[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
plante  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
eugen82
Unripe member

IP:

sunt la inceput si as dori o parere despre plantele care isi pierd culoarea.am cumparat de la un magazin din tara si mi au venit intr o stare jalnica dupa 3 zile.acestea aveau culoarea rosie.......detin co2 .le am salvat dar spre surprinderea mea acum duc mai mult pe verde.....isi schimba culoarea.
stefanp
Moderator

IP:

Salut.

Pai intai zi-ne despre ce planta este vorba...pe urma mai discutam.
Detii co2...bun. Dar in ce concentratie in apa? Substrat fertilizant este? Fertilizare in coloana de apa este? Daca da, ce concetratii ai?
Plantelor rosii le cam place fierul. Cum stai la capitolul asta?

De asemenea, lipsa culorii poate fi data si de o intensitate prea mica a luminii. Cum si cu ce iluminezi bazinul? Ce bazin ai?

LE: Apropo, treci si pe la rubrica "Despre noi". Asa e frumos si conform regulamentului.

This message was edited 1 time. Last update was at 06/02/2013 21:52:22

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
eugen82
Unripe member

IP:

revin incepand cu ceea ce am momentan........acvariu 200l cu instalatie co2 ....folosesc pps pro si trace mix plus 1ml la 40 de l de apa......program de 8 h pe zi la iluminat cu 2 x 39 w865. t5 day light si 1 x 30 t8 sun glo ....,co2 1bula pe sec.....dupa o perioada de 2 ani de zile am reusit sa scap de alge.....acvariu este suprapopulat......sper sa aveti rabdare si cu mine..
stefanp
Moderator

IP:

200 litri net? Ar putea fi cam putina lumina, dar depinde si de speciile si numarul plantelor.
Iar neoanele alea merg de 2 ani de cand ai acvariul? Sau le-ai mai schimbat pe parcurs?

Fertilizezi cu tracemix si pps-pro, dar ce concentratii ai in apa? (fe,no3,po4; fe mai ales ca vorbim de rosu) Din ce am citit fertilizantii micro DYI sunt mai greu de nimerit. Te-as sfatui sa apelezi la niste fertilizanti de firma pe partea asta. PPS-PRO folosesc si eu, insa dozez dublu si tot trebuie sa mai adaug elemente separat. Insa din nou depinde de ce si cate plante ai.

CO2 o bula pe secunda la 200 de litri mi se pare putin. Dar depinde si cu ce o dizolvi. Iarasi un test pt co2 n-ar strica.

O poza cu tot bazinul ar fi buna. Dar inca o data zic, care e specia de planta despre care vorbim aici...ca ai dat detalii, insa nu ne-ai spus si care-o buruiana cu probleme.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
eugen82
Unripe member

IP:

acvariul e 100x40x50.......neoanele sunt schimbate de 3 luni......folosesc acum un difuzor ceramic la 30 de lei,,,,.rotala macrandra pe rosu cea care se face verde acum....voi pune o poxza deoarece nu deosebesc toate plantele,,.... 1.ce imi trebuie pt aceste teste si de unde le pot procura?......2 ce fertiliz...micro imi sugerezi tu?
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Ia-ti niste fertilizant micro ca lumea , gasesti destule pe piata, alegerea depinde de generozitatea buzunarului tau.
eugen82 wrote:program de 8 h pe zi la iluminat cu 2 x 39 w865. t5 day light si 1 x 30 t8 sun glo ....,co2 1bula pe sec.....dupa o perioada de 2 ani de zile am reusit sa scap de alge.....acvariu este suprapopulat.....

Mi se pare foarte putin CO2 pentru un acvariu de 200 litri.
Spune-ne ce substrat ai si inseamna ca acvariu' e suprapopulat, da toate detaliile.

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: