Multumesc de sfaturi, pacat ca nu am spatiu pentru un acvariu mai mare
Inca nu am capac si iluminare. E pregatita o lampa reflector LED 20W/1100lumeni daca gasesc cum sa o asez. Lumina decat cea de rasarit filtrata de jaluzele albe.
Am trecut pe filtru extern eheim 2232 ecco 130 (nu am stiut ca e mai mic decat 2013 clasic !)
Incalzire Tetra 100W, Pompa aer Tetra 150 (totusi zgomotoasa)
Substrat 5l JBL Aqua Basis si 7l manado, ceva nisip de Hornbach 0,8-1mm care e destul de greu de pastrat alb si o roca vulcanica.
Acum ca am si plantat acvariul am simtit ca e mic si ca nu am maine de chinez la plantat!
Din pacate inca nu e terminata ciclarea desi am pus pe parcurs mai multe tipuri de bacterii, am incercat sa grabesc un pic cu bicarbonat de amoniu ca nu am gasit apa de amoniu 2-3zile. Acum a ramas partea a 2-a cu NO2 si NO3 la valori mari. Schimb de apa circa 20% nu prea a ajutat, am incercat si un 50% si tot nu s-au schimbat valorile. A ramas sa incerc sa clatesc filtrul si sa pun bacterii chiar in el.
Actual am un Gyrinocheilus aymonieri galben care sta ascuns si 3 neoni care nu prea o duc bine, stau aproape de bulele de aer, rar mai ies de pe fund la plimbare.
In plan este popularea cu 2 scalari depunatori (negru si o corcitura cred Koi cu Marble) care au deja 4 incercari, seria a 3-a am crescut vreo 30 din icre, sa vedem daca supravietuiesc, sunt in prima saptamana de inot

Deocamdata incerc sa le dau artemia eclozata de la kit Sera (din pacate destul de mica rata de eclozare)
In plus ma gandesc la 6 cardinali si un SAE (desi pare cam mare dar ca solutie impotriva algelor)
Probabil ca voi fi nevoit sa adaug si niste melci asasini.
Voi da un Labeo - Rainbow shark E. frenatus (gri) care nu isi are rostul (l-am luat confundand cu specia cory) de circa 10-12cm
Plantele o duc suficient de bine cu exceptia Cabomba aquatica si inca cateva. Din pacate am adus cu ele si ceva melci physa marmorata si probabil si o alta specie, inca f mici vizibili doar ca mici puncte pe geam
Lista plantelor :
Salvinia natans
Cladophora aegagrophila - aprox 6cm
Glossostigma elatinoides
Marsilea hirsuta
Eleocharis acicularis
Eleocharis parvula
Lindernia rotundifolia
Alternanthera reineckii 'Pink' (roseafolia)
Heteranthera zosterifolia -e pe duca!
Cryptocoryne parva
Cryptocoryne wendtii green ?
Hygrophila difformis
Cabomba caroliniana
Vallisneria sp. 'Gigantea' - in stare proasta luata, tot asa a ramas
Myriophyllum tuberculatum (red)
Lagarosiphon Major
Java Moss ?
Inca nu sunt probleme de alge dar probabil ca vor aparea la asa multi nitrati.
Fertilizanti sunt pregatiti PPS Pro si Micro, iar Easy carbo desi am luat parca nu sunt pe deplin de acord cu el (oare ce formula chimica are?)
CO2 as incerca varianta la bomba deocamdata, eventual un JBL Proflora Bio 80 care vine cu un minim necesar.