low cost si evident, low quality.
numa' bine!

cand vrei plantele pe care le doneaza cineva, tu esti cel ce trebuie sa isi miste c***'!
wassup
Junior member

IP:

Pana la urma am decis sa merg pe Eheim sau JBL, insa am 3 variante:

1. JBL CristalProfi e701 (nou - magazin) - 380 ron
*2. JBL 700 l/ora, complet (tevi, furtune, robineti, medii filtrante NOI) - 250 ron
*3. Eheim 2213 440 l/ora, complet (tevi, furtune, robineti, medii filtrante NOI) - 250 ron

*2,*3 - Ambele filtre sunt ca noi. Au fost folosite cam 3 luni la un acvariu de prezentare din Elvetia. Sunt impecabil pastrate.
Medii filtrante: burete poros, perlon, ceramica, carbune activ.

Pe varianta 3 sunt putin sceptic deoarece la 340 (diferenta 90 ron) iau din magazin nou, cu garantie.

Voi ce ati alege in locul meu?

stefanp
Moderator

IP:

Eu l-as lua pe primul, pentru ca esti sigur ca e nou-nout si ai garantie.
De asemenea, are debitul ceva mai maricel. (depinde acum si de ce acvariu ai)

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
wassup
Junior member

IP:

acvariul este de 60L

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: