Salut!
Intr-adevar, problema este una de calciu. Nu ma pricep enorm in acest sub-domeniu, dar am aruncat un ochi pe net. Vad ca se pomeneste destul de des de osul de sepie (in engleza: cuttlefish bone). Este folosita in specia pentru pasari, dar in acelasi scop, de a-l consuma pentru a-si fortifica ciocul.
Aparent, poti sa il pisezi sau sa il pui o bucata solida. Oricare din aceste 2 alternative iti vor face apa mai dura se pare (Am citit pe un forum strain ca cineva aplica acest tratament, in care piseaza osul de sepie si il arunca in apa o data pe saptamana).
Exista si suplimente lichide, dar osul de sepie este ieftin si tind sa cred..la fel de eficient. Ma arunc aici cu sfatul: cred ca poti incerca sa pui o bucata in acvariu, dupa ce o speli bine. Se pare ca melcul absoarbe calciul si prin picior (mergand pur si simplu pe el). O atentie sa ai sa nu il hranesti numai cu asta. Ar trebui ca acest calciu consumat sa reprezinte 10-20% din mixul de mancare si substante pe care melcul il consuma.
Sper ca ce am scris aici sa te ajute. Eu acum nu am experimentat acest lucru. Tot ce am scris mai sus e un scurt rezumat din ce am gasit pe net. Doar am dat peste topicul tau si am devenit si eu curios, asa ca am dat o cautare. M-am gandit sa ajut
Daca esti ok cu engleza, poti da o cautare aici (cam de aici m-am inspirat in mare parte)
http://www.petsnails.co.uk/care/feeding.html
Sper sa nu se supere nimeni ca-l bag. Scopul e sa ne lamurim pana la urma.
Succes!