[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Nano reef - 2016 project  XML
Forum Index » Bazine mici si medii
Author Message
Sebastian Costin
Alchimistu'

IP:

As vrea sa iti recomand sa faci un test de silicati. Este fenomenal ce ''minuni'' pot sa dezvolte.

Evolution reef - Aquaforest
Picolino – Optiwhite cube - retras
aerosv
Senior member
[Avatar]

IP:

Undeva ceva sigur nu este in regula, la teste am renuntat pentru ca o perioada a fost bine, acum a luat-o razna de tot cand am schimbat mediile de filtrare.

M-am saturat sa rad algele saptamanal si nu prea ma incanta sa dau un restart cu nisip si piatra noua.....

Am sa pun pe lista mea si un test pentru Si , insa nu stiu care ar putea fi sursa (perlonul care il schimb, hrana sau chiar carbonul activ).

Interesant este ca dupa ce am schimbat carbonul, la 2 saptamani totul a revenit la normal o perioada pana l-am inlocuit.

Mai este si problema pentru ca bazinul este mic si se destabilizeaza rapid daca ceva nu fac bine.... solutia ar fi unul mai mare cred
aerosv
Senior member
[Avatar]

IP:

Cu sau fara Phosphat Minus, aceiasi treaba, absolut nicio diferenta, algele sunt prezente si am impresia ca nu-si face treaba in filtru cascada.... o fi el bun in reactoare dar la mine nu.

In rest totul ok, doar ca pestii ma dispera.... de cateva luni stau doar la suprafata in spatele acvariu?ui ascunsi... par sanatosi dar destul de speriosi.
aerosv
Senior member
[Avatar]

IP:

Pentru a mentine jurnalul activ, revin cu cateva schimbari... am renuntat la nisip si am scos cam 8 Kg.

Din cate am citit pe alte forumuri , la acvariile nano nu este recomandat strat gros de nisip , unii prefera fara sau un strat subtire cat sa acopere fundul sticlei.

Asa am facut si eu, am lasat de un deget aproape si pare muuuult mai fain, nu mai zic ca am lasat loc la aproape 7 L de apa.

Am observat cat de multa mizerie era adunata in nisip in locurile cu flow scazut, de aici cred si cauza algelor....

Voi reveni cu poze dupa ce se limpezeste apa.

Cand am rearanjat pietrele, am gasit bureti sau tunicate galbene si albe foarte faine, daca stau la lumina rezista? Sau le place doar umbra ?

This message was edited 3 times. Last update was at 25/11/2016 11:24:02

koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

aerosv wrote:Cand am rearanjat pietrele, am gasit bureti sau tunicate galbene si albe foarte faine, daca stau la lumina rezista? Sau le place doar umbra ?

Astea stau mai mult pe la umbra... conteaza sa aiba curenti de apa, care sa le-aduca mancarea la nas.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
aerosv
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu le-am pus la bronzat deja

image

image

image

This message was edited 1 time. Last update was at 25/11/2016 17:03:27

Sebastian Costin
Alchimistu'

IP:

Sanatatea si proliferarea buretilor o pun tot in seama silicatilor

Sa-i lasi la umbra (oricum nu sunt fotosintetici) si sa te bucuri de filtrarea pe care ti-o fac

elven
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

de acord cu sebi ai ceva silicati. eu mi-as face curaj si as comanda un burete albastru....sunt superbi si cresc foarte repede !
culoarea e.....superba
http://smg.photobucket.com/user/Slide_Ice/media/45-spongeweb.jpg.html

My "Black Water" reef 300L
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/28045.page
image
aerosv
Senior member
[Avatar]

IP:

Si un pic mai hidratati... fara teste, fara aditii, fara sump sau skimmer, doar sare si apa !
Cu algele parca e mai bine dupa ce am renuntat la stratul gros de nisip... vedem mai incolo .

image
image

This message was edited 1 time. Last update was at 05/12/2016 20:58:16

Sebastian Costin
Alchimistu'

IP:

Arata foarte bine, imi place piatra aceea cu ciuperci rosii, as vrea sa am si eu una

Andy ti-a dat o idee buna cu buretele si chiar i-ar prinde bine silicatii, te asigur de asta

aerosv
Senior member
[Avatar]

IP:

Multumesc Sebastian, ciupercile au crescut repede comparativ cu ceilalti... aveam doar 2 ciuperci si in aprox 6 luni a acoperit-o.
Da mi-e placea un burete albastru, dar nu stiu cat va rezista la mine.... nu prea reusesc sa-l tin stabil, de aici si perioadele cand ii merge bine si alteori am belele cu algele.

elven
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

am avut candva un burete roz extrem de rezistent de la tavimocanu. tare rau imi pare si acum de el ca l-am dat. avea o culoare superba - mov cu roz si a rezistat in orice acvariu si avea o rata de crestere foarte buna. daca stie cineva de unde as putea face rost astept un pm. ti-l recomand si tie man

si cel albastru e destul de rezistent

image
ciprian
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca gasiti burete roz vreau si eu,,ofer la schimb albastru,.
Sebastian Costin
Alchimistu'

IP:

ciprian wrote:Daca gasiti burete roz vreau si eu,,ofer la schimb albastru,.

Hey!
E vorba de buretele acela albastru inchis de la mine?

aurecj
Senior member

IP:

elven wrote:am avut candva un burete roz extrem de rezistent de la tavimocanu. tare rau imi pare si acum de el ca l-am dat. avea o culoare superba - mov cu roz si a rezistat in orice acvariu si avea o rata de crestere foarte buna. daca stie cineva de unde as putea face rost astept un pm. ti-l recomand si tie man

Andi, la asta ii zici tu "burete roz/mov", din poza asta din fata, in colonia de gracillis?!

image

Daca da, am eu si l-am mutat in acvariul mare unde creste destul de bine. Nu ne permite vremea sa facem plimbari acum (mai ales pe relatia Cluj-Constanta), dar numai bine pana in primavara mai creste si pot atunci sa-ti trimit din el.
[Email] [Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Da, ala este!
Il stiu de pe vremea cand era Tavi Mocanu pe-aici.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
ciprian
Senior member
[Avatar]

IP:

Sebastian Costin wrote:

Hey!

Exact.
elven
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

da!!! asta e buretele legendar. il astept cu nerabdare. pana atunci imi creste si mie acropora albastra sa ti dau un frag pe el.

image
Sebastian Costin
Alchimistu'

IP:

ciprian wrote:
Sebastian Costin wrote:

Hey!

Exact.

Pfoai, vreau si eu

Eu am doar modelul mov

elven
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

mai avea cineva care detine un bar in bucuresti burete deasta....dar nu mai stiu ce user avea pe forum.,....

image

Forum Index » Bazine mici si medii
Go to: