[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Jurnal construire si amenajare acvariu 200 L  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
marius_s_82
Junior member

IP:

Salut. Dupa 5 ani de pauza pasiunea mea pentru acvarii si pestisori de acvarii a revenit. Plin de nerabdare de a avea cel putin doi pestisori
la care sa ma holbez cand am timp am scormonit prin debara in cautarea vechiului acvariu utilat cum era (jalnic) l-am gasit si la treaba
spalal aseazal pe ce gasesti un prosop de baie si punel la ciclat cu apa din fantana. A doua zi am achizitionat doi carasei de la Horbach
si i-am introdus in acvariu. Acvariul fiind total neamenajat decat doua pietroaie.
[Thumb - IMG_1215.JPG]

[Yahoo!]
bsilviu2000
Member
[Avatar]

IP:

Salut si bine ai venit!

Daca am inteles bine, "ciclarea" a durat o zi??? -"punel la ciclat cu apa din fantana. A doua zi am achizitionat doi carasei de la Horbach si i-am introdus in acvariu"-. Poate (si sper) ca am inteles eu gresit, asa ca nu intru in amanunte despre ciclare. Altfel ar fi pacat de pestisori.

Pana revii cu detalii despre evolutia bazinului pune cateva detalii despre tine, despre ce intentionezi sa introduci in acvariu, etc

Ape limpezi!

Amenajare acvariu 190 L - Jurnal - http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/22413.page
[Email]
marius_s_82
Junior member

IP:

Dupa cateva zile apa a inceput sa se tulbure semn ca vechiul filtru inter nu facea fata.
Citind pe forum am gasit un filtru home made care m-a incantat. Am dat fuga la Horbach am cumparat
toate materialele de trebuinta adica : teava canal D160 18.69 lei, dop canal2*6.59 = 13.18 lei, mufa 13.39,
racord rapid 2*7.49 =14.98 , mufa rapida 4*16 =64 lei (parca) si materiale filtrante : burete grosier, burete fin, vata filtru,
cilindri ceramici, pompa submersibila 1000 L/H. Am ajuns acasa si am inceput constructia filtrului incetul si cu grija.
A iesit ceva de genul asta.
P.S Am mai cumparat inca doi carasei.

[Thumb - IMG_1230 Filtru mod.jpg]

[Thumb - IMG_1235 Filtru Mod f.jpg]

[Yahoo!]
marius_s_82
Junior member

IP:

Astazi dupa o saptamana de planuri am lipit acvariul cu dimensiunile 100/45/45 volum 202 litri.
Dupa ce se usuca siliconul incep noul setup pentru caraseii mei.

Am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva.
In cat timp de la lipire pot incepe amenajarea?
[Yahoo!]
oase
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut.
Ar trebui sa stea macar o saptamana sa fii sigur.
Apoi ar trebuie echipat si amenajat cu substrat, filtrare, sistem de iluminare, plante etc.
Dupa alta perioada de cateva saptamani (cand se presupune ca s-a ciclat, adica incepe sa lucreze ca un ecosistem) ar putea fi introdusi pestii.

P.S.
Sunt sigur ca intre timp ai mai trecut pe la Hornbach si ai mai luat si alti carasei. Poate n-ar trebui sa mai treci pe acolo, macar o perioada. )
[ICQ]
marius_s_82
Junior member

IP:

Da dar intre timp am mai construit si noua lor casa.
[Thumb - Acvariu 200 l mod.jpg]

[Yahoo!]
marius_s_82
Junior member

IP:

marius_s_82 wrote: Da dar intre timp am mai construit si noua lor casa.

Si urmeaza amenajarea si ciclarea ca la carte.

O sa cer sfaturi cand incep amenajarea.
[Yahoo!]
marius_s_82
Junior member

IP:

Salutre. Vreau si eu ceva sfaturi pentru substrat.
Sa pun nisip sau pietris.(margaritar)
Acvariul o sa fie populat cu 4 carasei si poate ceva plante
care le pot rezista caraseilor.
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: