[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
ochii umflati  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
radu_dragan
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut
Din neatentie o ciclida americana mare a facut cunostinta cu podeaua,unul dintre ochi i s-a umflat foarte tare,bulbucat
Stie cineva cum se poate trata? Cauza este lovitura
[Yahoo!]
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

In cazul loviturilor la ochi nu ai ce sa faci. Poti cel mult sa-l tii intr-un bazin de carantina pentru a-l mentine intr-un mediu cat mai curat ca sa nu apara infectii.

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
radu_dragan
Senior member
[Avatar]

IP:

Dar revine la normal nu? in cel mai rau caz poate ramane orb nu?
[Yahoo!]
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Cel mai rau caz este ca zona afectata sa se infecteze cu urmari neprevazute... De asta este recomandat un bazin de carantina steril si tinut cat mai curat...

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
radu_dragan
Senior member
[Avatar]

IP:

Multumesc de raspuns
Apa este cristal(asa o tin permanent)
Acvariu steril......pai eu am doar un singur peste in acvariu,nisip fin si o buturuga atat
Am schimbat apa in 3 zile de 2 ori,cam 150 l din 400,am adaugat sare si albastru de metil
Sper ca revine la normal
[Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

- Pestele are un hematom subcutanat... cazul e similar cu situatia in care-ti iei un pumn in freza, la o bataie pe strada. Zona lovita se invineteste si ti se umfla ochiu'.
- Lasa-l in pace, ca-si revine singur intr-o saptamana... albastrul de metil e eficient doar daca leziunea suferita a produs si microleziuni la nivelul epidermei. Oricum, nu strica!

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
radu_dragan
Senior member
[Avatar]

IP:

Faza este ca are o "folie" subtire alba pe ochi,se vede ochiul doar ca are acea albeata,sa inteleg ca dispare si acea albeata?
[Yahoo!]
denes
Member
[Avatar]

IP:

Eu zic la fel ca si domnul koala, si eu am avut un peste ciupit si sa vindecat in momentu cand l-am separat de restu si acuma ii frumos bine mersi.
[Email]

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: