[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Nano 9litri  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
samyfish
Junior member
[Avatar]

IP:

Nano de 10l 20x20x25 Diversa - Comoara Piratului )
in realitate nu are decat 9 litri volumu net total repartizati astfel:
7 litri apa
Manado 1l (2,5cm)
substrat Aquabasis 0,75l (2 cm) cu doua jumatati de bile fertilizante

Plante:
salvinia natans
Marsilea hirsuta
Eleocharis parvula
Lindernia rotundifolia
Anubias barteri nana petite
Cabomba caroliniana
Hydrocotyle tripartita sp. Japan
Cryptocoryne wendtii
...
Christmas Moss pe o radacina (dupa 4 zile s-a imbibat complet ca sa stea scufundata)

Iluminare
Led 8W 6000k 720lm, aplica de 12cm V-Tac Samsung

Intretinere
dupa ideea lui Oliver Knott schimb saptamanal 2l (25-30%) apa statuta si adaos zilnic 50ml apa minerala.

Pozele sunt la o saptamana.
image
image

Mai multe in album
http://imageshack.us/g/1/10355718/

Dupa 12 zile
Parametri apei masurati cu JBL Easy test 6 in 1 : Ph 8, kh 15, Gh>14
Blixa si moss-ul nu sunt inca ok.
Avansatul
Senior member
[Avatar]

IP:

Foarte frumos
Ape limpezi

Ce fac cand ma plictisesc?

10% caut ceva de facut

90% ma plang ca nu am ce face

Ape limpezi cititorule
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Cooool Bine ai venit in lumea Nano

Singura observatie ca poate lui Anubias Nana n-o sa-i placa asa mult expus la lumina, dar pe de alta parte vezi tu.

De asemenea, am o intrebare: spui ca ideea lui Knott este sa nu foloseasca filtru ... nu am mai auzit ideea si am dat o cautare, am gasit o discutie aici: http://www.pbase.com/plantella/nano in care Google Translate imi zice "... of the basin is not a filter, but the water is replaced every week ..."
Se potriveste asta cu faptul ca schimbi doar 2L din cei 7 ? ca filtru nu vad acolo. Mi-e sa nu dai in probleme mai mari.

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
denes
Member
[Avatar]

IP:

ce inseamna acvariu nano ? scz de intrebare stupida
[Email]
sv_costin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

pe scurt inseamna "mic". in sisteme de masura inseamna 10 la puterea -9. pentru acvaristi inseamna acvariu mic

This message was edited 1 time. Last update was at 16/10/2013 21:40:10

samyfish
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumesc pentru aprecieri. Trebuie sa subliniez ca nu sunt experimentat chiar daca, in ultima vreme citesc mult despre acvaristica. Asa ca sugestiile sunt binevenite.

Nu stiam ca Anubiasului nu-i place lumina. Am zis ca se potriveste cu buturuga si as fi pus mai multi dar am facut economie

Din pacate are acel mucegai alb ca nu am tinut la "inmuiat" buturuga am pus o greutate pe ea cateva zile (acasa am inca una pe care am scufundat-o in galeata sa vad daca se duce la fund si dupa 4 zile s-a dus).

Nano, micro, mili, litru - poate trebuia sa-i zic pico pe langa un acvariu adevarat de peste 100litri dar, s-a incetatinit vad notiunea de nano acvariu.

Se poate sa fie cam putin schimbul de apa mai ales ca sunt depuneri pe geam, nu e nici un fel de curent de apa. O sa incerc cu 50%. Nu stiu cat conteaza apa minerala, evident aduce ceva CO2.
Cu un filtru deja se poate popula cu vietati insa nu sunt semne ca a inceput vreo ciclare neavand surse de amoniac. O sa fac un test totusi de NH3/NH4 dar cred ca nu are scala suficient de mica (12,5ppm)

O sa mai fac poze pe la sfarsitul saptamanii si se vor vedea deja schimbari in cresterea plantelor. Poate mai culeg si din mucegai.
samyfish
Junior member
[Avatar]

IP:

Poze la 2 saptamani
image
Anubiasul avea o frunza praf
image
Ideea e ca 2 zile pe saptamana nu adaug cei 50ml de apa minerala iar, in primul weekend nu a avut nici lumina. Acum e o priza programabila de la 7.30 la 16.30.
Alte poze:
http://img824.imageshack.us/img824/7159/x6rx.jpg
http://img834.imageshack.us/img834/7320/xpw4.jpg
http://img5.imageshack.us/img5/6665/1fsu.jpg
samyfish
Junior member
[Avatar]

IP:

La o luna am asa ceva care "zboara" prin acvariu si se pare ca are si picioare Stie cineva ce este?
image
image

Si am observat niste cerculete care probabil sunt ceva oua daca stie cineva
image

Se pare ca sunt si ceva planaria
N-am pus nimic in acvariu decat poate la inceput dintr-o sticla de apa care a stat mereu cate o saptamana cu apa de la chiuveta, pentru flori, care poate sa se fi dezvoltat de-a lungul timpului ceva.
Totusi plantele erau contaminate cu melci Physa si inca un tip de melc deci poate era deja pe plante.

Voi mai urca niste poze cu acvariul la o luna. Plantele se dezvolta bine, exceptie blixa care cred ca o voi scoate.
denes
Member
[Avatar]

IP:

Foarte frumos ce ai lucrat acolo!!!
Cat despre "gandacii" nu stiu nimic intrucat nu am avut probleme cu nici un fel nu m-am documentat asa ca las pe cei priceputi
Ape limpezi!
[Email]
stefanp
Moderator

IP:

In primele doua imagini sunt copepode...cred ca asa se numesc.
Am avut si eu intr-un acvariu unde n-aveam pesti si probabil nu avea cine sa ii manance (bazinul era cu creveti). Nu dauneaza din cate am observat, le mai poti trage cu furtunul la schimbul saptamanal de apa.

De asemenea mai ai si niste planarii (viermisorii aia mici albi), iarasi nu dauneaza vietatilor din bazin, insa de obicei apare cand nu se aplica o curatenie adecvata in bazin si exista detritus cu care acestea se hranesc.
Mai ai si niste hidre (atele alea mici, verzui care sunt prinse de sticla si se misca in apa).

Iar punctele mari si verzi, cred ca sunt GSA, adica "green spot algae".

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
marius67
Junior member
[Avatar]

IP:

Poate e o intrebare usor naiva.
Piftia aceea de pe lemn ce este si dupa cat timp a disparut?
Mi-a aparut si mie la un set-up nou pe un mopan si unica rezolvare a fost eliminarea mopanului respectiv (avea si un miros putrid).

This message was edited 2 times. Last update was at 31/10/2013 23:15:38

In mod natural, orice improvizatie tinde sa devina permanenta.
stefanp
Moderator

IP:

Te referi la mazga aia alba?

E un film proteic, bacterian. Apare in acvariile proaspat startate...dispare in timp, sau este consumat de melci si unii pesti.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
samyfish
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumesc de comentarii

3 saptamani
image
si acum la o luna
image

Gandaceii par a fi ostracods din ce am vazut pe net.
Hidre nu imi dau seama daca sunt.

Mazga dispare in 2 saptamani da eu am sters usor agitand apa pe langa radacina red moor.

Am inceput in joaca si se vede ca nu e un plan gandit. Ideea e ca plantele se dezvolta, deocamdata cu ceea ce gasesc in substrat si probabil CO2 din apa minerala adaugata zilnic cate 100ml.
marius67
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumesc de info. Si felicitari.
M-i s-a deschis si mie pofta de un nano

This message was edited 1 time. Last update was at 02/11/2013 02:07:07

In mod natural, orice improvizatie tinde sa devina permanenta.

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: