[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Alge pe perioada ciclarii  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
danut7294
Member

IP:

Buna , am trecut peste o problema din cauza cianobacteriei dar din pacate tratamentul a deciclat bazinul , normal acum ciclul amoniacului nu e finalizat, am reluat ciclare dar din pacata au aparut alge GSA ( putin pe anubias) si ceva alge ce nu le recunosc pe peretii bazinului, sunt filiforme ca niste perisori , cresc destul de rapid par a fi geva gen de alge paroase .AM dublat doza de easy carbo ( alti fertilizanti nu folosesc deocamdata) si schimbat iluminarea de la 5 ore dimineata incepand cu ora 9 pauza doua ore si patru ore seara ( nu stiam ca in timpul ciclarii nu se face pauza) la un program de 6 ore pt inceput , continuu incepand cu ora 12.Neoane folosite philips 2 X 14 w T5 865 si 827 .Co2 mentinut undeva la 20 .Ceva recomandarii pt a scapa de alge ?

This message was edited 1 time. Last update was at 20/03/2013 07:27:57

[Yahoo!]
danut7294
Member

IP:

Detalii bazin http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/23982.page
[Yahoo!]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Pai este normal sa ai alge daca fertilizezi pe perioada ciclarii cand plantele nu s-au "asezat" inca bine in bazin si nici colonia de bacterii nu e in stare sa transforme toate resturile de mancare - lasand un mediu propice dezvoltarii algelor.
In locul tau as hrani extraordinar de putin, schimburi de apa de 10-20% la cateva zile, redus Easy Carbo .. toate astea o vreme pana stabilizezi acvariul.

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

parere personala: daca un lucru merge prost de la inceput nu trebuie continuat. Chiar daca acum vei face sacrificii e mai usor se reiei acvariul de la inceput cu tot ce trebuie decat sa continui asa. Te va costa mai putin, ca timp, ca nervi, ca bani si in mod special ca rezultate. Cei mai multi incearca sa fie doctori intr-o problema care nu are un diagnostic exact. Fiecare acvariu este personalizat in felul sau si are propriile probleme. Colegii incerca sa-ti dea cele mai bune sfaturi, dar problemele sunt diferite deoarece conditiile sunt diferite. Daca la mine a mers o solutie nu inseamna ca la tine va merge avand in vedere numarul mare de probleme care au aparut. Deci sfatul meu este sa o iei de la inceput, incepand cu dezinfectarea acvariului spalarea substratului, etc. E munca multa, sunt sacrificii dar rezultatul se va vedea imediat

Cateodata trebuie sacrificata regina pentru a castiga partida

This message was edited 1 time. Last update was at 20/03/2013 07:58:07

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
danut7294
Member

IP:

poi am jbl manado si agqua basis , alea daca le scot ce mai ramane, deci .....iara alge sunt putine , de aproape ca nu se observa , am cerut un sfat ca sa le t5au din elan inainte sa fie prea tarziu ink nu cred ca am trecut pregul acesta .nu cred ca mi se merita sa refac setupul pt atata .

scorpionul wrote:parere personala: daca un lucru merge prost de la inceput nu trebuie continuat. Chiar daca acum vei face sacrificii e mai usor se reiei acvariul de la inceput cu tot ce trebuie decat sa continui asa. Te va costa mai putin, ca timp, ca nervi, ca bani si in mod special ca rezultate. Cei mai multi incearca sa fie doctori intr-o problema care nu are un diagnostic exact. Fiecare acvariu este personalizat in felul sau si are propriile probleme. Colegii incerca sa-ti dea cele mai bune sfaturi, dar problemele sunt diferite deoarece conditiile sunt diferite. Daca la mine a mers o solutie nu inseamna ca la tine va merge avand in vedere numarul mare de probleme care au aparut. Deci sfatul meu este sa o iei de la inceput, incepand cu dezinfectarea acvariului spalarea substratului, etc. E munca multa, sunt sacrificii dar rezultatul se va vedea imediat

Cateodata trebuie sacrificata regina pentru a castiga partida

This message was edited 1 time. Last update was at 20/03/2013 09:30:39

[Yahoo!]
danut7294
Member

IP:

viulian wrote:Pai este normal sa ai alge daca fertilizezi pe perioada ciclarii cand plantele nu s-au "asezat" inca bine in bazin si nici colonia de bacterii nu e in stare sa transforme toate resturile de mancare - lasand un mediu propice dezvoltarii algelor.
In locul tau as hrani extraordinar de putin, schimburi de apa de 10-20% la cateva zile, redus Easy Carbo .. toate astea o vreme pana stabilizezi acvariul.

poi easy carbo il dadeam normal dupa indicatiile producatorului , am marit doza pt ca sa scap de alge, asa citisem pana la urma ajuta easy carbo impotriva algelor sau nu ? si schimburile de apa , nu ingreuneaza producerea de bacteri ? adica sa mareasca durata ciclarii? sunt multe sfaturi contradictorii , pana la urma care este varianta corecta a ciclarii ? cu sau fara schimburi de apa, easy carbo ajuta sau nu in privinta algelor si se poate folosi pe perioada ciclarii ?

This message was edited 1 time. Last update was at 20/03/2013 09:34:15

[Yahoo!]
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Mai intai citeste Ciclul Azotului . Acolo gasesti raspunsuri la intrebarile tale referitoare la durata, etc.
Easy Carbo nu are nicio treaba cu ciclarea. El va introduce carbon lichid in acvariu si deoarece contine si o substanta algicida are si un efect algicid...
Stai linistit si astepti sa se termine ciclarea.
Intre timp: lumina putina, mancare zilnic cate putin chiar daca nu ai pesti, doar ca sa fortam aparitia si cresterea bacteriilor, schimburi de apa doar sa mentii NO3 sub 50-70ppm. Poti sa ajuti procesul prin aditia de culturi de bacterii - sunt produse vred ca de toate firmele de acvaristica: JBL, Sera, etc. Intreaba pe la magazinele din zona ta.

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
danut7294
Member

IP:

Executat pana acum ce spui tu lucian , acum sper sa nu mai creasca algele , am pus si jbl filter start pesti ii hranesc putin odata la doua zile, acuma cu lumina nu stiu daca e bien ce am facut , dar am ramas la 2 x 14 w de la 12 la 6 si am sa cresc cu 1 ora pe saptamana treptat, acuma sper sa nu-mi afecteze negativ plantele
[Yahoo!]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Ca sa ai un echilibru ar trebui ca sa ai grija si la populatia de pesti, sa nu fie suprapopulat, mai ales pana se stabilizeaza bazinul. Tine-te de schimburile de apa pana la sfarsitul ciclarii, curatenie si lumina mai putina, 5 ore zic eu ca ar fi suficient deocamdata. 28w este putin totusi la un bazin de 90 litrii daca vrei plante. Cat despre tuburile de neon este alta poveste, mai uita-te la bazinele colegilor si trage si tu concluziile, eu as schimba unul din noane.
[ICQ]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: