[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
NEw Nano  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
sv_costin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Salutare!
Vreau sa incep un proiect DIY NANO. Am deschis acest topic cu scopul de a primi sfaturi si indrumari. Vreau sa fie un proiect cat mai lowcost posibil..eventual si cu cateva preluari de donatii(vanez sectiunea de ceva vreme).
M-am gandit la dimensiunile 30/30/30 cm si deja am cerut o oferta la vispesti glass ploiesti. Nu sunt insa sigur daca aceste dimensiuni vor fi incomode in vre-un fel ( incompatibilitate cu lungimi de neoane,etc).
De lipit o sa-l lipesc cu silicon pentru acvarii de la bison . As vrea negru dar nu cred ca gasesc asa usor .
Ca substrat m-am gandit la AquaBasis si Pietris/ Manado daca gasesc pe la cineva ieftin. Plante deocamdata easy pentru ca nu am CO2 . La filtrare m-am gandit la un hang on de maxim 30 de lei sau un hangOn Diy (aici voi experimenta).

Fauna va fi in special formata din rcs..si poate o pereche de xifo sau cativa neoni.

Cum spuneam astept sugestii, sfaturi critici si eventual pomeni de lucruri care zac prin balcoane sau dulapuri(desigur legate de acvaristica nu muraturi sau alte minuni) .
stefanp
Moderator

IP:

Filtru hang-on ieftin gasesti pe accesorii-acvariu.ro
Pentru carbon, poti pune easycarbo si poti bricola o "bomba"de co2, te va costa cativa lei.

Xipho nu iti recomand cu creveti, au gura mare si un apetit destul de ridicat pt asa ceva.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
sv_costin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Ms de indrumari . Intradevar cred ca o sa cumpar un filtru deja facut ( desi imi place sa bricolez cred ca as ajunge tot pe la 40lei cu materiale filtrante, powerhead etc).
xifo mei par destul de pasnici ca sa nu zic blegi, dar ca sa nu risc cred ca merg pe 5 neoni si atat.
Cu bombele co2 , desi am mai facut cateva pt acvariul mare mi s-a parut ca tin cam putin(ce-i drept am cam avut probleme cu etanseitatea . incerc sa merg fara si poate cu multa
poate primesc o marire de salariu si poate cade o butelie de co2 ...luna urmatoare un reactor...Asa usor usor...
Deocamdata caut sticla cat mai ieftina.( cea aveam pe acasa am tocat la proiectele anterioare)...

Inca o data multumesc..
stefanp
Moderator

IP:

Daca nu te grabesti (si asta e un lucru bun), cel mai recomandat e sa-ti iei o butelie (de 2 kg), un reductor si un difuzor. Second-hand le poti gasi pe la 400 de lei in total, poate chiar mai ieftin, dupa noroc.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: