[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Inceput  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Prajitura
Junior member

IP:

Sallut la toata lumea!
Avand in vedere ca sunt incepator(fac acvaristica de 2 ani) m-am gandit sa imi fac un acvariu mult mai mare decat cel de 25 de l
Mi-am propus sa imi fac un acvariu de urmatoarele dimensiuni:
L=100
l=60
h=50
Ce echipament,substrat,plante imi recomandati?
De ce lucruri ar trebui sa tin cont cand vreau sa fac asa ceva?
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Salut!

Ce pesti iti plac?... ce pesti vrei sa tii acolo?
Abia dupa aceea te poti gandi la substrat si plante...

- iti trebuie musai filtrare si iluminare ...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Prajitura
Junior member

IP:

Poi pesti de apa dulce...ceva sanitari....asta sincer mi s-a parut ultima problema))
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Hehe, acvaristica asta nu e asa usoara cum crede lumea ...

- nu te grabi, pune mana si citeste forumul,
- fa-ti o idee, chiar si generala, despre ce inseamna ciclul azotului,
- uita-te peste topicele cu acvarii, vezi ce pesti iti plac si ce fel de cerinte au ei...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Prajitura
Junior member

IP:

Ciclul azotului lam citit.(De 1000 de ori)
Cat despre citit acum citesc despre acvari....Problema este ca pe la mine prin zona nu sunt petshop-uri mari care sa aiba o varietate mare de speci de pesti
Singurul petshop mare din zona este la 20-30 km de orasul meu....sunt de langa cluj
Momentan am intrun acvariu 2 guppy,1 gurami albastru si inca unu care nush cum se numeste dar stiu ca e tot gurami

This message was edited 1 time. Last update was at 12/11/2012 18:23:44

Koh-i-Noor
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Salut si bine ai venit!

Citeste posturile recente cu oameni care planuiesc noi acvarii "Gen proiect acvariu xx litri" samd, o sa vezi acolo practic un jurnal al fiecaruia care e, la fel ca tine, la un fel de inceput de drum cu un nou acvariu. O sa-ti mai vina idei/o sa-ti mai dai seama de unele lucruri, citind, avand in vedere ca in momentul asta se pare ca nu ti-e nici tie prea clar.

Spor si noroc

This message was edited 1 time. Last update was at 12/11/2012 18:58:29

stefanp
Moderator

IP:

Daca ai loc, la o latime de 60 si inaltime de 50, fa lungimea de macar 120 cm.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Prajitura
Junior member

IP:

Vedeti,aici e problema.lungimea....Nu prea am loc pentru ca si camera mea nu nush cat de mare...nici nu pot sa ma plang ca e mica dar nici uriasa nu e...Eu tot incerc sa trag si sa profit de fiecare cm atat in lungime cat si latime dar deja am cam ajuns la limite....
Referitor la pesti ma gandeam sa tin in el vreo 3,4,5 chiar sanitari.....sau e nevoie de mai multi? niste guppy,xipho,vreo 5-10 neoni
Scalari nici nu ma gandesc sa tin(fara suparare pentru pasionati de scalari doar ca pur si simplu la cati miau murit nu mai vreau sa am)
Plante:
Ma gandeam sa imi pun niste substrat fertilizant (nush decare...astept pareri) si ceva plante easy pentru ca nu am timp sa stau si sa le curat si sa ma uit la ele toata ziua...din pacate
stefanp
Moderator

IP:

Tu stii mai bine, dar vezi, poate poate reusesti sa mai tragi un pic si in lungime.

Substrat fertilizant mai ieftin si destul de ok e jbl aquabasis, peste care se pune pietris. Plante easy ar fi: vallisneria,egeria,elodea,cryptocoryne,anubias,microsorium,ludwigia repens,nucus,rotala rotundifolia,echinodorus,riccia,muschi s.a.m.d.

As sublinia si eu sfatul colegului koala. Rasfoieste bine forumul (nu doar ciclul azotului). Poti lua la rand topicurile de aici din "Coltul incepatorului"; vei afla enorm de multe informatii utile si iti vor raspunde la o sumedenie de intrebari.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Prajitura
Junior member

IP:

Multumesc tuturor care mi-au raspuns la chemare
De maine am sa ma apuc sa citesc mult de la Coltul Incepatorului...
As vrea sa imi spuneti niste persoare cu care as putea sa vorbesc de acvariu si capac si sa imi spuneti dece lati ales (am reusit sa trag de centimetri pana a ajuns la 120

This message was edited 1 time. Last update was at 21/11/2012 17:13:31

Prajitura
Junior member

IP:

Sallut la toata lumea!!
Imi pare rau ca nu am mai revenit cu vesti dar a fost si este perioada tezelor....despre noul proiect nu va mai pot spune nimic pentru ca este inca in stadiul de convingere a parinitilor....(o mica paranteza)
Am avea o intrebare depsre acvariul actual:
Femelele guppy au pe "posterior" o pata neagra...am citi pe internet ca o sa faca pui dar as vrea si niste pareri de la voi....si mai e problema ca au toti gupy pe care ii am au acelasi model de coada si culoare....

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: