[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Unu' micu' pentru creveti  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
stefanp
Moderator

IP:

Tin sa va anunt ca am si o a doua femela de tiger shrimp graviduta
Asta e ceva mai maricica decat cealalta, mai lucioasa si cu negru pe spate. E un pic mai shic

Atat. Nu-i mare lucru, dar eu ma bucur si am zis sa impartasesc cu voi

Poze am sa pun mai diseara, acum e descarcata bateria aparatului.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
stefanp
Moderator

IP:

Revenind la planariile mele, am tot strivit ce am vazut pe geamuri si acum sunt mai putini (oricum erau foarte putini si inainte). Adica vad vreo 5-6-7 pe cei 3 pereti ai acvariului (ca unul e colantat si nu vad nimic pe el). Sunt mici, 1 mm si tot ii strivesc. Nu ma deranjeaza, par sa regreseze, deci treaba-i buna.

Insa am identificat alta magarie in apa. Tot niste viermisori, maronii par, mai lunguti, vreo 5 mm sa zic, care umbla prin apa in curentul filtrului si sunt foarte miscatori. Adica se unduiesc rapid si tare...
Aveti idee ce naiba sunt? Am vazut vreo 4-5 cred si i-am mierlit.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Hmm ... eu nu stiu cum i-am luat, atunci cand i-am avut (erau insa albi si nu se miscau insa asa agresiv).
Cum ziceam, am scapat de ei cu un medicament contra parazitilor intestinali la oameni (am calculat io acolo cam cat ar trebui sa pun) iar pe prospect spunea ca omoara si larvele (deci sa nu mai apara).

Ar merita incercat daca nu ai melci sau ceva - habar n-am ce efecte are asupra lor ?

Poate ai adus ceva larve samd cu plantele la inceput, sau cu pestii ... Cum ai procedat cand ai pus ultimii pesti / creveti ? Adica daca a ajuns si apa cu care i-ai adus pe ei, mai stii ? Ca din senin nu apar oricum

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
stefanp
Moderator

IP:

Majoritatea plantelor sunt din acvariul mare. Singurele aduse din alte acvarii au fost muschiul de la antoniot, dar asta acum cateva luni si n-am vazut viermisorii atunci...deci nu cred ca de la el; niste riccia pusa inainte de vacanta, iarasi nu cred ca e de la ea caci a trecut mult timp de atunci. Si mai este christmas moss-ul pus acum 2-3 saptamani...poate asta o fi cauza...
Creveti n-am mai pus din noiembrie, si atunci fara apa in care au venit.

Aaa, pietrisul e ultimul pus in acvariu, Duminica...Nu l-am fiert, doar la spalat in cateva ape.

Totusi pana ieri nu am vazut viermisorii astia (pe care i-am strivit. acum ma uit si nu mai vad)...Bine, in principiu nu ma deranjeaza, atat timp cat nu sunt agresivi sau nu dauneaza crevetilor. De asta nici n-as vrea sa fac tratamente, ca sa nu afectez crevetii in special dar nici melcii (de bacterii nici nu mai zic). 2-3 viermisori din cand in cand nu ma deranjeaza sa-i strivesc.
Atat doar, sa nu invadeze si mai ales sa nu afecteze crevetii.

Poate stie totusi cineva ce sunt si daca deranjeaza cu ceva...mie maronii mi-au parut, eventual apropiati un pic de culoarea pielii (deci spre roz cumva) caci daca puneam palma in spatele lor, nu ii mai deosebeam de culoarea fundalului...cam 4-5 mm, si foarte intortocheati. Daca ati vazut pe la teveu cum se deplaseaza vipera in desert (forma aia de S), cam asa inotau si astia in apa.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

pffffffffffffff, e cam greu sa imi dau seama din descriere,poate reusesti sa surpinzi unu stind la o sedinta foto.
EU cind stateam in Iasi,luasem de la cineva niste plante din piata 2 baieti, dupa citeva zile am vazut planaria,dar pestii au avut grija de ei

fostul user ozy
[WWW]
stefanp
Moderator

IP:

Planariile s-au imputinat, abia mai observ cateva si sunt mici, fata de ce am vazut pe net. Ma rog, nici astia cum am zis nu prea ma deranjeaza, doar sunt curios ce sunt si daca sutn daunatori.

Cu niste pestiuci sunt convins ca dispar, ma si gandeam aseara cum ar fi un neon sau xipho vazand ganganiile prin apa...hap in 2 timpi si 3 miscari
Dar am crevetii astia si mai ales ca urmeaza sa "nasca" si nu vreau sa pierd puisorii...

Am sa incerc si niste poze, daca ii mai vad prin apa. Dar putin probabil sa reusesc sa-i prind...

This message was edited 1 time. Last update was at 26/01/2012 12:30:49

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

eu te cred Stefan ca tii la creveti, dar nici un tratament nu putem pina nu cunoastem intrusii in acvariu. Aclimatizeaza un xiphor repede, introduci in acvariu,urmaresti max 1 ora daca are comportament de rechin fata de ginganii,la urma daca se intimpla colateral demage in rindul crevetiilor nu e grav,astia oricum se inmultesc

fostul user ozy
[WWW]
stefanp
Moderator

IP:

Pai asta ziceam si eu, nu vreau sa fac tratamente, mai ales ca nu stiu ce sunt si oricum nu sunt adeptul medicamentelor in acvariu...
Deocamdata nu mai vad viermisorii, daca mai apar, am sa incerc varianta cu pestele.

Problema cu crevetii e ca momentan sunt putini si nu e vorba de rcs (ieftini si care se inmultesc ca iepurii) ci de tiger shrimp din care am doar 4 bucati (erau 6, dar mai mult de 4 nu vad niciodata. aceeasi 4) (pe care am dat 10 lei/bucata)...

Mersi pentru sfaturi

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

nu cred sa deguste tiger shrimpi,sunt mari si iuti , dar tot ma gindesc la originea ginganilor si asupra pestilor (sper ca sa nu fie purtatori,introducind inapoi in acvariul mare sa afecteze),ar fi bine repede o poza,identificare. Sa facem o treaba ca la carte

fostul user ozy
[WWW]
stefanp
Moderator

IP:

vereb wrote:sper ca sa nu fie purtatori,introducind inapoi in acvariul mare sa afecteze

Si asta e o chestie de luat in seama...

Am sa incerc o poza. Doar ca astazi n-am mai surprins nicio ganganie...

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
stefanp
Moderator

IP:

Aseara am vazut unul pana la urma, dar n-am reusit sa-i fac poze. Astazi in timpul curateniei, a mai iesit unul si am reusit sa-l surprind. Nu foarte clar, caci e mic, umblaret si greu de prins.
Atasez cateva poze:

http://imageshack.us/photo/my-images/252/dsc01140g.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/32/dsc01141e.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/694/dsc01142lv.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/837/dsc01144cs.jpg/

In acvariu pare alburiu de la lumina, pe deget se vede ca e mai colorat. L-am strivit.
Altii pana acum n-am mai vazut.
Scuzati particulele din apa, agitasem un pic apa sa se ridice de pe substrat ce s-a depus. Am curata si furtunele filtrului, ca sa fie debitul ceva mai puternic si sa antreneze detritusul.

Pe de alta parte, va sfatuiesc pe cei carora va plac crevetii, sa va luati si amano. In pofida faptului ca nu sunt colorati si poate nu asa atractivi, sunt geniali ca si comportament.
Cand vad mancare cum pica, pur si simplu o iau razna. Vin in fuga urgent sa o inhate. In fuga lui, unul a trecut peste o bobita...a mai mers vreo 2 cm si pac imediat in "marsarier"
Sunt niste hoti, fura, iau mancarea si fug rapid sa o manance pe ascuns. Se baga printre pesti.
Imi pare rau ca nu am filmat, dar era absorbit de ei.

Totusi am sa fac si lucrul asta

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

la cu gangania aia,greu se mai vede, planaria nu are cum sa fie, sa rasfoiesc maine niste carti pe acilea,poate il identific cumva

fostul user ozy
[WWW]
stefanp
Moderator

IP:

Planarie intr-adevar nu e.
Stiu ca pozele nu sunt reusite, dar e greu sa prind gangania in miscare si sa focalizeze aparatul in acelasi timp.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
stefanp
Moderator

IP:

Cum a poruncit faraonu', revin cu poze.

http://imageshack.us/photo/my-images/545/dsc01152ot.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/685/dsc01153sq.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/848/dsc01154f.jpg/

Ce vedeti prin apa sunt bule de codoi.
Au crescut usurel elodea, rotala, si ludwigia putintel. Mai las sa creasca oleaca si iarasi tai si replantez. Dar trebuie neaparat sa-mi iau o penseta ca la rotale m-am chinuit data trecuta sa bag mana printre crengutele de la buturuga de mi-a venit a....

Planarii nu mai sunt. Cel putin eu nu mai vad. Am facut o curatenie destul de buna data trecuta si vad ca nu mai apar.
Viermisorii mici, maronii, am mai vazut ocazional, 1-2 (incerc sa prind si strivesc tot ce vad)...nu par sa ma invadeze...

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Din ce in ce mai fain bravo.

Penseta e obligatorie la un nano. Altfel turbezi. Plus, poti lucra din afara apei aaa si sa nu uiti te rog de acel moss, cand mai faci curat dupa examene.

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
stefanp
Moderator

IP:

Da Iuliane, chiar uitasem sa specific ca n-am avut timp de moss. Stiam ca ai sa observi
Voi avea grija si de el. Dar ultima curatenie pe care am facut-o a fost mai in graba. Dar incepe sa dea varfuri verzui si mi-e asa greu sa intru cu foarfeca in el
Inca sunt in stadiul in care nu imi vine sa arunc nimic din ce scot din acvariu

Urmeaza nu week-endul asta, ci celalalt, 13 si 14 februarie sa fac o curatenie serioasa cu replantari si tot tacamul in acvariul mare (pe 13) si pe 14 in asta micu'.
Dupa care incepem calatoria cu fertilizarea macro

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Inmulteste firele si in curind o sa ai destule sa-ti ajunga de niste tufe rotunde si coafate .,

Poze: smilie ... Poze cu plante
stefanp
Moderator

IP:

Aia urmaresc
Eventual mai aduc din acvariul mare daca ramane dupa replantari.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
vladwrc
Junior member

IP:

Salut! Frumos acvariu cu creveti. Sa ti creasca mari si multi si sa dai si la altii) Apropo...cine mai are prin iasi de vanzare?
stefanp
Moderator

IP:

Mersi.
Am impresia ca ti-am lasat in pm acum ceva timp legat de tipul de unde am cumparat creveti.
Daca nu, da-mi de stire si iti las detaliile.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: