[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Green Place from Home  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
greenp
Junior member

IP:

Salut,

Sunt Dan, din Timisoara si citesc foruml de mult timp si a venit vremea sa ma prezint si eu.

Am reinceput acvaristica anul trecut in luna noiembrie si am invatat multe din acvariul care l-am avut si din lecturarea mai multor forumuri si site-uri de specialitate. In luna aprilie mi-am facut altul conform dorintelor mele si pe ideea cat mai putine accesorii in acvariu.

Acvariul are dimensiunea L80/l35/h45 si este compus din:

- lumina 2xT8 Osram daylight 18w si 1xt5 Tropica plantgrow 24W, ca reflectoare folie din aluminiu.
- Filtrare -sump in una din laturile acvariului care contine incalzitorul, 2 L siporax, burete, perlon, 500g inele ceramice tetra(ceva pt filtrare mecanica) , pompa aquael 700l/h
- pietris inert 1-2 mm "bob de orez"
- 1 buc radacina (nu stiu ce lemn este) scoasa din Dunare.
- 2 crengute mai mici de salcie.

Plante(sper sa le scriu corect):

- Parvula
- Carmine
- 3 feluri de Cryptocoryne
- Octopus
- Limnophila Sensiflora
- Rotala
- Hydrophila polisperma
- Hydrocotyle Leucocephala

Fauna:

- 5 cory albino
- 3 Otto
- 2 Amano
- 2 RCS
- 2 Guppy masculi

Fertilizare:

- Butelie CO2, 2kg
- Easy Carbo
- Micro+Macro Dyi

Teste inca nu am facut si nici nu cred ca am sa fac. Merg pe ochi si pe google in rezolvarea problemelor daca vor aparea. Asa am facut si in cel vechi si a fost ok.

La inceput au fost si alge in el, ca la inceput, acum sunt mai putine si numarul lor se reduce pe zi ce trece. Din exeperienta care am avut-o cu acvariul trecut am invatat sa nu ma lupt cu ele cand apar. Acvariul se stabilizeaza singur in timp si cu rabdare, doar sa urmezi schema de fertilizare corect, iluminatul, curatenia saptamanala si mancarea la vietuitoare regulat si nu mult.

Planuri de viitor:

Inlocuierea celor 2 neoane T8 cu 2 neoane T5 Giesemann sau inlocuirea instalatiei electrice cu led-uri(tot pe acolo e la costuri dar cu o durata mult mai mare de viata si pret la factura de curent mai mic).
Inlocuiera inelelor de la Tetra cu 2 L siporax
Achizitionarea unei electrovalve
Peste 2 luni, cand acvariul este mai stabil, inlocuierea celor 5 cory cu 10 brigitte boraras.

Totodata multumesc celor care au postat pe forum si si-au prezentat problemele si celor care au oferit solutia rezolvarii acestora

This message was edited 1 time. Last update was at 09/05/2013 16:31:27

WickedIntent
Junior member
[Avatar]
IP:

Salut,putem te rog sa vedem si niste poze?

Si un om intelept mi-a spus odata: "Buhuhuhuhuhu!"
[Email] [Yahoo!]
greenp
Junior member

IP:

WickedIntent wrote:Salut,putem te rog sa vedem si niste poze?

cateva poze

http://plici.ro/?v=dsc01672.jpg

http://plici.ro/?v=dsc01673.jpg

http://plici.ro/?v=dsc01674.jpg

Forum Index » Despre noi
Go to: