[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
acvariul meu  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
dragos58
Junior member

IP:

Salutare tuturor!
Ma numesc Dragos. Sunt un incepator in acvatistica,anul trecut am primit un avariu 60/30/35 cu capac de plastic si un neon de 15w. Pana in moment am 2 pompe interne (SHARK I 400l/h si HAILEA 380l/h) un incalzitor de 100w si o pomba de aer . Si este populat cu 2 perechi gupy, 1 pereche xipho, 2 neoni si 6 corydos. si ca substrat am un strat de 2/3cm[img] pietris de 3-5mm.
Planul este sa dau o imagine noua pt coltul de natura din apartamentul meu si mai precis as dori sa plantez in acvariu gazon plus inca cateva plante , sa imi mai iau inca 5 neoni si creveti red cheryy.
In primul rand cred ca o mare problema ar fi lumina din cate am citit eu pe forum pt gazon imi trebuie lumina mult mai mult.
In al doilea rand cred ca o sa am nevoie de sustrat nutritiv .
legat de CO2 ma gandeam la o bomba cu drojdie .
voi ce ma sfatuiti in cea ce ma priveste lumina, substratul nutritiv si CO2 ??
[Yahoo!]
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

In primul rand esti la limita superioara cu populatia din acvariu asa ca orice achitie sa o faci dupa ce mai dai din ce ai (avand in vedere ce vrei sa faci as da Xipho si cory)... poti eventual sa-ti iei 2 ancistrus care deranjeaza plantele covor dar mai putin
Iti recomand sa faci o lista cu ce ai nevoie, dupa asta ordoneaza-le dupa importanta/urgenta.
Eu as face lista asa:
- filtru extern (ar face o filtrare mult mai buna si in plus ar mari spatiul din bazin)
- substrat mai gros (5-6cm)
- lumina suplimentata cu inca 2 neoane
- CO2
- ....

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
dragos58
Junior member

IP:

Multumesc pt sfaturi ! Deja au aparut cativa red chery in acvariu meu .Pentru filtrare am studiat cateva modele si am decis sa imi construiesc un filtrau extern diy, sper sa iese ceva util . Cei sase corydos i-am injumatatit dr si asa cei 3 ramas imi dau batai mari de cap cu noua planttie de hemianthus cuba.
[Yahoo!]
popescu.cristian10
Member

IP:

dragos58 wrote:Multumesc pt sfaturi ! Deja au aparut cativa red chery in acvariu meu .Pentru filtrare am studiat cateva modele si am decis sa imi construiesc un filtrau extern diy, sper sa iese ceva util . Cei sase corydos i-am injumatatit dr si asa cei 3 ramas imi dau batai mari de cap cu noua planttie de hemianthus cuba.
sal,eu te sfatuiesc sa nu bagi inca gazon,mai ales ca esti la inceput,plus ca e foarte pretentios,iti trebuie lumina multa substrat si co2.
[Yahoo!]
dragos58
Junior member

IP:

Legat de lumina, ce sfaturi imi dati, de cate neoane as avea nevoie tinand, cont ca acvariul meu are o inaltime la 35cm ? caci vreau sa ma apuc de treaba.
[Yahoo!]
dragos58
Junior member

IP:

poze cu acvariul meu
[Yahoo!]
Katalin_s
Member

IP:

Pentru lumina ar trebui sa ajungi undeva la un Watt/l. Asta in cazul in care vrei sa ai plante frumoase. Bine fara substrat si ceva carbon nu prea merge treba cu plantele.
Pentru carbon ai putea sa folosesti ceva Easy Carbo, dar daca cresti plante easy poti sa faci lumina de 0.8watt/l.
Pune ceva poze sa vedem si noi despre ce este vorba.

Forum Index » Despre noi
Go to: