[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
URGENT - salvati niste nevinovati!!!  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
addiy
Junior member

IP:

Se apropie a patra zi de cand au eclozat icrele de Ramirezi. Astazi am vazut ca au inceput sa piara din puisori. smilie
Cu se sa-i hranesc??? Am incercat cu galbenus de ou dar se pare ca nu prea merge. Am cautat de cumparat infuzori dar smilie n-am gasit....
Help me pls!!
[Email]
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

addiy...nu te-ai miscat bine . Trebuia sa ai mancarea pregatita din timp. Mi-e teama ca acum e prea tarziu. Obtiunile sunt clare...cu galbenus nu prea tine, cu infuzori nu ai, cu artemia...sunt pea mici, cred ca o sa ti-o mierleasca daca nu cumva au si facut-o
Ar exista o solutie rapida totusi...cred ca am vazut la astia de la JBL (Animax Turda...probabil si altele) niste picaturi/hrana pentru pui de cateva zile din icre.

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu am dus Choclasoma Nigrofasciatum foarte bine cu galbenus de ou. Mi-au trait in proportie de ~90%.
Daca e sa vorbim de pui si mai mici eu pot sa va povestesc de pui de gurami albastrii si leeri care tot cu galbenus de ou i-am dus din lipsa de infuzori. E adevarat ca mi-au trait destul de putini (cam 50-60, si cred ca erau mii ), dar din lipsa de altceva mi-a prins bine galbenusul de ou.

@addiy: aereaza bine acvariul si da-le numai cat mananca in 5-10 minute, nu mai mult ca strica apa si-ti mor! Incearca sa zdrobesti galbenusul intre degete cat mai bine, sa apara ca o pasta in apa!
Bineanteles fii atent si al temperatura si la parametrii apei!
[Email]
addiy
Junior member

IP:

Sandu wrote:Ar exista o solutie rapida totusi...cred ca am vazut la astia de la JBL (Animax Turda...probabil si altele) niste picaturi/hrana pentru pui de cateva zile din icre.

Multumesc mult. Am fost si am gasit ce mi-ai recomandat. Sper sa reusesc sa salvez ceva.

RaresLuc wrote:
@addiy: aereaza bine acvariul si da-le numai cat mananca in 5-10 minute, nu mai mult ca strica apa si-ti mor! Incearca sa zdrobesti galbenusul intre degete cat mai bine, sa apara ca o pasta in apa!
Bineanteles fii atent si al temperatura si la parametrii apei!

Problema e ca abia au inceput sa se ridice de pe fundul acvariului si nu pot sa-mi dau seama daca mananca sau nu. M-am gandit ca ar avea resurse proprii pana la ridicare la suprafata sau pana ii pot vedea ca incep sa manance.

Am cumparat si hrana lichida special pentru ei dar tot nu vad sa se inghesuie la mancat .
[Email]
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca nu inoata nu are rost sa le dai mancare. Au resurse proprii pana incep sa inoate.
Daca ai bagat galbenus de ou si alte "lichide" in apa inainte sa inoate, nu le-au mancat sigur si a inceput deja sa produca amoniac.
Ai putea sa incerci sa le schimbi apa cate putin in fiecare zi si in acvariu sa bagi la loc apa cu aceeasi parametrii, insa curata (...cam greu).
[Email]
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

Pana nu isi resorb sacul vitelin si trec la inot nu are nici un sens sa le dai mancare...ba chiar ca poa` sa le dauneze ca ai dat ou...care in printzip cam strica apa, d`aia nu ma infig sa recomand asa ceva...probabil d`asta ti-au si murit cativa. Teoretic la 4 zile de la eclozare trebuiau deja sa inoate dupa papica dar asa ti-ai stricat apa deci aici mi se pare ca-i ceva in neregula ... si sa te fi pus sa iti cumperi mancarea de pomana pentru ca acum oricum e prea tarziu pentru ei.
Pe dealta parte e bine ca o sa o ai pentru seria urmatoare si vei fi mai bine pregatit :-)
Chiar sa imi scrii daca ti-a fost de folos sunt curios ...eu nu am folosit niciodata solutia de la JBL in schimb se gasea ceva similar produs de niste bavarezi adus de un tip inainte de `89.

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
addiy
Junior member

IP:

RaresLuc wrote:Daca nu inoata nu are rost sa le dai mancare. Au resurse proprii pana incep sa inoate.
Daca ai bagat galbenus de ou si alte "lichide" in apa inainte sa inoate, nu le-au mancat sigur si a inceput deja sa produca amoniac.
Ai putea sa incerci sa le schimbi apa cate putin in fiecare zi si in acvariu sa bagi la loc apa cu aceeasi parametrii, insa curata (...cam greu).

Am schimbat apa de ieri, de cand am constat ca au inceput sa exiteze. Am reusit destul de usor luand apa din acvariul mare. Acum se pare sa i-am redresat. Sper sa nu mai am probleme.
[Email]
fish_lover
Member

IP:

deci galbenusul trebuie fiert..si apoi il dau asa pur si simplu... ?

WELCOME to FISH land
[Email] [Yahoo!]
addiy
Junior member

IP:

fish_lover wrote:deci galbenusul trebuie fiert..si apoi il dau asa pur si simplu... ?

Il fierbi bine dupa care urmezi instructiunile ... pisat bine, in cantitate mica cat sa manance in 5-10 min.
[Email]
fish_lover
Member

IP:

ms mult eu le dadeam ceva de genul troco grower premium de granulatie 0 scrie aici ..deci e ca o pulbere da dupa pareea mea nu e ...0 ...e imposibil ..da na ...oricum ms mult !

WELCOME to FISH land
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: