@Stefan, ii am da ... dar m-am chinuit mult sa-i tin in viata (apa de la robinet, apoi apa plata, samd) si mi-a picat fisa dupa ce am cumparat "bee shrimp" si mureau fix la fel. Cand am cautat pe net despre conditiile bee shrimp, erau complet diferite - in senul ca se cerea kH 2 si picatul fisei a fost, maaa nu cumva si Sakura astia or avea aceleasi nevoi ?
Si cum eram super nervos deja ca nu le dadeam de cap, am trecut la kH 2 asa, ca o ultima incercare. Si BINGO.
Personal, nu sunt convins ca Sakura sunt la fel ca RCS, mi se par ca sunt mult mult mai sensibili ... adica in genul "bee shrimp" sau CRS ..
E drept ca e o mare confuzie care ma confuzeaza si pe mine. Ce sunt sigur este ca indivizii mei (pana la urma nu stiu ce sunt) mor la kH normal ...
Initial ma gandeam nu cumva sa fie gH-ul prea mare (apa de la robinet foarte dura) dar i-am tinut o luna cu apa plata, si la fel, abia supravietuiau
Asa ca feedback-ul meu a fost ceva de genul, daca blue sunt la kH > 4 iar CRS sunt kH 2 - stiu ce patesc shrimpii care stau in kH nepotrivit (bogayman are kH 4). Asa ca am recomandat Blue