Author |
Message |
little nemo
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/02/2006 12:18:46
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
little nemo
Junior member
IP:
|
Azi dimineata am gasit intr-unul din acvarii un mascul de ancistrus ce statea fioros pe o gramajoara de icre aurii intr-un ghiveci de flori rasturnat . Ce sanse mai au icrele sa eclozeze daca am sa le mut separat intr-un acvariu mai mic ? Nu se strica sau se deterioreaza in contact cu aerul ? Asta pentru ca in acvariul in care sunt acum nu cred ca au vreo sansa , e un acvariu de aprox. 90l in care am mai multe specii (5 cory, 7-8 gupy, 1 guram , 2 synodontus, 3 molly si perechea de ancistrusi ). Am citit articolul despre ancistrus (cel de pe forum ) si stiu ca ar fi trebuit sa ii separ inainte , dar eu ma asteptam sa se intample marele eveniment , abia pe la primavara, tinand cont ca nu aveau nici temperatura si nici calitatea apei nu era pregatita !
|
|
 |
little nemo
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/02/2006 12:27:22
|
little nemo
Junior member
IP:
|
abia acum am vazut ca si jumbo a avut aceiasi problema . k , am sa-i mut impreuna cu apa din acvariul in care sunt ei acum
|
|
 |
little nemo
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/02/2006 14:27:40
|
little nemo
Junior member
IP:
|
cred ca am o mica problema ,... icrele nu sunt lipite de vasul de ceramica , asa cum am crezut la inceput , ci de fundul acvariului care e fara substrat . Am mutat intai masculul , si cu o paleta de tort am desprins usor icrele de fundul acvariului . Problema e acum ca icrele nu mai stau fixate de vasul de ceramica , si au fost aruncate afara din acesta , ca sa nu se mai intample accidente de genul asta am intors vasul cu gura in sus si am pus icrele inauntru . Mie teama ca am cam stresat masculul cu atatea operatiuni ,pentru ca-l vad acum ca sta ascuns in spatele filtrului . Mai sunt ceva sanse sa iasa ceva din icrele astea , sau imi poate da cineva ceva sfaturi ??
|
|
 |
Dalles
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/02/2006 14:43:46
|
Dalles
Membru banat
![[Avatar]](/forum/images/avatar/1159073745442bfa6389ccc.jpg)
IP:
|
Masculul doar pazeste icrele, dar nu le acorda vreo ingrijire speciala. Ele pot ecloza si singure. Daca l-ai stresat s-ar putea sa considere mediul nesigur pentru pui si sa manance icrele. Mai bine i le luai, daca tot l-ai enervat.
In general, e bine sa nu scoti icrele la aer. Ca sa le muti in alt acvariu foloseste un borcan (sau o punga, daca n-ai loc) pe care il scufunzi in acvariu. Bagi icrele in el, il scoti cat mai plin cu apa, il scufunzi in noul acvariu si dai cu grija icrele afara.
|
[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url] |
|
 |
Horea
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/02/2006 15:28:10
|
Horea
Member
IP:
|
La primul rand de icre, am mutat in alt acvariu vasul de ceramica abia dupa ce au iesit puii din icre. Dupa o saptamana am pus masculul la loc, in acvariul initial. Puii , dupa inca vreo saptamana , au ajuns 'ciorba', pentru ca termostatul incalzitorului ' s-a dus'  A doua tura de icre , probabil ca nu m-am purtat suficient de 'fin' , si icrele au fost mancate . Acum astept al treilea rand de icre, sa vedem ce tampenie mai fac
Si zau ca n-o fac intentionat...
|
|
 |
little nemo
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/02/2006 15:28:33
|
little nemo
Junior member
IP:
|
din cate am citit in articolul despre ancistrus , masculul trebuie sa stea pe pe oua in scopul de a le ventila si a le indeparta pe cele nefecundate , de asta m-am aratat eu ingrijorat . Daca tu spui ca nu e nici o problema , atunci ok , oricum , cand am scos icrele din primul bazin le-am pus in ghiveciul plin cu apa dupa care le-am scos si depus in acvariul separat, chiar daca sa spunem ca au luat contact cu aerul , nu cred ca a fost pentru mai mult de 1-2 secunde . Vad ca nici acum la aproape 2 ore si jumatate de la mutare baietelul nu a iesit de dupa filtru . Preventiv am adaugat si 2-3 picaturi de albastru de metil . Am sa va tin la curent cu evolutia lucrurilor . Multumesc!!
|
|
 |
little nemo
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/02/2006 16:24:23
|
little nemo
Junior member
IP:
|
Cateva din ouale din marginea cuibului au o albeata fina pe deasupra lor , sa fie din cauza duritatii mari a apei ??. Am masurat-o si am ph=7si gh=12. E cam mare , nu ??,. Ce se mai poate face , sau daca se mai poate face ceva ???
|
toata lumea stie ca anumite lucruri sunt imposibil de realizat, asta pana cand vine cineva care nu stie acest lucru.... A. Einstein |
|
 |
johnny6600
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/02/2006 21:15:35
|
johnny6600
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/2083429936443ec7157ad14.jpg)
IP:
|
Cele care au albeata fina nu mai sunt bune si trebuie indepartate.Pentru a preveni asta se pune albastrul de metil.
|
Pentru ca n-am stiut ce sa aleg intre mecanic,tamplar,geamgiu,electronist,chimist,fizician,biolog sau veterinar le-am ales pe toate asa ca m-am facut acvarist  |
|
 |
johnny6600
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/02/2006 21:16:11
|
johnny6600
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/2083429936443ec7157ad14.jpg)
IP:
|
Indepartearea lor sa face cu un ac.
|
Pentru ca n-am stiut ce sa aleg intre mecanic,tamplar,geamgiu,electronist,chimist,fizician,biolog sau veterinar le-am ales pe toate asa ca m-am facut acvarist  |
|
 |
RaresLuc
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/02/2006 22:05:28
|
RaresLuc
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/152046927643b85715ecab6.gif)
IP:
|
Parerea mea e ca o sa pierzi toate icrele pentru ca o paleta de tort nu e tocmai indicata pentru mutatul icrelor, si le-ai scos si la aer, defapt nu cred ca-i bine deloc sa dezlipesti icrele de suport!
Daca au ramas cateva icre neafectate de "operatiune" atunci sigur vor fi imbolnavite de celelalte care o sa se albeasca foarte repede. Asa ca o sa salvezi ceva din ele numa daca stai cu acu in mana si indepartezi icrele care se albesc, daca nu,... pierzi tura. (plus de asta de unde ai pus apa? daca e de la robinet e cam nasol...).
Parerea mea e sa astepti urmatoarea tura.
|
|
 |
little nemo
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/02/2006 23:34:37
|
little nemo
Junior member
IP:
|
deja am adaugat cateva picaturi de albastru de metil acum urmeaza sa intru la curatat , iar apa e din acvariul in care au depus in proportie de 60% ( deci folosita ) iar restul era acolo , pentru ca tineam niste pui de velifera , in nici un caz nu am pus apa direct de la robinet . MUtumesc !! Oricum sunt la prima intamplare de acest gen , pana acum singurele specii cu care am reusit cate ceva sunt viviparii (gupi xifo, molinezi ) si ceva gurami , asa ca va dati seama mi se pare un salt destul de zdravan !!
|
toata lumea stie ca anumite lucruri sunt imposibil de realizat, asta pana cand vine cineva care nu stie acest lucru.... A. Einstein |
|
 |
little nemo
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/02/2006 20:35:18
|
little nemo
Junior member
IP:
|
 din pacate nu am mai putut face mare lucru ,dupa ce aseara am inlaturat cu un ac ouale ce nu pareau in regula , azi cand am venit de la serviciu am constatat ca si restul oualelor aveau suprafata inalbita .  . asta e, nu a fost sa fie, data viitoare am sa fiu mai atent , si poate voi avea mai mult noroc ;multumesc !!
|
|
 |
|