Multumesc mult de aprecieri inca o data si mie imi place cum a iesit... Acu vin cu o intrebare, dihanii (pimelodus pictus) din astea pot baga cu ei? Am vazut ca se fac de vreo 12 cm, deci cat ancistrusii. Desi parca tot doar ancistrus pe langa ei suna mai bine ) ca mno astia banuiesc ca in cele din urma risca sa fie hrana vie chiar si la 12 cm, atunci cand oscareii o sa ajunga la 30 cm )
This message was edited 2 times. Last update was at 03/05/2017 10:32:45
- Teoretic, poti baga orice peste destul de mare incat sa nu poata fi inghitit.
- Gandeste-te ca astronotusii ajung la 25-30 cm si au gura destul de mare incat sa "inghita" o coropisnita dintr-o singura miscare.
- Eu am avut Hoplosternum thoracatum si n-a fost nici o problema... totusi, anul trecut mi-a murit exemplarul ala albinos (care avea 25 cm) cu un Ancistrus infipt in faringe. Deci, mare atentie la marimea "vecinilor" de acvariu!
Da, asa ma gandeam si eu, am si facut un edit mai sus, deodata cu raspunsul tau, pe care l-am vazut dupa ...
Stiu ca ti-a murit unul cu Ancistrusul infipt in gat, de aceea sunt putin reticent si cu ei si ma gandeam la pleco, doar ca mno pleco daca fac mai multa mizerie decat "lins" copac si pietre, mai bine nu bag si risc cu Ancistrusii ) Singura chestie e ca si aia pana cresc, banuiesc ca o sa fie riscuri ) Hoplo am mai avut si eu in trecut, is destul de frumosi, dar si destul de "degeaba" )) Inca is indecis... O sa mai vad eu, momentan sa fie Ancistrusi pe la petshopuri aici si apoi vad daca merita sau nu... Ideea e ca as vrea niste pesti/ melci care sa mai si curete alge ... Am 2 pomaceea din acvariul vechi, dar aia is degeaba la asa acvariu ) O sa mai bag cativa oricum zilele astea.
- Treaba cu Ancistrusii este destul de sigura, mai putin cazul in care ai ghinion (cum am avut eu).
- Dupa episodul ala, nu au mai fost probleme timp de un an de zile... ba chiar am si crescut niste generatii de pui care au rezistat pe-acolo.
- Nu stiu ce sa zic... ca sa-ti iei Hoplosternum sau Synodontis, pe post de "sanitari", eu nu vad rostul... astronotusii culeg mancarea de pe fund, asa ca nu e cazul sa ai pesti "dedicati" pentru asta.
- Ancistrusii rod algele, asa ca cel putin le vad o utilitate practica...
PS: Plecostomus e o mare pacaleala, din punctul meu de vedere.
This message was edited 1 time. Last update was at 03/05/2017 10:50:38
Bun, ancistrusi sa fie doar si melci ) Multumesc de sfaturi
Edit: singura chestie buna la Pleco, e ca arata fain, is cumva asa preistorici. Cred ca ajuta si marimea la aspectul asta eu cand am avut in trecut, or ajuns pe la 25 cm, erau imensi. Pana la urma au fost donati la muzeul de stiinte ale naturii de aici
This message was edited 1 time. Last update was at 03/05/2017 11:00:15
Se pare ca nu am sanse sa bag ancistrusi in acvariu cel putin nu pui ... am fost azi pe la petshop am luat 4 pui de ancistrus, ca atata aveau, i-am adus frumos acasa, i-am aclimatizat, am dat mancare intr-un colt porcilor mei, si in celalalt colt am bagat cei 4 ancistrusi mici... in 2 minute 2 au ajuns hrana, unu inca e nedescoperit ca sta ascuns dupa termometru, si inca unu, cel mai mare din ei a apucat sa se bage in labirintul de pietre si copac... Dar a fost vazut si e cautat intens printre crengi si pietre... Deci nu cred ca au vreo sansa de scapare astia 2, doar daca gasesc pe undeva direct ancistrusi mari ... fix acuma cand scriam postul asta, si ala care era dupa termometru a fost mancat ( of.....
- normal ca tre' sa iei direct Ancistrusi adulti!
- astronotusii o sa mai incerce niste "manevre", da' un Ancistrus adult sigur nu are probleme cu ei.
- in final, astronotusii se obisnuiesc cu Ancistrusii si-i lasa in pace... eu am in bazin cateva exemplare (pui) de Ancistrus care au "crescut" la un loc cu Astronotusii aia mari.
Si eu sunt in cautare de niste ancistrusi mai maricei...cei care ii am sunt cat jumatate din Oscari..nici nu are rost sa-i bag...vor fi victime sigure...avand in vedere ca ei cresc mult mai încet ca Oscarii..
Nici nu stiu daca mai este sau nu al 4`lea... Cert e ca de cand o disparut printre copac si pietre, dihaniile mele numai pe acolo patruleaza )
Edit: M-am uitat atent prin acvariu si inca e in viata asta ultimul spartan, e ascuns intre 2 pietre si sta bine mersi acolo... Plm poate asta scapa, asta era si mai mare un pic, cei 3 aveau cam 3 cm si asta are vreo 5... cine stie, poate scapa... daca nu, inseamna ca or mancat astia cea mai scumpa masa din viata lor ) ca plm 11 lei un ancistrus )
This message was edited 1 time. Last update was at 04/05/2017 17:57:36
Da, ceapa lor, ca le`am dat si ceva granule si or mancat ca spartii )... Acuma pun si eu o intrebare, ca tu esti expertu stiu ca nu ai cum sa ii deosebesti decat atunci cand depun, dar cand i`am luat erau toti 4 egali acuma am 2 mai mici si 2 mai mari, unu din ei e aproape dublu fata de cei 2 mai mici... Crezi ca ar putea fi vorba de 2 masculi si 2 femele aici? ) sau doar are ala ritm de crestere mai mare? ca de mancat mananca toti la fel de mult )
Teoretic, masculii sunt mai "foamea-n gat" si mai plini de energie... ca atare, ei mananca mai mult... daca mananca mai mult, atunci cresc mai repede.
Deoarece ei au un ritm rapid de crestere (in primul an de viata), s-ar putea spune ca se verifica teoria: "intre puii din aceeasi ponta, masculii sunt aia care cresc mai repede".
Nu este o regula batuta-n cuie, da' in practica se cam verifica.
IP:
Eu iubesc pleco pt cum arata in ciuda cacaletelor lor lungi, marimea ii face superbi,iar "placile" toracice le dau un aer preistoric intr.adevar. ce sa mai zic daca mai dai si de vreun long fin sau mai colorat la varfurile aripioarelor...?
De synodontisi ma indragostesc instant numai cand le vad mustacioarele si curiozitatea lor copilareasca,de indata ce se obisnuiesc cu acvariul,nu stau locului o secunda,sunt peste tot in acvariu,mai ales aceia ce inoata cu burta in sus la luciul apei,sunt extraordinari. Ia.ti un pleco si 1 syno,nu strica ceva diversitate intr.un acvariu maricel,iar la filtrare am incredere ca o sa faci fata....ai 4 oscari acolo si ne plangem de poluarea unui pleco ? Sa fim seriosi ...bineinteles,asta e strict opinia mea,o zic doar ca o recomandare in gusturi.
Era sa uit: atat pleco cat si syno sunt rezistenti la bataie in caz ca oscarii sau alti pesti vor avea treaba cu ei,deci....nu vad niciun impediment intru achizitionarea acestor pesti....desigur,doar daca vrei sa te axezi pe pesti ce fac treaba si etc...pana la urma totusi,oscarii ce treaba fac ?
This message was edited 2 times. Last update was at 04/05/2017 23:30:22
Naspa atatea zile fara forum mai ales cand ai poze si nu ai cum sa le pui ))...
@Gabi, si eu cred ca is cele mai faine ciclide, si cred ca o sa iti placa pozele ce urmeaza ca or fost facute cu un aparat si editate un pic si arata "wow"
@paradox: si mie imi plac cum arata pleco, dar nu vreau sa bag, ideea acestui acvariu a fost special pentru Oscari, si ceva pesti care sa mai faca niste curatenie cu alte cuvinte nu vreau sa`l aglomerez... si sa`ti raspund la intrebare, oscarii fac "treaba mare" )) mult si des ))
p.s. am vorbit cu cineva de niste ancistrus maturi, ah si ala ultimu mohican dintre cei 4 inca mai traieste stie dracu sa stea ascuns intre bolovani si copac si nu ajunge nici un peste pe acolo. am mai bagat si ceva melci intre timp sa fie pe acolo. si am unu care se tot baga in nisip, comportament pe care nu l`am mai vazut pana acum la pomaceea. Drept ca nici nu am avut acvarii doar cu nisip pana acuma, dar tot mi se pare ciudat comportamentul ))
edit: p.s. 2, am uitat sa zic ca am bagat si ceva salata pe copac )) dar se observa in poze
This message was edited 2 times. Last update was at 08/05/2017 15:38:58
Bazinul arata fantastic de bine!
- Imi place foarte mult cu "verdeata" de pe deasupra... tre' sa vad ce plm fac, ca sa pun si eu niste "plutitoare". Problema e cu overflowul...
- Pestii sunt grasuni si bine intretinuti, se vede ca le merge bine!