[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Intrebare - Crystal Red Shrimp & Tiger  XML
Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Author Message
bogayman
Member

IP:

Ma tot bate un gand sa pun creveti intr-un acvariu nou inceput:
PH: 6.6
KH: 4
GH: 8
Temp: 27 (cam caldut din cauza neoanelor aproape de apa)

Am crescut RCS si nu prea as vrea sa mai apelez la ei. Are cineva idee care din cele 2 specii de mai jos cresc si se inmultesc la mine?

Blue Tiger
Ideal:
PH: 7.2 - 7.4
KH: 4 - 8
GH: 6 - 10
TDS: 100 - 180
Water temp: 18 - 23

CRS
Ideal:
PH: 6.2 - 6.6
KH: 0 - 2
GH: 4 - 6
Water temp: 21 - 23

PS: temp o pot rezolva cu niste coolere (deja montate). Cred ca la 25 de grade pot tine apa in timpul verii
Multumesc anticipat.
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

As inclina spre Blue Tiger.

CRS in nici un caz, am ceva asemanator care n-au vrut sa traiasca decat in apa osmozata cu Kh = 2 maxim. Nu recomand sa fie tinuti la kh = 4 ..

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
merlin21
Member
[Avatar]

IP:

blue tiger sunt sensibili mai scumpi decat un crs low grade care sunt si mai adaptabili..

din toti parametrii cred ca vei avea probleme cu temperatura..

Dennerle addiction..
stefanp
Moderator

IP:

Am crescut si am obtinut si niste pui de tiger shrimp.
I-am crescut intr-un kH spre 10-11 parca tin minte. I-am hranit cu JBL Novoprawn. Nu mi se par niste creveti greu de crescut si sunt frumosi.

DAR, grija MARE la temperatura. In vara, cu temperatura constant in jurul 27-28 chiar 29 grade celsius, am pierdut tigerii.

Varietatea blue e interesanta. Dar ca orice varietate obtinuta prin selectie agresiva, e mai sensibila.
Mai exista si varietatea black tiger shrimp, cu ochi portocalii. Absolut superbi.

Crystal red n-am avut, am vrut sa fac un proiect cu ei insa am renuntat. Este cineva in Iasi care ii creste in apa de la robinet (duritate tot ceva in genul de mai sus parca) si ii inmulteste cu spor.
Sunt la randul lor niste creveti frumosi, in functie si de ce grad gasesti.

Bineinteles, daca ai un osmozor, cred ca vor aprecia o apa de felul asta, remineralizata.

Iuliane, matale nu avusi sakura/red fire?

This message was edited 1 time. Last update was at 26/01/2013 18:26:49

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

@Stefan, ii am da ... dar m-am chinuit mult sa-i tin in viata (apa de la robinet, apoi apa plata, samd) si mi-a picat fisa dupa ce am cumparat "bee shrimp" si mureau fix la fel. Cand am cautat pe net despre conditiile bee shrimp, erau complet diferite - in senul ca se cerea kH 2 si picatul fisei a fost, maaa nu cumva si Sakura astia or avea aceleasi nevoi ?
Si cum eram super nervos deja ca nu le dadeam de cap, am trecut la kH 2 asa, ca o ultima incercare. Si BINGO.

Personal, nu sunt convins ca Sakura sunt la fel ca RCS, mi se par ca sunt mult mult mai sensibili ... adica in genul "bee shrimp" sau CRS ..

E drept ca e o mare confuzie care ma confuzeaza si pe mine. Ce sunt sigur este ca indivizii mei (pana la urma nu stiu ce sunt) mor la kH normal ...
Initial ma gandeam nu cumva sa fie gH-ul prea mare (apa de la robinet foarte dura) dar i-am tinut o luna cu apa plata, si la fel, abia supravietuiau

Asa ca feedback-ul meu a fost ceva de genul, daca blue sunt la kH > 4 iar CRS sunt kH 2 - stiu ce patesc shrimpii care stau in kH nepotrivit (bogayman are kH 4). Asa ca am recomandat Blue

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
stefanp
Moderator

IP:

Pai sakura nu este aceeasi specie cu CRS.
CRS (crystal red shrimp) nu e tot una cu RCS (red cherry shrimp).

Asta e CRS: http://www.planetinverts.com/crystal%20red%20shrimp%20grading%20guide.html

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
bogayman
Member

IP:

Cred ca am priceput cum sta treaba la nivelul urmator.

RCS sunt adaptati la apele noastre si din acest motiv se inmultesc cata frunza si iarba.
Cei adusi din afara sunt mai greu de tinut.

O sa imi fac un calcul. Tiger-ul este destul de scump si nu prea imi vine sa risc...
Cred ca raman la Neocaridine - dar altceva decat red sherry.

Multumesc.
stefanp
Moderator

IP:

Tiger-ul la mine in Iasi, e 12 RON bucata. Evident, mult mai scump decat bucata de red cherry, dar accesibil fata de ce preturi am auzit prin Bucuresti.
Daca te intereseaza, iti dau numarul de telefon al crescatorului de unde am achizitionat eu, caci trimite si in tara.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]

Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Go to: