dupa ce am citit ceva chestii legate de backgrounduri (prin tot felul de locuri si din tot felul de spume: 1-C, 2-C, chiar 3 C ... glumeam

n.c.unde) din spuma PU - sau poliuretanica (va rog dati reply-uri cu search the forum si step by step cum sa fac chestia asta) am gasit urmatoarele (nu prea aici, dar nici prea incolo, dar dupa niste discutii, sau serach-uri cu un oarecare
"provider" al minunatei spume: "Physical state : Aerosol, Color : Yellow, Odor : Odorless, pH-value @20ºC : NA, Viscosity @20ºC [mPa.s] : NA ...

" ):
Solubility with water : Insoluble. Reacts slowly with water during curing, liberating traces of CO2.
... sa nu uit ... Density @20ºC [g/ml] : Approximately 1,1 (water = 1), Ignition temperature : > 300ºC [citat de prin
link]
Oricum, sa cred ce zic astia sau nu? Cam asta e intrebarea mea.
Eu tin spuma mai groasa de 10 cm cu cam inca 10

), adica pe la 20 ... spre 30 ... din loc in loc, construita cu grija... [NU d'alta da s'o pot modela din plin (mai mult decat 4 cm/strat cum spun aia pe tub, cat e recomandat, "dar cu grija asezate", si daca fiecare strat ... 48 de ore la uscat + inca 10 zile la " dezintoxicat" inseamna cam vreo ((30/ 4) * 48) / 24+ 14 = 29 ... nu prea se face ... rabdarea, ca rabdarea, si backroundul ca backroundul, dar totusi, o metoda mai ieftina ca si timp... ??? ca polistirenul pana il pui in start de 30/40 sa-l modelezi ... cam greu de gasit ... )
PS: sper ca o sa apara Batra sau alt chimist pasionat (chiar altii care sunt curiosi, dar nestiutori asa ca mine, dar sunt mai
sapatzi, sau ... "search"-uiti, cu alte cuvinte), sa imi exlice ca "ciano * " sunt toti toxici nevoie mare (mai ceva ca si gripa aviara), sau sa-mi spuna ca isocianitii nu sunt solubili in apa si nici in alti compusi ce pot apare in proportii ceva mai mari cum sunt acidul tanic (de la buturugi, dau toru-min, sau turba, sau...) mai stiu eu ... HCl sau H2SO4 (ce apar in tetra pH/kH minus, adica in substante ce port "aparea" la un momendat in concentratii mari in apa din acvarii), chestii dintr-astea, sau daca se poate intampla chiar sa fie periculosi in anumite conditii prin freo doo linkuri de ce.
10x men, and woman, all alike.