[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Moarte subita, femela RCS :(  XML
Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Author Message
monoceros
Member
[Avatar]

IP:

Acum 2 zile a murit o femela de RCS in conditii suspecte. Inainte de deces cu o zi, am observat ceva ciudat la ea, a aparut o distanta vizibila intre torace si abdomen, pana la sfarsitul zilei s-a tot marit acea "distantiere" (avand un aspect translucid si ~2mm), dimineata urmatoare am gasit-o moarta.
Acum ingrijorarea mea a aparut dupa ce am observat acelasi lucru la alte doua femele. Atasez cateva imagini in speranta ca ma veti putea ajuta cu un sfat.

image

image

image

Acvariu 103L, UGF, plantat cu HC si moss. Nu am avut modificari semnificative de parametri ai apei. Femela decedata nu avea o sea foarte vizibila sau foarte pronuntata, insa acestea doua au o sea destul de vizibila.

Multumesc anticipat!
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Da, cunosc prea bine problema ....

Pe google criteriul de cautare este "molting problems" se intampla daca parametri apei nu sunt in regula. La ai mei, se intampla din cauza duritatii prea mari, explicatia "naiva" fiind ca au carapacea prea "dura" si nu se pot descotorosi de ea.

Daca se intampla si la ceilalti la fel va trebui sa faci niste masuratori. De asemenea, o hrana variata, daca nu-si iau necesarul de substante din hrana, se poate intampla sa aibe iar probleme. Hrana trebuie sa fie variata, atat vegetala cat si minerala .. la ai mei asa le dau.

In primul rand trebuie niste masuratori facute si dupa aceea vedem daca problema e de hrana, de cupru, de co2 (sunt sensibili la co2) samd ..

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
monoceros
Member
[Avatar]

IP:

Fiind o situatie de urgenta (pentru ca nu vreau sa moara si celelalte doua femele), credeti ca un schimba de apa de 50% ar putea avea un efect pozitiv?

Am sa fac si niste masuratori, insa nu am teste separate, am doar 6 in 1 si cunosc faptul ca nu sunt concludente.
As putea sa mai dau cateva detalii, anume ca folosesc fertilizare CO2 (bomba cu bicarbonat si acidcitric, iar variatiile sunt destul de mici la reteta asta) 1bula/s, testerul CO2 imi indica o cantitate aproximativa de 30mg/L CO2.

viulian wrote:Da, cunosc prea bine problema ....

Pe google criteriul de cautare este "molting problems" se intampla daca parametri apei nu sunt in regula. La ai mei, se intampla din cauza duritatii prea mari, explicatia "naiva" fiind ca au carapacea prea "dura" si nu se pot descotorosi de ea.

Da, asta imi pare sa fie problema.

This message was edited 1 time. Last update was at 16/04/2013 11:49:45

Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Go to: