[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Astronotus ocellatus  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
Intros
Senior member
[Avatar]

IP:

La un asa acvariu oscarii vor fi cam micuti, asa ca am gasit ceva pe masura acvariului propus (si in linia preferintelor pentru ciclide mari ale lui Koala) deci acestia sau acestia. Mi-a placut poanta cu pisica care se uita la ei si ei la pisica (vedeti in textul din pagina din link).

Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei.
vlad&raluca
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumim pentru informatii si promptitudine @ciprian_sb si Koala!!!

Planul nostru este sa construim un bazin de 130x50x60 cu grosimea sticlei de 10mm, pentru ca un acvariu mai mare nu ne prea permite spatiul. Deasemenea, cum momentan suntem in amenajari si nici nu avem prea mult timp, ne gandeam sa strangem timp de vreo 2 luni pana vom fi mai liberi, toate echipamentele necesare, preferabil de cea mai buna calitate.Pentru mascarea echipamentelor am hotarat sa realizam un decor din polistiren pe care sa aplicam cateva straturi de ciment( am vazut cateva exemple extrem de reusite si pe acest forum).In legatura cu filtrul, am hotarat sa alegem un fluval304, la sfaturile voastre, care sper sa faca fata(vom avea aprox 400 l).Am avea totusi rugamintea, sa ne dati o adresa unui Pet-shop mai serios care vinde un astfel de filtru.
....Bolnoviorul de care povesteam in mesajul anterior pare sa-si revina umflatura se retrage si a devenit mai activ.
Desi ne planificasem sa construim noi un acvariu luam in considerare si oferta facuta de Koala asta in caz ca va renunta la acvariu.Estimativ daca ar fi sa renunti la acvariu ....poti spune un pret macar sa ne formam o idee?
[Email]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

@vlad&raluca :

... oameni buni, eu nu fac afaceri cu pesti si nici nu vreau sa castig bani de pe urma lor ... este o pasiune care la mine a inceput acum aproape 30 de ani si probabil ca o sa ma tina toata viata ... daca va place bazinul si va hotarati ca este ceea ce va trebuie, atunci o sa va coste doar contravaloarea sticlei [ cred ca sunt acolo vreo 4 metri patrati de geam ] ... nu stiu cat mai costa acum geamul de 10 mm, va interesati voi si aia e ... mobilierul este inclus in pret ... de asemenea, capacul cu cele 3 tuburi fluorescente, decorul interior, incalzitorul si pompa care realizeaza filtrarea sunt si ele incluse ... va mai costa transportul si caratul ... acvariul se poate vedea la galeria foto precum si in pagina 8 a acestui post, insa n-as vrea sa va faceti ganduri si vise inainte de termenul pe care vi l-am spus mai sus [ cam 2 saptamani ] ...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Manuelita
Member

IP:

buna dimineata,
am inceput sa adun cele trebuincioase pentru locuinta astronotilor, in weekend caut sticla
Ce credeti ca e mai eficient? Un filtru mare ( am inteles Fluval 404) sau 2 mai mici in capete diferite ale acvariului?
e vorba de 1300 x500x500 ( mentiuonez ca pe mine ma intereseaza dar mai putin daca / cum se vad cablurile, tevile, incalzitor, etc intr-un acvariu cu Oscari. eu cred ca oscarii se tin mai ales pentru personalitatea lor si nu neaparat pentru decor....marog, parerea mea ( asta nu inseamna ca nu mi separ cei mai frumosi pesti din lume , ca doar orice cioara is lauda puiul)
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

'neata !

... la un filtru conteaza in primul rand suprafata de filtrare [ cu cat mai mare cu atat mai bine ] ... abia apoi urmeaza debitul de filtrare ... un Fluval [ modelul cel mai puternic ] face fata onorabil unui bazin ca ala pe care il vrei tu ...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
ciprian_sb
Member
[Avatar]

IP:

de mult vroiam sa spun treaba asta: in sfarsit, dupa o lunga perioada de acalmie, cauzata de disparitia lui Koala, iata ca doi noi pasionati de astronotus au reinviat topicul!

@koala: cum daruiesti asa sa primesti! Frumoasa oferta ta de acvariu, stiind cat costa amenajarea unui asemenea bazin! Thumbs up for Koala!

Dancing with the wolves...
vlad&raluca
Junior member
[Avatar]

IP:

Koala,
Ne cerem scuze daca te-am jignit cu intrebarea! Nu am insinuat ca ai putea face afaceri cu pesti sau acvarii ci doar ne-am inchipuit ca un astfel de bazin reprezinta o investitie materiala (si de ce nu si una emotionala)importanta. Apreciem foarte mult oferta ta si suntem interesati in continuare de bazin in cazul in care vei dori sa renunti la el! Asteptam termenul hotarat pentru a discuta mai multe, daca va fi cazul.

edited by koala :
... stati linistiti ca n-ati jignit pe nimeni ...
[Email]
vlad&raluca
Junior member
[Avatar]

IP:

Am atasat si noi in sfarsit cateva fotografii...Album

Acvariu Astronotus Ocellatus
[Email]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

... hehe, ma apuca nostalgiile cand vad imagini cu oscari mici ... frumoase poze, sa va traiasca pestisorii ! ... sa inteleg ca ala "cu burta mare" si-a revenit ...

PS : ... nu-i asa ca Thomas si Delilah fac copii frumosi ? ...

vlad&raluca
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumim Koala pt urari!!!! Sunt "copilasi" foarte frumosi e adevarat!.. si noi ne-am atasat foarte mult de ei si cred ca vom iubi mereu acesti pesti!!! I-am descoperit prima data in imaginile tale din galerie, am citit tot ce se poate despre ei si visam sa avem si noi odata asa ceva!... si ocazia chiar s-a ivit la cateva zile...culmea pestisorii fiind chiar bebelusii lui Thomas si Delilah ...erau cam timorati la inceput dar si-au revenit complet, sunt veseli si chiar au mai crescut un pic! ..."Copilasul"cu burta mare s-a refacut dupa cateva zile in care a stat nemiscat si lipit de termometru, dandu-ne ceva emotii ! (au cam inceput luptele prin acvariu si participa si el cum poate, desi este cel mai micut)! Nu stim cu siguranta daca a avut ocluzie intestinala, insa daca a fost asa, tratamentul a avut rezultate f bune (umflatura s-a retras complet si pare destul de fericit)!
Cu ocazia asta vrem sa multumim tuturor pt sfaturi si ajutor! Poate fara voi nu aveam acum patru astronotusi sanatosi de care ne bucuram in fiecare zi!

[Email]
Manuelita
Member

IP:

@Vlad&Raluca
dupa aproximativ cat timp dupa ce i-ati cumparat au inceput sa se comporte normal ( dezinvolt si mancacios adica..)?

Hehe, am stabilit: 1500 x 500x 500, sticla float de 10 de la Glass Teck sau Delta Glass, maine dau comanda si avans.
ce-o mai fi mai departe om vedea....
background as vrea sa incep in weekend sa fac din polistiren si sa merg la padure sa caut buturugi. E vreo specie de copac pe care ar trebui s-ol evit din diverse motive?

Si mai e ceva ( probabil off-topic, si mai potrivit pentru sectiunea DYI, dar eu vreau sa va intreb pe voi, cei care aveti Oscari). Ce fel de pietris sa folosesc? Adica cum sa fac sa fiu sigura ca nu contine chestii toxice sau ca nu e calcaroasa ( asta stiu ca se incearca cu otet)
ciprian_sb
Member
[Avatar]

IP:

am sa incerc sa raspund punctual:
-*dimensiunile acvariului mi se par super, o sa iasa frumos ; sa-mi spuneti si mie la sfarsit cat a costat.
-*daca te duci in padure s-ar putea sa te duci degeaba, din doua motive: unul e ca din cate stiu eu radacina trebuie sa fie uscata (cum e lemnul de foc, atentie nu coapta ) pentru ca altfel elimina tanin in apa si nu e bine; al doilea motiv ar fi ca nu prea gasesti, oricat de ciudat ar parea; si eu am cautat si nu am gasit decat verzituri; e adevarat, erau foarte frumoase dar trebuiau luni de zile sa se usuce...
recomandarea mea ar fi sa cauti pe malul unui rau mai mare, acolo sigur vei gasi si vor fi gata uscate, plus ca unele din ele sunt pe jumatate submersibile
- *in ce priveste pietrisul, din pacate, oscarii sunt niste pesti care fac multa mizerie, depinde cat timp poti investi in ingrijirea acvariului; cel mai "ieftin"ca timp este sa lasi gol pe jos...

*** rog forumistii cu mai multa experienta sa ma corecteze daca e cazul, ptr ca cei mai noi dintre noi sa nu greseasca luandu-se dupa mine.

Dancing with the wolves...
fr0ggy
Senior member
[Avatar]

IP:

in loc de pietris pune nisip mai grosier.

mizeria o sa ramana la suprafata si e mai usor de aspirat, cu un furtum cu clopot.

la dimensiunile alea cred ca iti trebe cam pe langa un sac. sau cel putin aproape.

daca ramai pe varianta asta, te duci la firmele cu materiale de contructii si intrebi de nisip granitic.
este grosier, si are si o culoare ok.

image
[Yahoo!]
Manuelita
Member

IP:

Ciprian,
multumesc penrtu raspuns ( la treaba cu padurea nu ma gandisem ) .
Costurile vor fi in jur de 2500 000 dupa parerea noastra ( doar acvariul).
la pietris ma gandesc si eu cu groaza , dar parca nici sa las sticla goala nu-mi vine daca tot ma agit cu background, buturugi, etc...
pai banuiesc ca o sa ma trezesc cu 15 min mai devreme in fiecare dimineata pentru a sifona resturile ( sunt obsedata de whole in the head) , apoi mai banuiesc ca fie schimbi 1 /saptamana 50 % din apa , fie schimb de 2 ori cate 25 % ( cred ca asta e mai bine). Am intels insa ca la tineret s-ar putea sa fie nevoie sa schimb mai des.
Mie in principiu nu mi-e lene, ca doar si ingrijitul face parte din placerea de a tine pestii astia, numai ca mai am: 1 ciobanesc de Bucovina ( junior, deci iti inchipui ce-i la mine in curte) , 2 hamsteri, un perus si cam atat...
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

@Manuelita
... dimensiunile alea sunt foarte generoase iar pestii or sa se simta "ca acasa" in bazinul ala ... daca accepti o sugestie, eu as zice sa faci latimea de 600 mm [ pentru ca ai sa pierzi destul de mult cu decorul din polistiren ] ...

... pentru buturugi te sfatuiesc sa vorbesti cu g.g [ au ei unele foarte misto, mari si contorsionate - si nu cred sa coste o avere ] sau sa mergi pe malul unui rau ... din padure, slabe sperante sa gasesti ceva ca lumea ! ... in principiu, orice lemn uscat se poate folosi cu succes ...

... pentru nisip, cauta unul grosier pe la santiere sau magazine cu materiale de constructii ... iti trebuie cam 50 kg pentru bazinul ala ... sau poti alege sa "continui" decorul si pe partea de jos a bazinului [ eu asa vreau sa fac la urmatorul meu acvariu ] ... uite ce vreau sa zic [ pozele sunt la mine, in galeria foto ] ... in felul asta scapi de problema curatirii substratului [ spalat, mizerie intrata in el, etc. ] ... evident ca tot va trebui sa sifonezi mizeria, da' asta e ! ...

image

@vlad&raluca
... cand vreti sa treceti sa vedeti bazinul ? ... va intereseaza oferta ? ...

@fr0ggy
... ai acvariul ala mare ciclat ? ...

Manuelita
Member

IP:

tnx de sfaturi, mai ales faza cu "pietris granitic" super ca stiu ce sa cer sa nu ma trezesc ca-mi dau cine stie ce .
Buna treaba cu decorul extins, numai ca as vrea o solutie pentru urmatorul lucru: am de asteptat 1 saptamana pina imi taie sticla ( tre'sa merg maine dimineata la Delta Glass ca azi nu mai apuc) , apoi 1-2 pina se usuca lipitura, daca mai astept apoi inca 2 -3 pina ies substantele toxice din decor, cred ca o iau razna.
Asa ca as vrea sa fac deja decorul, sa-l las in apa ( am o cada nefolositoare in curte) si sa-l instalez apoi in acvariu. Reduc astfel timpul la jumatate. Numai ca : cu ce naiba prind eu polistirenul de acvariu?
( ca daca pun silicon, iar trebuie sa astept probabil )
ar mai fi treaba cu ventuzele, dar mi se pare nepractica din cauza ca: lasa spatiu intre decor si geam si acolo intra apa, care probabil devine "statuta" ...
Manuelita
Member

IP:

@koala,

nu vreau sa "ma bag singura in seama" ( scuzati limbajul de cartier) "
dar daca din cie stie ce motive pe Vlad si Raluca nu-i intereseaza oferta, sa stii ca m-ar interesa si pe mine .
repet, nu doresc sa ma bag in seama,n-ar fi interesati, lucru de care ma indoiesc oricum.
fr0ggy
Senior member
[Avatar]

IP:

koala, uichendul asta bagam nisip in el. intr-un final am gasit si eu un nisip care imi place. locatarii mai sunt inca 2 hoplo si cativa nigro, da ii evacuez eu.

oricum daca e sigur, o sa manaresc bazinele intre ele, si oscarii o sa ajunga in cel mai mare (in care mi-au crescut si mie), care momentan e plantat, si ciclat, si cu pesti in el si mut dincolo in celalt chestiile celalalte. osa fie ceva de munca, da am uichendul liber.

o sa iti dau un tel pe seara, daca nu mai postezi nimic.

image
[Yahoo!]
vlad&raluca
Junior member
[Avatar]

IP:

Manuelita :pestii si-au revenit cam intr-o saptamana....probabil erau deranjati de substrat(era prea alb).Nu stiu sa spun mai multe despre asta.
KoalaSuntem interesati de oferta.Noi am putea cel mai bine sa-ti facem o vizita sambata(maine) dar restul detaliilor...ora,loc,etc te rog sa le stabilesti tu.Multumim!

[Email]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

@fr0ggy
... cred ar cam trebui sa iei pestii saptamana viitoare ... te coafeaza termenul ? ... de asemenea, vreau sa imi promiti ca nu dai pestii altcuiva si ca, daca te saturi de ei, ma lasi sa le caut eu alt stapan ... deasemenea, un rand de poze / lunar este ceva obligatoriu ...

@Manuelita
... nu este cu nici o suparare, daca Vlad si Raluca nu vor bazinul, oferta mea ramane deschisa ...
... polistirenul trebuie lipit cu silicon de peretele bazinului ... solutia cu ventuze nu mi se pare fiabila desi am vazut si eu pe net treaba asta ... cred ca trebuie sa o iei in ordine fireasca, nu te grabi sa faci decorul inainte de a avea bazinul, nu-ti inchipui cat de mult conteaza sa poti "vizualiza" lucrarea "pe viu" ...

@vlad&raluca
... este perfect maine dimineata [ sambata ] ... detalii pe PM ...

Forum Index » Cichlidae
Go to: