[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Hranitor automat Eheim 3582  XML
Forum Index » Hrana
Author Message
bsilviu2000
Member
[Avatar]

IP:

Salutare!

de curand am achizitionat hranitorul descris in titlu. Motivul pentru care am ales acest model il reprezinta faptul ca are doua compartimente de depozitare si in plus pot fi programate sa elibereze hrana independent de pana la 5 ori pe zi.

Observ insa ca doza (cantitatea) de mancare eliberata o data este foarte mica . De asemenea, exista variatii destul de mari de la o dozare la alta, iar uneori nu elibereaza hrana mai deloc. Mentionez ca am facut testul cu fulgi uscati.

De aceea ii rog pe cei care poseda un astfel de hranitor sa imi spuna daca au intampinat astfel de probleme. Deja ma gandesc sa achizitionez un alt model si ass vrea sa fiu ma documentez in prealabil, pentru a nu repeta experienta

Multumesc,
Silviu

Amenajare acvariu 190 L - Jurnal - http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/22413.page
[Email]
irukandji
Junior member
[Avatar]

IP:

Ca idee, incearca sa farami fulgii inainte sa ii pui in hranitor si sunt sanse mai mici sa ramana "blocati" in iesirea hranitorului. Poate sunt prea usori si gravitatia nu isi face simtita prezenta suficient. Chestia asta se intampla si la alte hranitoare si cred ca nu e vb de aparat cat de mancare. Inca nu am vazut un hranitor cu vibrator Eu am facut asa ceva ca "inventie" si a functionat perfect cat am avut pesti. Le dadeam si fulgi si creveti uscati. Am rezolvat cu un motoras de telefon care era lipit pe rezervorul de hrana si alimentat de la aceleasi 2 fire de la care e alimentat motorul hranitorului, cred ca functiona si la tine, generand vibrati, va debloca mancarea in timp ce se invarte rezervorul cateva secunde... cam la orice aparat.
Eu n-am inteles niciodata de ce e nevoie de 2-3 compartimente. Daca amesteci mancarea intr-un singur compartiment se supara pestii?
p.s. Sper sa nu te superi pe mine ca ti-am scris, desi n-am avut acelasi model niciodata.

capac_acvaru@yahoo.com

Noi, Mihai Viteazu, Domn al Tarii Romanesti...
[Email] [Yahoo!]
bsilviu2000
Member
[Avatar]

IP:

Am rezolvat problema, totul era din setari. Avantajele acestui model ar fi:
-are doua compartimente pentru hrana, care pot fi programate independent
-se poate programa cantitatea de hrana eliberata
-se pot face pana la 6 setari /zi

In alta ordine de idei, este foarta interesata ideea ta, mai ales ca tu ai pus- in practica si a functionat. Probabil voi face si eu o incercare in cel mai scurt timp.

Nu am de ce sa ma supar ca mi--ai scris. Chiar iti multumesc pentru sfaturi, cred ca vor fi folositoare nu doar pentru mine, dar si pentru colegii din acest forum. De fapt cred ca acesta este si unul din scopurile acestui forum - schimbul de idei/pareri. Eu unul am aflat o multime de lucruri noi si am primit foarte multe sfaturi utile

O zi buna,
Silviu

Amenajare acvariu 190 L - Jurnal - http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/22413.page
[Email]

Forum Index » Hrana
Go to: