[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
imi mor melcii pomacea  XML
Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Author Message
alex24
Member

IP:

in 3 saptamani mi-au murit 3 melci nu am teste de apa dar ca si posibila explicatie ar fi ca li se ''dizolva'' cochilia
gasesc mici gaurele in cochiliile pe care le scot goale din acvariu

acvariul este stabil de aproximativ 5 luni nu am avut nici un deces in randul pestiilor

care credeti ca ar fi motivul pentru problema aparuta s-a mai confruntat cineva cu astfel de situatie?
FLORINO
Member
[Avatar]

IP:

Salut ai lips? calciu încearc? calciu lactic de la farmacie introduci si co2 ? Dac? da apa este putin acid? si daia li se gauresc cochilia
[Email] [Yahoo!]
alex24
Member

IP:

acvariul are aproximativ 100l apa plantat mediu cu plante nepretentioase si co2 am inceput sa bag din bomba cu citrice o bula pe 0,8-1 secunda (depinde cum reusesc sa reglez robinetul) dar primul melc a murit inainte de a incepe aditia de co2
am si creveti rcs in acvariul acesta si aia nu au nici o treaba ba chiar se inmultesc
in lipsa calciului nu ar trebui si ei sa aibe de suferit ? ( am citit ca acestia sunt foarte sensibili )
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Ne trebuie niste parametri ai apei ca sa putem sa ne dam seama ... in principiu, kH si pH. Cu un pH sub 7, melcii mor sigur ... iar daca ai un kH mic si pui si CO2, e posibil ca de la asta sa fie. Faptul ca un melc a murit inainte nu inseamna mare lucru daca nu stim parametri apei inainte / dupa aditia de CO2.

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
alex24
Member

IP:

am inteles , dar din pcate momentan nu am banuti pentru teste si din cele 6in1 nu mai vreau sa iau ca nu sunt precise chiar daca ies mai ieftin
atata timp cat pestii si crevetii sunt ok este in regula sa nu se inteleaga ca nu imi e mila si de melci dar .......

cand o sa am banuti vreau sa imi iau cateva teste

m-am gandit ca cineva dintre voi a mai patit asta si a facut si teste de apa , judecand dupa simptomele de deces am fi putut trage o concluzie cat de cat apropiata cu conditiile din bazinul meu

o seara buna
tudosie eugen
Member
[Avatar]

IP:

salut

pune si tu ceva .... calcar in acv ... bicarbonat, carbonat de calciu de la farmacie, un os de sepie .... something.
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Go to: