Author |
Message |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 29/12/2011 00:02:59
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Mersi Marius pt explicatii
|
Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank
Romanian Aquascaping Contest 2016
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/01/2012 13:23:07
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Cum am scris in celalalt topic, am revenit in Iasi.
Fata de acvariul celalalt, asta neavand un cap deasupra s-a evaporat apa cam 3 cm din coloana, asfel incat duza filtrului e mai la suprafata si agita mai tare apa. Mi-a scos vreo 2 fire de elodea si mi-a agitat moss-ul, dar nu-i mare bai. Problema mai mare e ca a scos si codoiul si testul e pe albastru...dar rezolvam.
O alta problema e ca priza programabila s-a resetat, habar n-am de ce si nu stiu cat timp a stat asa (implicit fara lumina pt acvariu) dar plantele arata ok...
Am vazut si cativa creveti, am sa stau sa-i numa dupa ce termin treaba.
Am sa revin si cu poze.
|
Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/01/2012 18:02:37
|
Porcu
Faraonu'
![[Avatar]](/forum/images/avatar/506111854018ad6fd51f0.jpg)
IP:
|
stefanp wrote:O alta problema e ca priza programabila s-a resetat, habar n-am de ce si nu stiu cat timp a stat asa
Daca e electronica probabil din cauza unor intreruperi sau/si socuri de curent. Daca e mecanica ramine in urma cu cit a fost curentu' intrerupt.
This message was edited 1 time. Last update was at 09/01/2012 13:43:08
|
Poze: ... Poze cu plante |
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/01/2012 18:20:50
|
stefanp
Moderator
IP:
|
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
viulian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/01/2012 22:08:05
|
viulian
Aquamaster
![[Avatar]](/forum/images/avatar/0172d289da48c48de8c5ebf3de9f7ee1.gif)
IP:
|
Ai sters albumul sau nu l-ai facut inca public  ?
|
Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix) |
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/01/2012 22:50:06
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Vezi acum te rog.sper ca am reusit de pe telefon.
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
crimson
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/01/2012 01:30:06
|
crimson
Member
IP:
|
acum e ok.... daca mai scoti din ricia, as vrea si eu putina... tre sa scap si eu de mararul ala plutitor ca nu imi palace deloc, din pacate e pe gustul crevetilor, al melcilor si al pestilor
|
|
 |
viulian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/01/2012 02:31:07
|
viulian
Aquamaster
IP:
|
Eu zic ca arata foarte bine
Mereu am sentimentul ca lucrurile (plantele de camera cat si acvariile) merg mai bine cand nu sunt acasa.
Cand ti-a promis mosul o camera foto noua  ?
|
Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix) |
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/01/2012 12:39:27
|
stefanp
Moderator
IP:
|
viulian wrote:Eu zic ca arata foarte bine
Mereu am sentimentul ca lucrurile (plantele de camera cat si acvariile) merg mai bine cand nu sunt acasa.
Cand ti-a promis mosul o camera foto noua  ?
Iuliane, Iuliane, cum ma intepi tu pe mine
Legat de plantele din camera, imi faceam griji ca n-are cine le uda 2 saptamani...le-am pus in pungi si arata foarte bine  Asa ca s-ar putea sa ai dreptate ca le merg mai bine fara noi pe capul lor
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 09/01/2012 13:51:30
|
Porcu
Faraonu'
IP:
|
Organizeaza putin acvariu', ai de facut doar citeva lucruri simple dar de efect:
- grupeaza firele de Rotala, toate intr-o tufa, in stinga sau in dreapta buturugii, nu le lasa asa inalte, trebuie sa se opreasca sub nivelu' apei
- exact la fel cu Elodea
- Riciia ar arata mai frumos daca ai muta-o mai in spate, prin fata lemnului. Nu e bine sa ai in fata ceva cu o inaltime mai mare decit in spate. Mai concret, Riccia e la un nivel mai ridicat decit substratu' din spatele ei, trebuie sa fie invers, sa se vada substratu' in fata iar Riccia sa fie un pic mai in spate.
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 09/01/2012 20:37:12
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Notat cu elodea. Am incercat sa le grupez fara sa le scot pe celalalte. Dar am sa le scot pe toate si le pun la loc manunchi.
Rotala te referi la cea din stanga? Sau la rotala mini din dreapta (asta cred eu ca e). Am sa le tai la urmatoarea curatenie sub nivelul apei si le replantez.
Chestia e ca m-am si cam grabit la curatenie un pic, ca trebuia sa plec pana undeva si n-am stat sa le bibilesc prea tare. My bad
Riccia intr-adevar a crescut cam mare. Sa o mut in fata buturugii chestia e ca nu prea am spatiu...adica sunt cativa cm. Sub buturuga nu e lumina. In spatele ei daca o pun nu se mai vede.
Daca o tund sa fie mai mititica (gen ca acum 2-3 saptamani) n-ar fi ok?
Tunsul doar o tai simplu la suprafata?
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/01/2012 11:06:01
|
Porcu
Faraonu'
IP:
|
stefanp wrote:Rotala te referi la cea din stanga? Sau la rotala mini din dreapta (asta cred eu ca e). Am sa le tai la urmatoarea curatenie sub nivelul apei si le replantez.
In primu' rind la Rotala din dreapta, cred ca-i Rotala rotundifolia (probabil "red"). Vad fire si-n spatele buturugii si-n fata ei. Eu le-as grupa pe toate intr-o singura tufa in spatele buturugii. As scoate-o pe toata si-as rupe firele la aceeasi lungime astfel incit dupa ce plantezi tufa virfurile sa ajunga pina la jumatatea coloanei de apa sau putin mai jos da' nu foarte jos ca nu mai "prind" lumina. Cind tufa ajunge sus ai de ales:
1. Tunzi cu foarfeca cam la jumate si astepti sa creasca din nou, va urma o saptamina sau chiar mai mult in care va arata destul de naspa da' apoi va arata bine. Cind ajunge iar sus ....... o tai din nou si tot asa. Poti repeta operatiunea de citeva ori, nu foarte multe ca imbatrinesc firele la baza si nu mai dau lastari. Cind imbatrinesc vei scoate toata tufa, vei arinca tijele batrine si vei planta doar virfuri.
2. Scoti toata tufa, rupi bazele firelor si faci tufa doar din partea superioara. Avantaju' e ca va arata bine din prima. Dezavantaju' e ca firele nu vor avea radacini in sol si vor avea putin de suferit. Poti repeta la nesfirsit procedeul.
Intr-adevar, sint cam putine fire sa poti forma o tufa ca lumea, poti s-o inmultesti lasind-o sa se intinda pe suprafata apei, asta o provoaca sa dea lastari multi. Dupa ce-s destul de lungi lastarii ii rupi si obtii destule fire pentru o tufa serioasa. E putin enervant cind se intinde pe suprafata apei, umbreste acvariu', nu e estetic da' obtii lastari.
Sper ca nu te-am ametit  .
In stinga nu mi-e foarte clar ce-i, vad doua specii, cea cu frunze mai mari si rosii imi pare o Ludwigia, cealalta nu stiu, posibil Bacopa caroliniana. Se procedeaza cum am scris mai sus.
stefanp wrote:Chestia e ca m-am si cam grabit la curatenie un pic, ca trebuia sa plec pana undeva si n-am stat sa le bibilesc prea tare. My bad
Greseala recunoscuta e putin iertata din marinimia Faraonului  .
stefanp wrote:Riccia intr-adevar a crescut cam mare. Sa o mut in fata buturugii chestia e ca nu prea am spatiu...adica sunt cativa cm. Sub buturuga nu e lumina. In spatele ei daca o pun nu se mai vede.
Nu-mi dau seama din poza cit de intuneric e acolo, tu stii mai bine pentru ca vezi acvariu' pe viu. Ideea e ca trebuie sa pui Riccia astfel incit sa nu se mai vada substratu' in spatele ei, arata naspa. Poti pune Blyxa sau Echinodorusu' ala gazon (sau e Sagitaria  ) sau o gramajoara de muschi ca nu-i pretentios la lumina.
stefanp wrote:Tunsul doar o tai simplu la suprafata?
Daca nu-i "terminata" la baza poti s-o tunzi la suprafata, altfel trebuie sa refaci bilele de Riccia.
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/01/2012 13:12:00
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Porcu wrote:
stefanp wrote:Rotala te referi la cea din stanga? Sau la rotala mini din dreapta (asta cred eu ca e). Am sa le tai la urmatoarea curatenie sub nivelul apei si le replantez.
In primu' rind la Rotala din dreapta, cred ca-i Rotala rotundifolia (probabil "red"). Vad fire si-n spatele buturugii si-n fata ei. Eu le-as grupa pe toate intr-o singura tufa in spatele buturugii. As scoate-o pe toata si-as rupe firele la aceeasi lungime astfel incit dupa ce plantezi tufa virfurile sa ajunga pina la jumatatea coloanei de apa sau putin mai jos da' nu foarte jos ca nu mai "prind" lumina. Cind tufa ajunge sus ai de ales:
1. Tunzi cu foarfeca cam la jumate si astepti sa creasca din nou, va urma o saptamina sau chiar mai mult in care va arata destul de naspa da' apoi va arata bine. Cind ajunge iar sus ....... o tai din nou si tot asa. Poti repeta operatiunea de citeva ori, nu foarte multe ca imbatrinesc firele la baza si nu mai dau lastari. Cind imbatrinesc vei scoate toata tufa, vei arinca tijele batrine si vei planta doar virfuri.
2. Scoti toata tufa, rupi bazele firelor si faci tufa doar din partea superioara. Avantaju' e ca va arata bine din prima. Dezavantaju' e ca firele nu vor avea radacini in sol si vor avea putin de suferit. Poti repeta la nesfirsit procedeul.
Intr-adevar, sint cam putine fire sa poti forma o tufa ca lumea, poti s-o inmultesti lasind-o sa se intinda pe suprafata apei, asta o provoaca sa dea lastari multi. Dupa ce-s destul de lungi lastarii ii rupi si obtii destule fire pentru o tufa serioasa. E putin enervant cind se intinde pe suprafata apei, umbreste acvariu', nu e estetic da' obtii lastari.
Sper ca nu te-am ametit  .
Nu m-ai ametit, ai explicat bine, multzam. Am zis sa las sa creasca, sa am ce taia pe urma sa nu fie prea scurte firele care le plantez. Nu stiam ca le stimuleaza sa faca lastari, dar cu atat mai bine
Am sa aleg prima varianta, sa dai deasupra si cand va fi nevoie sa scot firele batrane. Ca sa scot o data pe saptamana sau la doua saptamani firele si sa le pun iar, e mai multa munca si mi-e sa nu deranjez aquabasis-ul prea tare.
Asa fac si in acvariul mare, tot tai deasupra si replantez langa.
Porcu wrote:
In stinga nu mi-e foarte clar ce-i, vad doua specii, cea cu frunze mai mari si rosii imi pare o Ludwigia, cealalta nu stiu, posibil Bacopa caroliniana. Se procedeaza cum am scris mai sus.
In stanga e aia de tot ziceam eu ca e rotala, dar probabil e ludwigia glandulosa. Sunt doua fire lungi si cateva in spate care n-au crescut, ma gandesc pt ca au fost acoperite de fostul filtru intern si n-a ajuns lumina. Tai, replantez, voi forma o tufa.
Langa, elodea la fel am sa o "tufesc".
Bacopa sunt 2 fire si le-am pus gandindu-ma sa le las asa, la modul 2-3 fire sa iasa razlete caci imi place planta...zici ca arta rau daca le las asa? Daca fac tufa din ele, s-ar putea sa fie cam aglomerat...sau eventual sa scot elodea si sa las doar bacopa...
Porcu wrote:
stefanp wrote:Chestia e ca m-am si cam grabit la curatenie un pic, ca trebuia sa plec pana undeva si n-am stat sa le bibilesc prea tare. My bad
Greseala recunoscuta e putin iertata din marinimia Faraonului  .
Porocu wrote:
stefanp wrote:Riccia intr-adevar a crescut cam mare. Sa o mut in fata buturugii chestia e ca nu prea am spatiu...adica sunt cativa cm. Sub buturuga nu e lumina. In spatele ei daca o pun nu se mai vede.
Nu-mi dau seama din poza cit de intuneric e acolo, tu stii mai bine pentru ca vezi acvariu' pe viu. Ideea e ca trebuie sa pui Riccia astfel incit sa nu se mai vada substratu' in spatele ei, arata naspa. Poti pune Blyxa sau Echinodorusu' ala gazon (sau e Sagitaria  ) sau o gramajoara de muschi ca nu-i pretentios la lumina.
stefanp wrote:Tunsul doar o tai simplu la suprafata?
Daca nu-i "terminata" la baza poti s-o tunzi la suprafata, altfel trebuie sa refaci bilele de Riccia.
Cred ca bila din dreapta o las acolo, caci in spate nu se mai vede pietris, e buturuga cu muschi si ce mai e pe ea si nu se vede in spate.
Iar 2-3 bile din stanga le voi muta mai in spate, unde buturuga e subtire si nu face umbra.
Mai ramane o bila, aia din mijloc...care vad unde o pun...
Am sa o tund la suprafata, pare sa fie ok la baza din ce vad eu.
Multumesc mult pentru sfaturi
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/01/2012 13:03:15
|
Porcu
Faraonu'
IP:
|
stefanp wrote:Bacopa sunt 2 fire si le-am pus gandindu-ma sa le las asa, la modul 2-3 fire sa iasa razlete caci imi place planta...zici ca arta rau daca le las asa? Daca fac tufa din ele, s-ar putea sa fie cam aglomerat...sau eventual sa scot elodea si sa las doar bacopa...
Poti face din Bacopa o tufa din 5-6 fire care sa mascheze baza tufei mai mari din spate  . Nu-i foarte greu sa ramina tufa de Bacopa mica, creste destul de lent si nu-i foarte mult de munca.
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/01/2012 13:07:55
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Roger
Am uitat sa mai zic...am gasit ieri pietris negru de la evidecor, 4 lei kg-ul, cu o granulatie ceva mai mare decat asta care il am acum, cred ca e 2-3 mm. Am luat o punga sa acopar in strat fin pietrisul actual, cat sa maschez albul. Am sa pun intai doar pe o suprafata mica sa vad cum arata si daca e ok, am sa acopar tot. Va voi tine la curent
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
vereb
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/01/2012 22:48:22
|
vereb
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/92dfa194391a59dc65b88b704599dbd6.jpg)
IP:
|
Stefan,
cu toate inf date de @ porcu referitor la plante va iesi ceva deosebit  .
in locu tau as spala pietrisul si l-as asterne peste cel existent  , atunci sa vezi crevetii
|
fostul user ozy |
|
 |
viulian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/01/2012 00:58:51
|
viulian
Aquamaster
IP:
|
In sfarsit victorie!
De la substratul acela ma dureau mereu ochii, dar stiu ca mai pe la inceput spuneai ca in realitate nu se vede asa intens albul si doar ca pozele il scot in evidenta
Eu zic altceva. Nu stiu cata rabdare de chinez ai, dar inarmat cu o penseta lunga din aceea de acvariu, daca strangi 50 de pietricele in fiecare seara, cam in cateva zile ar trebui ca marginile sa le ai curatate de alb, sa nu se mai vada nimic, nici macar in fata  cand faci poze.
This message was edited 1 time. Last update was at 12/01/2012 00:59:32
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/01/2012 03:01:15
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Multumesc baieti
Iuliane, matale esti obisnuit la bibilit in "borcanul" tau  , poate mi-o iau peste ochi  , da' eu nu cred ca am rabdare...si mai ales ca intru in sesiune (e 2 si eu tocmai am inchis cartea  ). Da' ma gandesc ca daca acopar cu pietrisul asta negru nu mai e nevoie de bibilit pietricelele.
Chestia e ca am mai gasit pe un site, cuart negru granulatie 1 mm. Asta de il am eu zic ca e un 3 mm. Il las pe asta care il am sau comand la 1 mm? (asa e viata asta. cand ai nevoie, nu gasesti. dupa ce faci un compromis, gasesti ce-ti trebuia de nu stii de unde sa alegi...)
Daca l-as lua pe asta la 1 mm ar fi aceeasi granulatie cu ce am acum si probabil ceva mai uniform. Dezavantajul e ca ma complic cu platitul la fancourier pt 2 kg de pietris...
LE: Am gasit asa ceva: http://aquariumprest.ro/tomatocart/products.php?221&cPath=33 (iertare daca nu trebuia sa pun link-ul, puteti edita)
Oare e bun de ceva?
This message was edited 1 time. Last update was at 12/01/2012 03:06:47
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
viulian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/01/2012 10:04:34
|
viulian
Aquamaster
IP:
|
Nici o problema man  - si eu am o problema cu substratul - granulatie foarte mare, 5mm-1cm. Initial am vrut pentru Betta - dar m-am intors repede la plante, si tot planuiesc un upgrade (adica sa pastrez apa si filtrul si pestii si sa mut intr-un alt acvariu un pic mai lat si cu substrat de firma (am substrat fertil no name in acv de 30L).
Si din aceleasi motive - lipsa de timp si motivatie - tot aman si dreg la existentul.
Despre reducatorul de duritate - nu am o opinie. Chiar ai apa asa dura ?
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/01/2012 12:55:10
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Ultimul test de duritate facut a indicat 11 dkh.
Din ce am mai citit, plantele prefera mult mai jos, rcs-ii prefera undeva in jur de 8 iar tiger shrimp-ii undeva in jur de 3-4 dkh...
Si totusi, pare sa le mearga ok, caci am observat astazi o femela de tiger graviduta  : http://imageshack.us/content_round.php?page=done&l=img600/7366/dsc01083b.jpg&via=mupload&newlp=1
A focalizat mai mult e riccia decat pe crevete, da' se vede.
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
|