[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
PU - spuma - fundal  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
daba
Member
[Avatar]

IP:

dupa ce am citit ceva chestii legate de backgrounduri (prin tot felul de locuri si din tot felul de spume: 1-C, 2-C, chiar 3 C ... glumeam n.c.unde) din spuma PU - sau poliuretanica (va rog dati reply-uri cu search the forum si step by step cum sa fac chestia asta) am gasit urmatoarele (nu prea aici, dar nici prea incolo, dar dupa niste discutii, sau serach-uri cu un oarecare "provider" al minunatei spume: "Physical state : Aerosol, Color : Yellow, Odor : Odorless, pH-value @20ºC : NA, Viscosity @20ºC [mPa.s] : NA ... " ):
Solubility with water : Insoluble. Reacts slowly with water during curing, liberating traces of CO2.
... sa nu uit ... Density @20ºC [g/ml] : Approximately 1,1 (water = 1), Ignition temperature : > 300ºC [citat de prin link]
Oricum, sa cred ce zic astia sau nu? Cam asta e intrebarea mea.
Eu tin spuma mai groasa de 10 cm cu cam inca 10 ), adica pe la 20 ... spre 30 ... din loc in loc, construita cu grija... [NU d'alta da s'o pot modela din plin (mai mult decat 4 cm/strat cum spun aia pe tub, cat e recomandat, "dar cu grija asezate", si daca fiecare strat ... 48 de ore la uscat + inca 10 zile la " dezintoxicat" inseamna cam vreo ((30/ 4) * 48) / 24+ 14 = 29 ... nu prea se face ... rabdarea, ca rabdarea, si backroundul ca backroundul, dar totusi, o metoda mai ieftina ca si timp... ??? ca polistirenul pana il pui in start de 30/40 sa-l modelezi ... cam greu de gasit ... )

PS: sper ca o sa apara Batra sau alt chimist pasionat (chiar altii care sunt curiosi, dar nestiutori asa ca mine, dar sunt mai sapatzi, sau ... "search"-uiti, cu alte cuvinte), sa imi exlice ca "ciano * " sunt toti toxici nevoie mare (mai ceva ca si gripa aviara), sau sa-mi spuna ca isocianitii nu sunt solubili in apa si nici in alti compusi ce pot apare in proportii ceva mai mari cum sunt acidul tanic (de la buturugi, dau toru-min, sau turba, sau...) mai stiu eu ... HCl sau H2SO4 (ce apar in tetra pH/kH minus, adica in substante ce port "aparea" la un momendat in concentratii mari in apa din acvarii), chestii dintr-astea, sau daca se poate intampla chiar sa fie periculosi in anumite conditii prin freo doo linkuri de ce.
10x men, and woman, all alike.

- daniel_balan -
acvarii
"I aim for the stars.....but sometimes I hit London" - Werner Von Braun
[Yahoo!]
Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

sal
eu sunt un incepator dar pot sa ti dau un sfat din propie experienta
eu mi am facut un fundal din trei tuburi de spuma bison aproape ca miam umplut acvariul (noroc ca nu mi am pus frontalul )nu le am pus pe toate deodata treptat ca sa se umfle bine ,am modelat in voie pana la forma finala am muncit trei zile,am reusit sa mi fac si un fel de corabie desenata cat de cat,poate iti da idei mesajul meu
bye,toate bune
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: