[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Sa invatam impreuna....  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
sunrise81
Unripe member

IP:

Am cam o saptamana de cand citesc in fiecare zi dupa servici pagini din acest forum. Multe lucruri le-am inteles altele mai putin. Am citit posturi mai sarcastice altele mai nostime. Fara prea multe vorbe. M-ati facut sa indragesc frumoasa lumea a acvaristicii. Vreau sa incep si eu. Singur sa stiti ca nu ma descurc. Sunteti vitali pentru mine asa ca atentie: incepe bombardamentul.
Am gasit un atelier cu gemuri pentru termopane. Ce sa aleg intre:
L=65/l=25/h=40 sau L=70/l=30/h=40? e diferenta de vreo 20 si ceva de litri intre ele parca. In cazul incare acesste dimensiuni nu se potrivesc unor standarde astept eventuale corecturi.Sticla am sa aleg de 6 mm. Din cate am citit, ca silicon voi folosi Bison pentru sticla. V e cer sfatul pentru ca nu vreau sa calc de la inceput cu stangul.
Primul raid incheiat. Va astept. Voi m-ati molipsit voi ma tratati.
Va multumesc anticipat
[Yahoo!]
fish_lover
Member

IP:

Eu as opta pentru a doua varianta ...Oricum e calumea cu inaltimea aia ..Un acvariu e mult ma frumos si mai elegant dak are inaltimea mai mare ..parerea mea ...Bafta !!! ai id pe mes...si eu sunt din iasi ..

WELCOME to FISH land
[Email] [Yahoo!]
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

Acvariul meu are exact dimensiunile din al doilea set, dar am o scuza: acum 10 ani nu se spunea pe nicaieri ca e mult mai bine ca latimea sa fie egala cu inaltimea.
Iti recomand 70x40x40.

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]
bazil88
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Asa cum spune si Fish_lover alege macar varianta a doua adica 70/30/40 asta inseamna un volum brut de 84 litri ~ 70 litri net. Daca nu poti opta pentru dimensiuni mai mari atunci lungimea sa fie minim 70. De ce ? pentru ca ai nevoie de iluminare iar lungimea tubului de neon de 18W este de 60cm + soclurile ajungi pe la 64-65cm. si nu cred ca vrei sa-ti faci un capac prin care tubul de neon sa iasa dintr-un capat in celalalt.

In rest doteaza-l corespunzator cu filtru, incalzitor, substrat si ...nu-l suprapopula!

Sa fii liber nu inseamna sa faci tot ce vrei, ci sa stii ca poti sa vrei.

http://www.youtube.com/watch?v=yKihfekc7Qo

aim icon
sunrise81
Unripe member

IP:

multumesc mult. am sa aleg a doua varianta. poate chiar o sa mai adaug ceva centimetri in plus la lungime.
sambat a am sa-l fac. cum e gata o sa pun o poza.
basil stai linisiti ca pentru fitru , substrat etc am alt set de intrebari. stiu ca s-a vb mult depsre subiectu asta dar nu ma pot abtine sa nu intreb cate ceva.
pentru fish_lover si pentru ceilalti amatori de stres pe mesenger din partea mea id-ul meu este : sunrise_6800
va multumesc inca o data.
[Yahoo!]
sunrise81
Unripe member

IP:

am intrat in posesia acvariului. am mers pe varianta 70/30/40.
mi-am luat un filtru aquael fan2 si un incalzitor resun.
acu imi bat capu cu capacul...de neoane nu mai vb...tre sa-mi fac timp in seara asta sa citesc forumul...si cu substratul am probleme...m-as bucura sa-mi dati cateva sugestii.
multumesc
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: